Cara Pasang Pautan BK Membina Kodi

>

Dalam tutorial langkah demi langkah ini, anda akan belajar cara memasang BK Links Build pada Kodi 17.6 Krypton. Pautan BK adalah salah satu Kodi terbaik yang dibina untuk filem / rancangan TV dan mempunyai berat sekitar 300MB. Sekiranya anda merancang untuk menggunakannya pada Stick Fire yang lebih lama, ia mungkin tidak berfungsi dengan lancar seperti yang anda harapkan. Walau bagaimanapun, 2nd Gen Amazon Fire Stick dengan Alexa, PC, Nvidia Shield berfungsi dengan baik dan anda tidak sepatutnya mendapat sebarang masalah pembekuan.

: BK Links Build kini tidak tersedia dalam Wizard Digital Stream. Sila cuba salah satu daripada binaan lain dalam senarai kami Best Kodi Builds.

Pautan BK tidak tersedia pada Kodi Leia 18.0 lagi. Walau bagaimanapun, saya berharap bahawa pemaju akan melepaskan lelaran Leia tidak lama lagi.

cara memasang pautan bk membina kodi

Dengan BK Links Kodi Build, anda akan mendapat beberapa Kodi Addons terbaik yang dipasangkan, bermakna anda tidak perlu melakukan pemasangan untuk setiap Addons tersebut. Sebahagian daripada Addons tersebut ialah The Dogs Bollocks, Neptune Rising, Supremacy, dan banyak lagi.

Catatan: Saya cadangkan anda menetapkan semula Kodi ke tetapan kilang sebelum memasang apa-apa Kodi dibina. Ia akan memastikan bahawa anda mendapat prestasi terbaik dengan Kodi yang anda mahu.

Sekarang mari kita lihat bagaimana memasang BK Links membina Kodi 17.6 Krytpon untuk FireStick / PC / Nvidia Shield atau kotak Kodi lain.

Langkah-langkah untuk memasang BK Links Build on Kodi 17.6

Saya ingin memberitahu bahawa BK Links bukan Kodi rasmi yang membina dan anda perlu mendayakan pemasangan dari sumber Unknown pada aplikasi Kodi anda. Tanpa mengizinkannya, Kodi tidak akan membenarkan memasang mana-mana Kodi Addon / Build dari pihak ketiga.

  • Pergi ke Tetapan di bahagian atas sebelah kiri laman utama Kodi anda.
  • Buka “Tetapan Sistem” dan pilih “Tambah” pada bar sisi kiri.
  • Hidupkan “Sumber Tidak Diketahui.” Klik “Ya” untuk pengesahan.
  Cara Memasang Fire TV GURU Build di Kodi 17.6 Krypton

Sekarang Kodi siap memasang BK Links Build, ikut panduan langkah demi langkah di bawah.

Langkah 1: Buka “Tetapan” pada halaman utama Kodi (lihat ikon gear di sebelah kiri atas laman utama Kodi)

tetapan kodi

Langkah 2: Klik “Pengurus Fail” dan buka “Tambah Sumber”

tambah sumber repo kodi

Langkah 3: Klik “Tiada” dan taipkan http://streamdigital.org/wiz/ dan kemudian klik OK. Pada skrin seterusnya, anda perlu menaip nama sumber media. Saya menamakannya “Wiz“Untuk panduan ini, anda boleh menamakan apa sahaja yang anda mahukan. Selepas menambah nama dan URL, klik OK.

pautan bk membina pautan muat turun

Langkah 4: Pergi ke laman utama Kodi > Add-ons > Pakej Pemasang.

pemasang pakej kodi

Langkah 5: Buka Pasang dari Fail Zip > Wiz > plugin.program.sdwiz.zip

memasang pautan bk membina repo dari fail zip

Langkah 6: Tunggu selama beberapa minit dan anda akan melihat skrin Maklumat seperti yang ditunjukkan dalam imej di bawah. Klik “Buangkan” untuk menutupnya.

pautan bk membina skrin maklumat

Langkah 7: Klik “Teruskan” pada pop timbul seterusnya. Anda juga boleh menukar tetapan pada pop timbul ini sebelum mengklik Teruskan.

tetapan untuk pautan bk kodi bina

Langkah 8: Buka “Membina Menu”

bk links build menu

Langkah 9: Klik “BK Links”

memasang pautan bk membina kodi

Langkah 10: Anda akan melihat dua pilihan untuk pemasangan di sini – Pasang Segera dan Pasang Standard. Opsyen pertama akan menetapkan semula Kodi ke tetapan kilang dan kemudian hanya akan memasang binaan tanpa menyentuh data sedia ada anda.

Saya cadangkan “Pemasangan Segar” kerana ia memastikan prestasi terbaik di Kodi dibina. Sebaik sahaja anda mengklik “Pemasangan Segar,” ia akan meminta pengesahan anda tentang menetapkan Kodi ke lalai kilang. Klik OK.

pautan pemasangan bk segar membina kodi

Langkah 11: Kodi kini akan memuatkan BK Links build yang hampir 300 MB.

muat turun bk links build on firefox kodi

Langkah 12: Apabila BK Links Build dimuat turun, ia akan memasang semua fail yang diperlukan dan kemudian akan meminta “Force Close”. Buat sahaja.

  Kako namestiti Liberatus Kodi Addon

memaksa menutup kodi

Langkah 13: Pelancaran Kodi dan BK Links akan menjadi perkara pertama yang anda lihat.

bagaimana untuk memasang bk links build on firestick atau kodi

Inilah cara anda memasang BK Links membina Kodi 17.6. Jika anda menghadapi sebarang masalah dalam pemasangan untuk FireStick / PC, jangan teragak-agak untuk mengulas di bawah.

BK Links Build Not Working

Saya kadang-kadang mendapat pertanyaan yang BK Links membina tidak berfungsi di Kodi / FireStick. Nah, alasan yang mungkin dan paling biasa untuk aliran tidak tersedia di BK Links build adalah isu pelayan. Ini adalah masalah masa dan sebaik sahaja isu pelayan diselesaikan, BK Links build harus berfungsi dengan baik. Walau bagaimanapun, jika bukan isu pelayan, saya sangat mengesyorkan anda memasang semula BK Links Kodi membina mengikut panduan ini. Ia adalah penyelesaian yang cepat dan terbaik.

BK Links Kodi Build Not Installing

Selagi tidak ada masalah pelayan, BK Links build harus dipasang dengan mudah dengan panduan di atas. Walau bagaimanapun, kebanyakan pengguna yang menghadapi masalah pemasangan adalah orang yang membuat kesilapan dalam URL sumber. Saya cadangkan anda melintasi semak URL yang anda tambah dalam langkah “Tambah Sumber”. Ia mesti http://streamdigital.org/wiz/ atau ia tidak akan berfungsi.

Sekiranya anda masih tidak dapat memasang BK Links membina, beritahu saya isu anda yang betul dalam komen di bawah.

BK Links Build Alternative

Sekiranya anda tidak suka BK Links Build untuk apa-apa sebab atau tidak dapat berfungsi dengan lancar, terdapat beberapa binaan lain yang boleh dipasang pada peranti anda. Semak pautan di bawah untuk beberapa binaan popular.

Bagaimana untuk memasang No Limits Magic Build
Bagaimana untuk memasang Build Slamious
Bagaimana untuk memasang Titanium Build

  Най-добрите коди добавки за победа над света [2023]

Ini bukan satu-satunya membina yang tersedia sebagai alternatif kepada BK Links build. Anda boleh menyemak senarai lengkap binaan di sini.

Klik di sini untuk mendapatkan Trik Kancing Rahsia secara langsung ke peti masuk anda.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me