10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN

>

Anda menggunakan internet selama berjam-jam setiap hari. Hampir segala-galanya boleh dilakukan melalui internet di dunia hari ini. Walau bagaimanapun, internet adalah seperti tempat yang berbahaya kerana ia berguna. Sama ada data anda, aktiviti penyemakan imbas anda, atau identiti anda, segala-galanya berada di bawah ancaman yang berterusan apabila anda melayari internet. Di sinilah VPN terbukti menjadi lifesaver. Dalam siaran ini, kami akan bercakap tentang sebab-sebab yang anda tidak boleh abaikan dan mula menggunakan VPN tanpa sebarang kelewatan.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan VPN?

VPN boleh membantu anda melindungi diri daripada penyalahgunaan privasi dan pencuri identiti, tetapi ramai yang berpendapat bahawa ini bukan perkara yang bernilai melabur dalam. Nah, ini bukan satu-satunya sebab anda harus menggunakan VPN. Terdapat banyak cara VPN boleh memperbaiki dan melindungi penyiaran dalam talian anda.

1. Sembunyikan dari Pengawasan Kerajaan

mengapa anda perlu menggunakan vpn

Ramai orang tahu walaupun sebelum Edward Snowden menjadi umum mengenai program pengawasan NSA bahawa kerajaan di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian rakyat mereka. Walau bagaimanapun, selepas wahyu, ia adalah fakta yang diketahui umum. Semua carian web anda, tapak web yang anda lawati, e-mel anda, dan lain-lain dipantau oleh agensi kerajaan. Ini dilakukan dalam usaha memelihara keselamatan negara. Walau bagaimanapun, tiada siapa yang mahu hidup mereka terbuka, dan setiap langkah mereka dikesan. Perikatan seperti Five Eyes dan TPP memerlukan ahli-ahli untuk berkongsi maklumat yang dikumpulkan antara satu sama lain, jadi aktiviti web anda adalah milik semua negara anggota. Dengan VPN, aktiviti dalam talian anda adalah peribadi kerana anda tersembunyi dari seluruh dunia.

Sebagai contoh, apabila saya dapat melihat alamat IP anda dengan mudah, jauh lebih mudah bagi Kerajaan, ISP, dan penggodam untuk menjejaki setiap aktiviti dalam talian anda.

2. Bypass penapisan

Walaupun pengawasan kerajaan tidak baik, penapisan internet lebih buruk. Orang-orang di negara-negara seperti China, Iran, Arab Saudi, UAE, dan lain-lain mempunyai banyak sekatan yang dikenakan ke atas mereka ketika datang ke pelayaran web. Laman web seperti Facebook, Twitter, YouTube, Google, Wikipedia, laman berita, dan lain-lain semuanya disekat di negara-negara ini. Untuk mempunyai apa sahaja kebebasan dalam talian, anda perlu menggunakan VPN. VPN membenarkan anda mengubah alamat IP anda dan dengan itu merosakkan lokasi geografi anda dan juga menyulitkan lalu lintas untuk menyembunyikan aktiviti anda. Dengan cara ini anda boleh melangkau penapisan kerajaan dan mengakses mana-mana laman web yang anda mahukan.

3. Gunakan Kodi / Aplikasi Serupa secara Percuma 

Kodi boleh dikatakan aplikasi streaming media yang paling popular di dunia hari ini. Ia bukan sahaja memberi anda akses kepada perkhidmatan streaming tetapi juga menyediakan pautan streaming percuma untuk menonton filem dan rancangan TV dari mana-mana sahaja. Tetapi pautan percuma ini tidak selalu sah untuk digunakan kerana mereka memberi anda akses kepada kandungan berhak cipta. Walaupun undang-undang untuk menggunakan Kodi, menggunakannya untuk mengakses kandungan hak cipta tidak. Jika anda didapati melakukan ini oleh ISP atau pihak berkuasa undang-undang, maka anda boleh berada dalam masalah yang serius. VPN Kodi yang baik dapat membantu anda tetap tidak dapat dikesan dan menggunakannya tanpa sebarang masalah.

Penafian: FireStickTricks.com tidak membenarkan pelanggaran hak cipta. Kami sangat menasihati pengguna kami untuk tidak menstrim / memuat kandungan haram. VPN harus digunakan untuk melindungi privasi anda, bukan untuk mengakses kandungan hak cipta.

4. Buka Laman Web di Sekolah / Kerja

Sudah biasa bagi sekolah, universiti, dan tempat kerja untuk menyekat akses ke perkhidmatan hiburan dan laman web. Dengan bantuan VPN, anda boleh memintas penapis ini dan melayari web dengan bebas.

5. Lindungi Data Anda dan Identiti

Anda mungkin menggunakan internet untuk membuat semua jenis pembayaran dan untuk mengakses akaun bank anda. Ini semua maklumat yang anda ingin sembunyikan dari semua orang atas alasan yang jelas. Tetapi kadang-kadang pengguna yang berniat jahat boleh menggunakan teknik-teknik seperti serangan manusia-dalam-tengah untuk memintas data ini semasa ia dipindahkan. Untuk mengelakkan ini berlaku, anda harus menggunakan VPN, kerana mereka menyulitkan semua data yang melalui pelayan mereka. Semua maklumat sensitif yang anda kongsi selamat apabila anda menggunakan VPN.

6. Sembunyikan Aktiviti Dalam Talian Anda

Terdapat profil digital penuh dengan nama anda dengan banyak iklan utama, pelaburan, dan industri penjagaan kesihatan. Syarikat-syarikat ini menggunakan maklumat ini untuk memberikan anda tawaran dan iklan yang disasarkan. Tetapi ia tidak menyembunyikan fakta bahawa banyak sejarah digital anda ada bersama mereka. Walaupun anda tidak dapat memadamkan sepenuhnya maklumat itu sekarang, anda sekurang-kurangnya boleh menghalang mereka daripada mempunyai apa-apa lagi pada anda. Menggunakan VPN, anda boleh menghentikan semua pengintipan dan pengumpulan data ini. Apabila anda disambungkan ke VPN, semua orang boleh melihat bahawa anda menggunakan VPN. Ini menyembunyikan aktiviti dalam talian anda dari ISP anda, dari pengawasan Kerajaan, dan dari pelacak ini juga.

7. Nyahsekat Netflix USA dan Perkhidmatan Geo-Restricted yang lain

Banyak perkhidmatan di internet hanya tersedia di beberapa bahagian dunia. BBC iPlayer, Spotify, Pandora, Hulu, dan lain-lain adalah semua contoh perkhidmatan yang semua orang mahu menggunakan tetapi hanya beberapa yang boleh berdasarkan lokasi mereka. Netflix boleh didapati di mana-mana, tetapi perpustakaan berbeza-beza, dan orang biasanya tidak suka. Netflix USA adalah versi yang dikehendaki, tetapi seperti namanya, ia hanya untuk rakyat AS. Dengan Netflix VPN, anda boleh menipu lokasi geografi anda dan mengakses semua perkhidmatan geo-terhad ini.

8. Melayari dengan selamat di Rangkaian Awam

Sekiranya kerja anda memerlukan banyak perjalanan, anda sering menyambung ke rangkaian wayarles awam. Keselamatan rangkaian ini adalah jenaka. Ia tidak wujud, yang menjadikannya mudah untuk sesiapa sahaja untuk melihat apa yang anda lakukan apabila anda tersambung ke rangkaian ini. Kini, anda mungkin mengakses akaun bank atau data korporat anda apabila disambungkan ke rangkaian awam. Jelas sekali, anda tidak mahu maklumat ini masuk ke tangan orang yang tidak dikenali. Sekiranya anda menggunakan VPN, maklumat anda dan aktiviti anda selamat dan terjamin. Rangkaian awam adalah honeypots untuk pengguna yang berniat jahat, jadi menggunakan VPN apabila menyambung ke rangkaian wayarles awam adalah mutlak mesti.

9. Meningkatkan pengalaman permainan dalam talian anda

VPN untuk permainan? Ya, VPN membantu dengan permainan dalam talian banyak. Peminat berbilang talian akan mengetahui bahawa banyak pelayan dan kumpulan tidak boleh diakses oleh mereka kerana sekatan geo. Dengan VPN, anda boleh mengakses semua pelayan dan bersaing dengan orang dari semua bahagian dunia. Ia juga biasa bagi sesetengah DLC dan kandungan bonus boleh didapati di bahagian terpilih di dunia. Dengan VPN, anda boleh mengatasi masalah ini dan mengakses semua kandungan yang tersedia.

Satu lagi kelebihan VPN untuk permainan adalah bahawa mereka membantu anda dalam pertandingan permainan. Ia merupakan helah yang biasa bagi lawan untuk menggunakan serangan DDoS untuk melepaskan orang lain dari pelayan mereka. Tetapi apabila anda menggunakan VPN, gimmick kotor ini menjadi tidak berguna, dan playfield adalah tahap.

10. Muat turun P2P tanpa bimbang tentang Backlash Undang-undang

Internet dan kehidupan tidak bermakna tanpa mengalir. Kami faham itu. Semasa menggunakan perkhidmatan torrent dan P2P adalah sangat sah, anda pergi ke zon merah apabila anda memuat turun kandungan berhak cipta. Banyak negara tidak banyak memberi tumpuan kepada perkara ini, tetapi banyak yang mereka lakukan. Sekiranya anda didapati memuat turun kandungan berhak cipta, anda boleh menghadapi hukuman undang-undang, walaupun masa penjara dalam beberapa kes. Apabila anda menggunakan perkhidmatan P2P tanpa VPN, maka sesiapa sahaja di kolam rakan sebaya, ISP anda, dan sesiapa yang bersambung di rangkaian awam yang sama boleh melihat aktiviti muat turun anda. Tetapi apabila anda menggunakan VPN yang mengerikan, masalah ini diselesaikan. Jika ISP anda dan sesiapa sahaja tidak tahu bahawa anda memuat turun torrents, mereka tidak mempunyai cara untuk mengetahui jika kandungan itu berhak cipta.

Penafian: Semua maklumat dalam artikel ini hanya untuk tujuan pendidikan sahaja. Kami tidak membenarkan pelanggaran hak cipta. Pengguna hanya perlu mengakses kandungan yang mana mereka mempunyai hak undang-undang. Sekiranya didapati mengakses bahan hak cipta, anda mungkin menghadapi masalah undang-undang yang serius. Baca penafian penuh kami. 

Bonus #Tip: Mencegah Orang daripada Mengesan Penyelidikan Web Anda

Mungkin, tugas anda memerlukan anda menyelidik isu-isu sensitif seperti kekejaman perang, penyalahgunaan kanak-kanak, konspirasi kerajaan, dan sebagainya. Apabila orang menyedari bahawa anda menggali kandungan tersebut, maka mereka mula mengambil minat yang lebih besar pada anda. Ini hanya boleh membahayakan bahaya, dan anda akan bijak untuk mengekalkan orang-orang seperti itu. Satu-satunya cara untuk menyembunyikan kerja anda dan terus meneliti secara bebas adalah menggunakan VPN.

Berhati-hati semasa Mengunduh dan Penyiaran

Mengunduh dan mengalir adalah aspek penting pengguna internet moden. Walaupun tidak melakukan perkara yang haram, anda boleh mendapatkan banyak masalah jika anda tidak berhati-hati. Apabila memuat turun torrents, berhati-hati untuk menyembunyikan aktiviti anda jika tidak, anda menghadapi risiko menghadapi tindakan undang-undang. Apabila menggunakan Kodi untuk mengakses pautan penstriman percuma, pastikan untuk bersembunyi di belakang sambungan VPN supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

Juga, menggunakan VPN boleh membantu anda semasa streaming kandungan melalui sebarang perkhidmatan, kerana ISP anda tidak akan dapat mengenalinya. Ini amat penting untuk memuat turun dan menstrukturkan sejak ISP sering mendatar lebar jalur rangkaian apabila mereka mendapati pengguna melakukan sama ada. Jadi, untuk mengelakkan ini berlaku, gunakan VPN yang boleh membenarkan P2P, menawarkan sokongan untuk Kodi, dan mempunyai pelayan ditempatkan di seluruh dunia untuk memberikan anda pilihan sambungan yang besar untuk menyekat perkhidmatan geo-restricted.

Tidak ada satu pun tetapi banyak contoh di mana pengguna terpaksa membayar denda besar. Berikut adalah beberapa contoh seperti yang dikongsi oleh pengguna dalam benang perbincangan Reddit.

# 1. Orang terpaksa membayar $ 960 ($ 80 setiap lagu untuk 12 lagu) untuk memuat turun lagu secara tidak sah.

Ulasan dari perbincangan Orang reddit yang telah didakwa kerana memuat turun secara haram filem, apa yang berlaku?.

# 2. Pengguna lain terpaksa membayar $ 3500 kerana memuat turun muzik secara tidak sah.

Ulasan dari perbincangan Orang reddit yang telah didakwa kerana memuat turun secara haram filem, apa yang berlaku?.

# 3. Satu lagi pengguna berakhir dengan denda sebanyak $ 2000.

Ulasan dari perbincangan Orang reddit yang telah didakwa kerana memuat turun secara haram filem, apa yang berlaku?.

Mendapatkan VPN adalah pilihan yang lebih baik dan berpatutan daripada menghadapi masalah undang-undang yang tidak diingini dengan denda dan yuran yang tinggi. Bukankah itu?

VPN yang Harus Anda Gunakan?

Terdapat beberapa perkara yang perlu anda pastikan semasa membeli VPN. Saya cadangkan di bawah lima VPN yang terbaik di dalam industri dari segi kelajuan, lokasi pelayan, dasar privasi, dan harga. Saya secara peribadi menggunakan ExpressVPN (menyemak ulasan ExpressVPN) yang merupakan VPN terpantas dan terpantas pada tarikh.

Di bawah: VPN

Cari laman web ini

VPN Teratas

10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPNsidebar expressvpn10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPNJaminan wang balik 30 hariVisit ExpressVPNRead ulasan
lekap sidebar10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPNJaminan wang balik 7 hariVisit IPVanishRead review
nordvpn sidebar10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPN10 Alasan Mengapa Anda Perlu VPNJaminan wang balik 7 hariVisit NordVPN

Isi Kandungan

 • 1 Mengapa Anda Perlu Gunakan VPN?
  • 1.1 1. Sembunyikan dari Pengawasan Kerajaan
  • 1.2 2. Bypass penapisan
  • 1.3 3. Gunakan Kodi / Aplikasi Yang Sama Dengan Bebas 
  • 1.4 4. Buka Laman Web di Sekolah / Kerja
  • 1.5 5. Melindungi Data Anda dan Identiti
  • 1.6 6. Sembunyikan Aktiviti Dalam Talian Anda
  • 1.7 7. Nyahsekat Netflix USA dan Perkhidmatan Geo-Restricted yang Lain
  • 1.8 8. Melayari dengan selamat di Rangkaian Awam
  • 1.9 9. Tingkatkan pengalaman permainan dalam talian anda
  • 1.10 10. Muat turun P2P tanpa bimbang tentang Backlash Undang-Undang
  • 1.11 Bonus #Tip: Mencegah Orang daripada Melacak Penyelidikan Web Anda
 • 2 Berhati-hati semasa Mengunduh dan Penyiaran
 • 3 Yang VPN Harus Anda Gunakan?
 • 4. Kesimpulan

Panduan Garis Panduan

 1. VPN Terbaik untuk FireStick
 2. Bagaimana untuk Jailbreak FireStick
 3. Cara Pasang Kodi pada FireStick
 4. Best Kodi Addons
 5. Best Kodi Builds
 6. Aplikasi FireStick Terbaik
 7. IPTV
 8. APK Cinema
 9. Exodus Redux Addon
 10. Torrent Sites Terbaik

Recent Posts

 • 8 Alternatif Kotak Tegak Terbaik (2020)
 • Cara Jailbreak FireStick (Februari 2020)
 • Best Kodi Builds (Dikemaskini Februari 2020)
 • Best Kodi Addons to Win Over the World [2020]
 • Cara Pasang Debrid Sebenar Eksklusif Filem Kodi Addon

Penafian - Penyiaran atau memuat turun kandungan hak cipta adalah menyalahi undang-undang.

FireStickTricks.com tidak semestinya mengizinkan, menggalakkan atau menggalakkan penggunaan mana-mana keganasan Kodi, Stick Fire atau panduan kami. Pengguna bertanggungjawab terhadap tindakan mereka. Baca penafian penuh kami.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me