Amazon Spying on You dengan Pembaruan Stick TV Kebakaran Baru

>

Amazon melancarkan kemas kini baru untuk barisan FireStick dan Fire TV peranti tidak lama dahulu. Secara jujur, saya mungkin tidak tahu mengenai FireStick saya yang telah dikemas kini, tidakkah saya perhatikan bahawa 'Peranti' pilihan dalam Tetapan telah dinamakan semula kepada 'My Fire TV.' Tetapi, itu bukan perubahan yang kita ada di sini untuk bercakap tentang.

Kemas kini membuat beberapa perubahan pada Tetapan Privasi yang, secara lalai, membenarkan Amazon untuk mengumpul data Penggunaan Peranti dan Aplikasi untuk, kata syarikat itu, "Pemasaran dan tujuan peningkatan produk." Kemas kini juga membolehkan Amazon memantau penggunaan data pada FireStick anda dan peranti TV Bomba. Dengan kata lain, tanpa pengetahuan anda, Amazon telah membenarkan dirinya mengintip anda.

Kemas kini memberi kesan kepada semua peranti FireStick yang telah dikemas kini baru-baru ini, sementara peranti baru datang dengan kemas kini yang dipasang sebelum ini.

Saya tidak pasti bagaimana data ini akan digunakan dan jika saya boleh mempercayai Amazon dengan statistik penggunaan peranti saya. Apa yang saya pasti ialah saya tidak selesa berkongsi data saya dengan mana-mana organisasi tanpa mengira kedudukannya atau reputasi.

Terdapat berita baik sekalipun. Amazon mungkin secara senyap-senyap dapat menyelinap tetapan ini melepasi anda, tetapi mereka juga membiarkan anda mematikannya. Anda boleh menyahaktifkan tetapan privasi ini dan menghalang data daripada dikongsi dengan Amazon. Saya akan memberitahu anda bagaimana.

Catatan: Walaupun anda boleh menyimpan Amazon daripada mengumpul maklumat penggunaan anda, aktiviti dalam talian anda masih terdedah kepada ISP, Kerajaan dan beberapa entiti pihak ketiga. Dapatkan VPN dan nikmati seratus peratus privasi.

mengintip api amazon

Semak Kemaskini FireStick (Jika Tidak Dikemas Kini Sudah)

Seperti yang saya katakan sebelumnya, tetapan privasi baru hanya memberi kesan sama ada peranti dengan kemas kini terkini atau peranti baru (seperti Fire TV Stick 4K).

Anda ingin menyemak sama ada peranti anda terkini dengan versi firmware terbaru. Inilah caranya:

 • Pergi ke FireStick Tetapan

amazon mengintip awak

 • Klik Peranti (atau TV Kebakaran saya)

pengguna mengintip api

 • Klik Mengenai

mengintip api

 • Pilih Semak Kemas Kini Sistem

amazon mengintip awak

Sekiranya kemas kini baru tersedia, teruskan dan pasangnya. Ya, lakukan itu walaupun ia menambah Tetapan Privasi baru ke peranti anda. Kami akan menyahaktifkan tetapan ini juga. Adalah disyorkan untuk mempunyai kemas kini terkini yang dipasang di FireStick atau Fire TV anda.

Mencegah Amazon daripada Mengintip Anda

Sekarang mari nyahaktifkan Tetapan Privasi dan menghalang Amazon daripada mengumpul sebarang data penggunaan:

 • Buka Tetapan dari skrin utama FireStick
 • Klik Keutamaan

hentikan amazon daripada mengintip anda

 • Apabila anda melihat pilihan berikut, klik Tetapan privasi

panas untuk menukar tetapan privasi pada firestick

 • Anda kini perlu melihat kedua-dua pilihan - Data Penggunaan Peranti dan Kumpulkan Data Penggunaan Apl. Hidupkan OFF kedua-dua pilihan ini

matikan privasi pada firestick

 • Sekarang klik butang belakang FireStick anda hanya jauh sekali untuk kembali ke skrin sebelumnya
 • Klik Pemantauan Data

matikan pemantauan data pada firestick

 • Klik Pemantauan Data sekali lagi dan menghidupkannya OFF (jika ON)

matikan pemantauan data

Terus Aktiviti Streaming Anda Swasta

Walaupun anda telah mematikan data penggunaan Peranti / Apl dan pemantauan data, aktiviti dalam talian anda masih tidak bersifat peribadi. ISP dan Kerajaan anda dengan mudah boleh mengetahui apa yang anda sedang streaming dan mengakses dalam talian melalui Stick Fire anda atau mana-mana peranti lain. Saya menyambung ExpressVPN pada semua peranti penstriman saya dan saya cadangkan anda melakukan perkara yang sama.

ExpressVPN adalah VPN terpantas dan paling selamat pada tarikh. Ia mempunyai aplikasi khusus untuk semua peranti termasuk Amazon Fire TV / Stick. Inilah caranya anda boleh mendapatkan ExpressVPN dengan pantas di TV / Stick Fire anda.

Langkah 1: Langgan ExpressVPN DI SINI. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

Langkah 2: Kuasa di TV / Stick Kebakaran anda dan pergi ke pilihan "Cari" di sebelah kiri yang melampau. Sekarang taip "Expressvpn" (tanpa sebut harga) di bar carian dan pilih ExpressVPN apabila ia muncul dalam hasil carian

memasang firewall expressvpn

Langkah 3: Klik "Dapatkan" untuk memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN untuk Fire TV / Stick.

dapatkan expressvpn pada firestick

Langkah 4: Buka aplikasi dan masukkan kelayakan login anda yang anda buat semasa membeli langganan ExpressVPN. Klik "Log masuk"

login expressvpn pada firestick

Langkah 5: Klik ikon Kuasa untuk bersambung ke pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk FireStick.

sambung ExpressVPN pada FireStick

Anda juga boleh membaca maklumat lebih terperinci tentang menggunakan ExpressVPN dengan Fire TV / Stick.

Penggulungan

Saya berharap Amazon agak akan datang mengenai perubahan ini. Namun, kenapa privasi akan menjadi perhatian kita jika syarikat-syarikat ini sangat berkomunikasi tentang memilih maklumat peribadi kita dari bawah hidung kita. Syukurlah, sebaik sahaja anda mengesan anda sedang diperiksanya, Amazon memberi anda pilihan untuk menghalangnya daripada berlaku. Saya ingin mendengar bagaimana perasaan anda tentang perubahan ini. Jangan ragu untuk memberitahu kami melalui bahagian komen di bawah.

Panduan Popular

Bagaimana untuk Jailbreak FireStick
Best Kodi Addons
Best Kodi Builds
APK Cinema
Aplikasi Terbaik untuk FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me