Bagaimana Cara Pasang Equinox Membina Kodi

>

Panduan ini akan membawa anda melalui proses pemasangan Kod Equinox pada Kodi. Arahan akan berfungsi pada semua peranti Kodi termasuk Windows, Mac, Android TV & Kotak, Amazon FireStick, Cube TV Kebakaran, Android & Mobiles iOS dan banyak lagi.

Equinox Kodi Build adalah salah satu daripada sedikit binaan yang telah berdiri sejak sejak tindakan keras pada Kodi addons dan membina. Pembentukan ini telah wujud selama beberapa bulan dan terus dikemas kini secara kerap. Ini memberitahu saya bahawa binaan ini berada di sini untuk tinggal.

Membangun-membebaskan percuma yang mudah ini menawarkan banyak tambahan video pramuat untuk jam penstriman. Sama ada anda mahu menonton filem Live TV atau Filem Permintaan & menunjukkan, Equinox Kodi Build mempunyai semuanya. Anda juga akan mencari bahagian khas untuk Sukan dan Dokumentari.

Sila klik di sini untuk membaca Penafian kami sebelum anda meneruskan.

Cara Pasang Kod Kod Equinox

Membina Equinox Kodi dipasang dari sumber luaran, yang bukan merupakan bagian dari Repositori Tambah Kodi rasmi. Pembuatan pihak ketiga sedemikian hanya boleh dipasang apabila tetapan keselamatan dipanggil Sumber Tidak diketahui diaktifkan.

Jadi, perkara pertama yang perlu kita lakukan ialah membolehkan pilihan ini jika ia dilumpuhkan. Berikut ialah cara anda melakukannya:

Dayakan Sumber Tidak Diketahui

1. Skrin rumah Kodi mempunyai Tetapan ikon di kiri atas. Klik ikon ini.

kodi equinox membina

2. Menu seterusnya mengandungi pilihan berikut. Klik dan buka Tetapan sistem

cara memasang equinox pada kodi

3. Pada skrin berikut, anda akan dapati Sumber yang tidak diketahui di dalam Add-ons tab di sebelah kiri. Jadi, klik Add-ons

Apabila anda berbuat demikian, anda dapat melihat Sumber Tidak Diketahui di sebelah kanan. Ia mempunyai suis. Sekiranya suis dimatikan, anda mesti menggerakkannya ke kanan dan menghidupkannya.

kodi equinox membina

4. Kodi akan membuang mesej berikut pada skrin. Ia adalah amaran yang memberitahu anda bahawa memelihara Sumber Unknown yang didayakan boleh menyebabkan kemudaratan pada peranti anda. Tetapi, ia tidak menjadi masalah apabila anda memasang Equinox Kodi Build yang diuji dan diuji.

Jadi, teruskan dan klik Ya 

bagaimana untuk mendapatkan equinox kodi membina

Apabila pilihan Sumber Tidak Diketahui diaktifkan, anda boleh memasang banyak addon pihak ketiga dan membina anda. Jadi, mari kita mulakan dengan Kod Equinox di Kodi.

Perhatian Pengguna KODI: Bacalah sebelum anda meneruskan

Add / build Kodi menawarkan kandungan penstriman tanpa had, tetapi juga boleh membawa anda ke masalah undang-undang jika ditangkap streaming Filem / rancangan TV / Sukan percuma. Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk sentiasa menyambungkan VPN semasa streaming dalam talian. VPN Kodi yang baik menyembunyikan identiti anda, memintas pengawasan kerajaan, kandungan yang disekat geo, dan penjejakan ISP (yang juga membantu dalam streaming penimbal bebas).

Saya menggunakan ExpressVPN yang VPN terpantas dan paling selamat. Ia sangat mudah untuk dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon FireStick. Anda mendapat 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada rancangan tahunannya. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh meminta bayaran balik.

  Bagaimana untuk Menyembunyikan Alamat IP anda

Klik DI SINI untuk mendapatkan 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada ExpressVPN

Baca: Cara memasang dan menggunakan VPN Kodi

Equinox Build: Langkah Pemasangan

Langkah 1: Buka Tetapan dari skrin rumah Kodi

tetapan kodi

Langkah 2: Dari pilihan pada tetingkap berikut, buka Pengurus fail

pengurus fail

Langkah 3: Klik Tambah sumber seterusnya seperti yang anda lihat dalam imej berikut

tambah sumber pada kodi

Langkah 4: Ini adalah skrin yang anda lihat seterusnya. Anda perlu memasukkan laluan sumber untuk Kod Equinox Build. Klik

equinox kodi membina

Langkah 5: Apabila tetingkap berikut dipaparkan, ketik laluan sumber http://genietv.co.uk/repo/

Berhati-hati semasa menaip pautan ini. Sekiranya terdapat kesilapan kesilapan, binaan tidak akan dipasang. Klik okey setiap kali anda sudah bersedia

memasang equinox pada kodi

Langkah 6: Apabila anda kembali pada tetingkap ini, masukkan nama untuk sumber yang anda tambah pada langkah sebelumnya. Ia boleh menjadi nama yang anda ingin kenal pasti dengan sumbernya.

Mari pilih genie. Klik okey

membina equinox

Anda telah menambah sumbernya. Kini kami memasang repositori GenieTV dari sumbernya.

Langkah 7: Klik Add-ons pada skrin rumah Kodi

equinox membina kodi

Langkah 8: Buka Pakej Pemasang atau ikon yang kelihatan seperti kotak terbuka

pemasang pakej kodi

Langkah 9: Pilih Pasang dari fail zip

memasang dari fail zip

Langkah 10: Klik genie pada skrin seterusnya (atau klik nama yang anda tambahkan dalam salah satu langkah di atas)

kodi membina

Langkah 11: Buka fail zip repository.GenieTV.zip

bagaimana untuk memuat turun equinox pada kodi

Langkah 12: Tunggu GenieTV Repo Add-on dipasang pemberitahuan. Ia akan muncul di bahagian atas kanan skrin Kodi anda

tambah equinox pada kodi

Anda telah memasang Repo GenieTV. Mari kita pasang Genie Wiz.

Langkah 13: Klik Pasang dari repositori sementara tinggal di tingkap yang sama

membina equinox

Langkah 14: Klik GenieTV Repo pada tetingkap berikut

kodi equinox membina

Langkah 15: Buka Tambahan program

equinox membina kodi

Langkah 16: Klik GENIE WIZ

equinox membina kodi

Langkah 17: Klik Pasang butang (ia di bahagian bawah kanan)

cara memasang genie wiz

Langkah 18: Genie Wiz kini dipasang. Ini biasanya mengambil masa beberapa minit. Oleh itu, bersabarlah. Anda akan melihat kemajuan pemasangan pada skrin Kodi anda. Apabila Wiz dipasang, Genie Wiz Add-on dipasang pemberitahuan dipaparkan (lagi di sudut kanan atas)

memasang equinox build

Apabila Wiz dipasang, anda akan melihat tiga kembali ke popup semula. Kita perlu mengabaikan dan menyingkirkan popup ini.

Langkah 19: Pop-up pertama agak nota pemaju. Baca jika anda mahu atau hanya klik Buangkan

equinox kodi membina

Popup kedua menunjukkan senarai tetapan tertentu. Sekiranya anda berminat menukar mana-mana tetapan, pilihnya. Atau, anda boleh memilih untuk tidak mengubah sebarang tetapan.

Langkah 20: Klik Teruskan pada pop seterusnya

kodi equinox membina

Langkah 21: Klik Abai

Nota: Saya tidak mengklik Menu Bina kerana saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk pergi ke senarai Genie Wiz yang dibina dari skrin utama Kodi 

  Cara Pasang TeaTV pada FireStick

memasang equinox pada kodi

Langkah 22: Sekarang, mari kita kembali ke skrin utama Kodi. Dari sana, pergi ke Add-ons > Tambahan program. Seperti yang anda dapat lihat, ikon addon Genie Wiz ada di sini. Klik wizard ini dan membukanya.

bagaimana untuk mendapatkan equinox kodi membina

Langkah 23: Klik (Genie Wiz) Membina pada tetingkap seterusnya

bagaimana untuk memasang kodi equinox membina

Langkah 24: Di bawah Krypton Builds, klik Equinox V1 (v2.8 3/5/18)

Catatan: Ini adalah versi semasa saya menulis panduan ini. Anda mungkin melihat versi lain kemudian. Tidak mengapa. Cuma klik!

Muat turun build equinox

Langkah 25: Sekarang, anda perlu membuat keputusan sama ada anda ingin pergi Pemasangan Segar atau Pemasangan Standard

Saya telah menggunakan Kodi selama beberapa tahun dan saya telah mengalami bahawa Install Segar menawarkan prestasi yang lebih baik apabila binaan dipasang. Ya, ia menyapu semua data Kodi yang ada dan mengembalikan apl itu kepada konfigurasi lalai, tetapi itu adalah yang terbaik. Membina kerja yang terbaik apabila mereka diberi kodi yang bersih untuk pemasangan.

Bagaimanapun, anda boleh mencuba Standard Install dan melihat bagaimana ia berfungsi untuk anda.

Mari kita pergi Pemasangan Segar untuk sekarang

memasang instan equinox kodi segar

Langkah 26: Oleh kerana anda mengembalikan Kodi ke tetapan lalai, Genie Wiz ingin memastikan itu yang anda ingin lakukan.

Klik Teruskan

membina equinox

Genie Wiz akan mula memuat turun dan memasang Equinox Kodi membina. Ini mungkin mengambil masa beberapa minit. Apa yang perlu anda lakukan ialah tunggu pemasangan selesai.

Juga, pastikan peranti anda tetap bersambung ke internet sementara Kodi Equinox Build sedang dimuat turun

Muat turun equinox pada kodi

Langkah 27: Selepas beberapa minit, apabila binaan akhirnya dipasang, Genie Wiz melontarkan pertanyaan yang meminta jika anda ingin Menutup Close atau Reload Profile

Kami akan pergi Force Close

Profil Reload akan berlaku lagi Kodi

equinox kodi membina

Nah, itulah cara anda memasang Equinox Build di Kodi.

Sebelum anda memulakan streaming dengan Kodi Addons / Builds, saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa semua yang anda jalankan di Kodi dapat dilihat oleh ISP dan Kerajaan anda. Ini bermakna, penstriman kandungan berhak cipta (filem percuma, rancangan TV, Sukan) mungkin membawa anda ke masalah undang-undang.

Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk menyambungkan VPN semasa streaming. VPN untuk Kodi akan memintas ISP throttling, Pengawasan Kerajaan, dan geo-restriction pada Add-on yang popular. Saya sentiasa bersambung ExpressVPN pada semua peranti penstriman saya dan saya cadangkan anda melakukan perkara yang sama.

ExpressVPN adalah VPN terpantas dan paling selamat. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

CATATAN: Kami tidak menggalakkan pelanggaran undang-undang hak cipta. Tetapi, bagaimana jika anda mengakhiri kandungan streaming dari sumber tidak sah secara tidak sengaja? Ia tidak selalu mudah untuk memberitahu perbezaan antara sumber legit dan haram.

  Cara Pasang Fawesome TV di FireStick

Jadi, sebelum anda memulakan streaming di Kodi, berikut adalah cara untuk mendapatkan perlindungan VPN dalam 3 langkah mudah.

Langkah 1: Dapatkan langganan ExpressVPN DI SINI.

Langkah 2: Klik DI SINI untuk memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN pada peranti anda.

Langkah 3: Klik ikon Kuasa untuk menyambungkan pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk Kodi.

sambung expressvpn untuk kodi

Rundown of Equinox Kodi Build sedikit

Sekarang bahawa anda telah memasang Equinox Build, anda mungkin mahu menggunakannya dengan serta-merta. Pergi ke depan dan buka semula Kodi. Apabila anda berbuat demikian, bukannya tema biasa yang selalu anda lihat, ini adalah skrin utama Kodi yang dialu-alukan

kodi ekuinoks membina kulit

Tema ini kelihatan banyak berlaku daripada kulit Estuary biasa Kodi, yang menggunakan gabungan Blue dan Black sahaja.

Catatan: Sekiranya binaan terlalu perlahan, ia mungkin mengemas kini tambahan. Ini biasanya berlaku pada jangka masa pertama. Ia akan menjadi lebih pantas apabila semua addon dikemas kini. Jadi, sebaiknya tunggu sebentar sebelum anda mula menggunakan Equinox Build.

Mari kita bercakap tentang antara muka terlebih dahulu.

Susun atur Equinox Kodi membina kelihatan biasa kerana ia juga mempunyai bar menu yang berjalan di seluruh lebar skrin. Tetapi, terdapat perbezaan yang luar biasa. Bar menu memaparkan hanya satu item pada satu masa.

Seperti yang anda lihat dalam imej di atas, pilihan lalai pada pelancarannya ialah GenieTV, perkhidmatan TV langsung di rumah. Di bawah menu utama ialah submenu. Submenu ini menunjukkan pilihan yang berkaitan dengan item yang dipilih dalam menu utama.

Anda boleh berpacu melalui bar menu utama dengan menekan kekunci navigasi kiri atau kanan (atau dengan meleret ke kiri atau ke kanan jika anda menggunakan peranti sentuhan)

Apabila saya menekan kekunci navigasi kanan (atau leret ke kanan), pilihan seterusnya Filem dipaparkan di menu utama bersama dengan pilihan yang berkaitan di submenu.

Pergi lebih jauh, dan anda akan melihat lebih banyak pilihan.

bagaimana equinox kodi build kelihatan seperti

Terokai pelbagai pilihan pada skrin utama Equinox Build untuk melihat semua yang ditawarkannya.

Mari kita lihat pada addons yang sudah dimuatkan sebelum ini. Anda akan menemui pilihan Tambah Video dalam submenu menu Addons. Klik dan di sini adalah senarai tambahan yang anda akan temui

bagaimana menggunakan equinox build on kodi

Anda boleh tatal ke bawah dan mencari lagi. Saya dapat melihat ada tambahan untuk filem dan pertunjukan atas permintaan, sukan, muzik, kandungan dewasa dan banyak lagi.

Ringkasan

Saya fikir saya telah membawa anda melalui segala-galanya yang saya dapat berkaitan dengan Kod Etika Equinox. Sebilangan besar ditemui apabila anda meneroka membina diri anda. Oleh itu, teruskan dan serahkannya. Anda boleh mencari lebih banyak lagi pembina dalam Kodi Builds Terbaik kami.

Berkaitan:

Bagaimana untuk Jailbreak Firestick
Bagaimana Mengemas Kini Kodi pada Firestick
Bagaimana untuk menetapkan buffering Kodi

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me