Amazon bespioneert je met de nieuwe Fire TV Stick-update

>

Amazon heeft nog niet zo lang geleden nieuwe updates voor apparaten van FireStick en Fire TV uitgerold. Eerlijk gezegd had ik misschien niet eens geweten dat mijn FireStick werd bijgewerkt, had ik niet gemerkt dat de optie ‘Device’ in de instellingen was hernoemd naar ‘My Fire TV’. Maar dat is niet de verandering waar we het hier over hebben.

De update heeft enkele wijzigingen aangebracht in de privacy-instellingen waarmee Amazon standaard gegevens over apparaat- en app-gebruik kan verzamelen voor wat het bedrijf zegt: “Marketing- en productverbeteringsdoeleinden.” Met de update kan Amazon ook het gegevensverbruik op uw FireStick volgen. en Fire TV-apparaten. Met andere woorden, zonder het te weten, heeft Amazon zichzelf toegestaan ​​je te bespioneren.

De update is van invloed op alle recent bijgewerkte bestaande FireStick-apparaten, terwijl op de nieuwe apparaten de update vooraf is geïnstalleerd.

Ik weet niet zeker hoe deze gegevens zouden worden gebruikt en of ik Amazon kon vertrouwen met de gebruiksstatistieken van mijn apparaat. Wat ik zeker ben, is dat ik niet op mijn gemak ben om mijn gegevens met welke organisatie dan ook te delen, ongeacht hun status of reputatie.

Er is echter goed nieuws. Amazon heeft deze instellingen misschien stilletjes voorbij je geschoven, maar je kunt ze ook uitschakelen. U kunt deze privacy-instellingen deactiveren en voorkomen dat de gegevens met Amazon worden gedeeld. Ik zal je vertellen hoe.

Notitie: Hoewel u kunt voorkomen dat Amazon uw gebruiksinformatie verzamelt, zijn uw online activiteiten nog steeds blootgesteld aan uw ISP, de overheid en verschillende externe entiteiten. Krijg een VPN en geniet van honderd procent privacy.

  FireStick versus FireStick 4K versus Fire TV Cube

Amazon firestick spionage

Controleer op de FireStick-update (indien niet al bijgewerkt)

Zoals ik al eerder zei, hebben de nieuwe privacy-instellingen alleen invloed op de apparaten met de nieuwste updates of de gloednieuwe apparaten (zoals Fire TV Stick 4K).

U wilt controleren of uw apparaat up-to-date is met de nieuwste firmwareversie. Hier is hoe je dat doet:

 • Ga naar FireStick instellingen

Amazon bespioneert je

 • Klik Apparaat (of Mijn Fire TV)

firestick spionage gebruikers

 • Klik Over

spionage vurenziek

 • kiezen Controleer op Systeemupdate

Amazon bespioneert je

Als een nieuwe update beschikbaar is, ga je gang en installeer deze. Ja, doe dat zelfs als het de nieuwe Privacy-instellingen aan uw apparaat toevoegt. We gaan deze instellingen sowieso deactiveren. Het wordt aanbevolen om de nieuwste updates op uw FireStick of Fire TV te installeren.

Voorkom dat Amazon je bespioneert

Laten we nu de privacy-instellingen deactiveren en voorkomen dat Amazon gebruiksgegevens verzamelt:

 • Open instellingen vanuit het startscherm van FireStick
 • Klik voorkeuren

voorkom dat Amazon je bespioneert

 • Wanneer u de volgende opties ziet, klikt u op Privacy instellingen

hot om privacy-instellingen op firestick te wijzigen

 • U zou nu de twee opties moeten zien – Gegevens apparaatgebruik en Verzamel app-gebruiksgegevens. Beurt UIT beide opties

privacy uitschakelen op firestick

 • Klik nu gewoon op de knop Terug van uw FireStick-afstandsbediening een keer om terug te gaan naar het vorige scherm
 • Klik Gegevensbewaking

schakel data monitoring op firestick uit

 • Klik Gegevensbewaking en schakel het UIT (als het AAN is)

schakel data monitoring uit

Houd uw streamingactiviteiten privé

Hoewel u apparaat- / app-gebruiksgegevens en gegevenscontrole hebt uitgeschakeld, zijn uw online activiteiten nog steeds niet privé. Uw internetprovider en de overheid kunnen gemakkelijk ontdekken wat u online streamt en gebruikt via uw Fire Stick of een ander apparaat. Ik verbind ExpressVPN op al mijn streaming-apparaten en ik stel voor dat u hetzelfde doet.

  Hoe Apple TV App op FireStick te installeren

ExpressVPN is de snelste en veiligste VPN op de datum. Het heeft speciale apps voor alle apparaten, waaronder Amazon Fire TV / Stick. Zo kun je ExpressVPN snel op je Fire TV / Stick krijgen.

Stap 1: Abonneer u op ExpressVPN HIER. Het wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen. Dit betekent dat u het de eerste 30 dagen gratis kunt gebruiken en als u niet tevreden bent met de prestaties (wat zeer onwaarschijnlijk is), kunt u om de volledige terugbetaling vragen.

Stap 2: Schakel uw Fire TV / Stick in en ga naar de optie “Zoeken” uiterst links. Typ nu “Expressvpn” (zonder aanhalingstekens) in de zoekbalk en selecteer ExpressVPN wanneer dit wordt weergegeven in de zoekresultaten

installeer expressvpn firestick

Stap 3: Klik op “Get” om de ExpressVPN-app voor Fire TV / Stick te downloaden en te installeren.

krijg expressvpn op firestick

Stap 4: Open de app en voer uw inloggegevens in die u hebt gemaakt tijdens het kopen van het ExpressVPN-abonnement. Klik op ‘Aanmelden’

login expressvpn op firestick

Stap 5: Klik op het pictogram Power om verbinding te maken met een VPN-server. Dat is alles. Uw verbinding is nu veilig met de snelste en beste VPN voor FireStick.

sluit ExpressVPN op FireStick aan

U kunt ook meer gedetailleerde informatie lezen over het gebruik van ExpressVPN met Fire TV / Stick.

Afwikkeling

Ik wou dat Amazon een beetje op komst was over deze veranderingen. Maar waarom zou privacy ons zorgen baren als deze bedrijven zo communicatief waren over het kiezen van onze persoonlijke gegevens onder onze neus. Gelukkig, zodra je eenmaal hebt ontdekt dat je wordt bespioneerd, geeft Amazon je de optie om dat te voorkomen. Ik zou graag willen horen hoe u over deze veranderingen denkt. Voel je vrij om ons dit te laten weten via de commentaren hieronder.

  6 FireStick-instellingen die u nu moet weten en wijzigen

Populaire gidsen

Hoe een FireStick te jailbreaken
Beste Kodi-add-ons
Beste Kodi-builds
Bioscoop APK
Beste apps voor FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me