Hur man återställer Kodi på Amazon FireStick

>

I den här artikeln kommer vi att lära dig att återställa Kodi 18.5 / 18.4 Leia eller Kodi 17.6 Krypton till fabriksinställningarna på FireStick. Kodi är ett otroligt medieverktyg som konverterar din enhet till ett mediecenter och låter dig strömma ditt favoritinnehåll - gratis och betalt (naturligtvis gratis för det mesta). Men den här fria och öppna källkodsplattformen saknar problem. Speciellt har de långvariga användare som har flera Kodi-tillägg installerat, problem med prestanda flera gånger än de skulle vilja.

Det finns flera hacks och lösningar som hjälper till att påskynda Kodi och fixa prestandahämmande buggar. Men det finns tillfällen då ingen av lösningarna fungerar och att återställa Kodi till standard kvarstår som det enda genomförbara alternativet. Om du återställer appen får du den rena skifferen att börja med, som om du kör Kodi för första gången. Men kom ihåg att det också innebär att du tappar all Kodi-data, till exempel dina tillägg och inställningar. Även detta kan tas om hand, om än i viss utsträckning.

Den här artikeln är också för dem som bara vill börja använda Kodi från början utan att behöva gå igenom processen att avinstallera och installera om programmet. Om du till exempel har installerat för många tillägg och bygger över tid och inte använder de flesta av dem längre, istället för att ta bort dem individuellt, kan du svepa Kodi rent med en snabb återställning och ställa in en handfull tillägg du vill använda.

Hur du återställer Kodi på FireStick

hur man återställer kodi på eldsten

I de kommande avsnitten av denna artikel kommer vi att tala om hur du återställer Kodi på FireStick, hur du säkerhetskopierar och återställer dina data och allt annat du kanske behöver veta. Fortsätt läsa!

Observera FireStick-användare: Läs innan du fortsätter

Regeringar och internetleverantörer över hela världen övervakar sina användares onlineaktiviteter. Om du hittar strömmande upphovsrättsskyddat innehåll på din Fire TV Stick kan du få allvarliga problem. För närvarande är din IP synlig för alla. Jag rekommenderar dig starkt att få en bra FireStick VPN och dölja din identitet så att din filmvisningsupplevelse inte tar en dålig tur.

jag använder ExpressVPN vilket är den snabbaste och säkraste VPN i branschen. Det är väldigt enkelt att installera på alla enheter inklusive Amazon Fire TV Stick. Dessutom kommer det med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte gillar deras tjänst kan du alltid be om återbetalning. ExpressVPN har också en speciell affär där du kan få tre månader gratis och spara 49% på årsplanen.

Här är orsakerna till att du måste använda ett VPN hela tiden.

STEG 1 - Backup Kodi på FireStick

Om du har använt Kodi på FireStick ett tag kan du redan ha installerat några tillägg, builds och anpassat flera inställningar. När du återställer Kodi till fabriksinställningarna på FireStick förlorar du all Kodi-data, inklusive alla dina tillägg och anpassningar. Att ställa in allt igen kan vara en besvär. Inte bara det tar tid, du kanske inte ens kommer ihåg dina tidigare inställningar.

Om allt du vill är att helt enkelt komma igång från början är det inte mycket du behöver göra. Återställ bara Kodi så går du bra. Men om du vill ha Kodi tillbaka något som det var, rekommenderar jag att du tar en säkerhetskopia innan du återställer den.

Notera: Det finns flera tillägg som låter dig säkerhetskopiera och återställa Kodi. Ingen av dem erbjuder idiotsäkra säkerhetskopieringslösningar. Av någon anledning återställer tilläggarna bara en del av säkerhetskopierade data under restaurering. Ändå är det bättre att hämta något än att förlora allt.

Innan du återställer Kodi, rekommenderar jag att du antecknar allt du vill återställa så att du kan ställa in det senare manuellt, i händelse av att alla data inte återställs automatiskt.

När det gäller Kodi-säkerhetskopiering har vi hittat Ares Wizard som den mest effektiva. Det återställer de flesta säkerhetskopierade data och är lätta att installera och använda. Här kan du lära dig hur du installerar Ares Wizard på Kodi.

När du har Ares Wizard är det här hur du kan säkerhetskopiera dina Kodi-data.

# 1. Navigera till tillägg > Programmera tillägg från Kodi-startskärmen och öppna Ares Wizard

hur man återställer Kodi

# 2. Välj och klicka på fliken "Säkerhetskopia" längst upp i Ares Wizard-gränssnittet

återställ Kodi till standard

# 3. Om du ännu inte har valt destinationsmappen där säkerhetskopian ska sparas eller du vill ändra den klickar du på 'Välj destination' under 'Säkerhetskopia' i vänstra kolumnen

hur man återställer Kodi på FireStick

# 4. Klicka på "Säkerhetskopiera" till vänster i Ares Wizard-inställningsfönstret som dyker upp

hur man återställer Kodi till fabriksinställningar

# 5. Klicka nu på "Backup destinationsmapp" för att välja den mapp där du vill säkerhetskopiera dina Kodi-data

hur man återställer kodi på brand-tv

# 6. Öppna "Root-filsystem"

återställ kodi på brand tv-stick

# 7. Klicka på 'sdcard'

hur du säkerhetskopierar kodi dara

# 8. Nu kan du välja valfri mapp på din FireStick-enhet där du vill spara Kodi-säkerhetskopian. FireStick har redan en "backups" -mapp så jag behåller mina backupfiler här. Men du kan välja vilken befintlig mapp du vill eller skapa en ny genom att klicka på knappen 'Ny mapp' till höger.

hur man säkerhetskopierar kodi på eldsten

# 9. Jag skapade "kodi" -mapp i säkerhetskopior. Kodi-reservmappen finns inte som standard.

kodi backup

# 10. Öppna nu mappen 'kodi' som du just skapade i mappen för säkerhetskopior (du kommer inte att se något i den eftersom vi inte har säkerhetskopierat Kodi ännu) och klicka på 'OK' för att välja.

hur man återställer kodi

# 11. Nu har du en ny mapp för reservdestination. Klicka på "OK" när du är tillbaka till inställningsfönstret för Ares Wizard

kodi backup-mapp

# 12. När du är tillbaka till Ares Wizard-gränssnittet bör du se alternativet 'Uppdatera' under 'Säkerhetskopia' (det beror på att du har valt en ny destinationsmapp). Klicka på knappen "Uppdatera".

hur du säkerhetskopierar kodi innan du återställer

# 13. Nu uppdateras Ares Wizard med den nya reservdestinationen. Som du ser på bilden nedan kan du välja vilka Kodi-data som ska säkerhetskopieras och vad du ska lämna. Om du vill säkerhetskopiera allt väljer du 'Fullständig säkerhetskopiering av systemet'. Om du bara vill säkerhetskopiera dina tillägg väljer du "Addons" och lämnar allt annat avmarkerat. När du har gjort valet klickar du på knappen "Gör säkerhetskopia".

hur man rensar data om kodi

# 14. Du kommer att se en fråga om du vill hoppa över eller säkerhetskopiera paketen.

Varje gång du uppdaterar ett tillägg eller installerar ett nytt laddas också ned ett paket. Efter uppdateringen eller installationen behöver du inte paketen längre och de fortsätter att ta ut plats på din begränsade FireStick-lagring. Klicka alltid på "Ja" för att hoppa över paketen eftersom du inte behöver dem längre.

återställa kodi

# 15. Ares Wizard kommer att börja säkerhetskopiera Kodi. Så kommer framstegen att se ut.

backup-kodi med ares-guiden

# 16. När Kodi säkerhetskopieras kommer en popup-uppfrågan att fråga dig om du vill visa de överhoppade filerna. Klicka på 'Nej' för att fortsätta (eller välj 'Ja' om du verkligen vill se de överhoppade filerna). Och glöm inte att ignorera den totala storleken på de överhoppade filerna som denna prompt visar. Som ni kan se är antalet fel (36722318 MB konverteras till 36722 GB, vilket är nästan 4600 gånger den maximala storleken på 8 GB för din FireStick-enhet). Det är uppenbart ett fel.

ares reservguide

I nästa avsnitt kommer vi att lära oss att återställa Kodi. I följande avsnitt kommer vi att se hur du återställer det.

STEG 2 - Återställ Kodi på FireStick

Det finns två sätt att återställa Kodi. Den ena är att rensa Kodi-data utan att avinstallera dem. Den andra är att avinstallera appen från FireStick och ta bort alla tillhörande data tillsammans med den. Vi tittar på båda en efter en.

Så här ser Kodi ut med alla dina installerade tillägg "före" återställning.

återställ kodi på eldstick

Metod # 1: Rensa Kodi-data

Vi kommer nu att lära dig att rensa data om Kodi. Denna metod är enklare och nästan enkelt, eftersom den eliminerar behovet av att avinstallera Kodi, vilket är ett ytterligare steg. Att rensa data kommer att hålla Kodi på din FireStick men ta bort alla dina tillägg och deras inställningar, anpassningar, Kodi-inställningar och allt annat. Så om du vill veta hur du återställer Kodi till fabriksinställningarna, helt enkelt rensa data. Jag ska visa dig hur.

# 1. Använd din fjärrkontroll för att välja "Inställningar" på toppmenyn på din FireStick-startsida.

återställ kodi amazon brandpinne

# 2. Navigera nu till menyn 'Program' och öppna den genom att trycka på knappen 'Välj' på din fjärrkontroll

firestick-applikationer

# 3. Öppna "Hantera installerade applikationer"

hur man tar bort kodidata om eldsten

# 4. Du bör nu se listan över alla installerade applikationer på din FireStick-enhet. Rulla ner och välj Kodi här och tryck på 'Välj' på fjärrkontrollen för att komma åt tillgängliga alternativ

hur man rensar data om kodi

# 5. Klicka på alternativet "Rensa data" på nästa skärm. Till höger kan du också se ytterligare information om Kodi på din FireStick inklusive mängden lagring den förbrukar. I bilden nedan tar Kodi-appen själv 164 MB utrymme, medan tillhörande data har 125 MB storlek.

hur man rensar data om Kodi för eldsten

# 6. Klicka på "Rensa data" en gång till på nästa skärm för att bekräfta din åtgärd

hur man återställer kodi

# 7. Tryck på tillbaka-knappen på fjärrkontrollen bara en gång för att gå tillbaka till föregående meny. Du ser till höger att Kodi-data har rensats.

hur man tar bort kodi-data

# 8. Gå tillbaka till startskärmen och gå till ‘Dina appar & Spelavsnitt. Kör Kodi därifrån. Du kommer att se "Förbereda för första körningen" (se bilden nedan). Detta innebär att all Kodi-data har raderats och du har återställt Kodi till standard.

öppna kodi efter återställning

# 9. När du går till avsnittet Tillägg från startsidan på Kodi ser du att alla dina tillägg också har tagits bort. Kodi är nu lika bra som ny.

kodi på eldstick

I den här delen lärde vi oss att återställa Kodi på FireStick genom att rensa data. I nästa metod ser vi hur man tar bort Kodi från FireStick.

Metod # 2: Avinstallera Kodi på FireStick

Naturligtvis är det andra sättet att återställa Kodi på FireStick att ta bort det helt och sedan installera det igen. Detta är en mer långdragen process men ger samma resultat. Ibland tar avinstallation och ominstallering hand om vissa problem som rensa data inte kan.

Så låt oss se hur vi avinstallerar Kodi på FireStick.

# 1. Liksom i den första metoden, välj 'Inställningar' från FireStick-startskärmen och klicka på 'Program' på menyn. Klicka nu på "Hantera installerade applikationer" och välj sedan "Kodi från listan".

hur man avinstallerar kodi på eldsten

# 2. Följande meny visas igen. Den här gången klickar du på 'Avinstallera'

avinstallera kodi på brand tv-stick

# 3. Klicka på "Avinstallera" en gång till på nästa skärm för att bekräfta din åtgärd.

hur man tar bort Kodi från FireStick

Detta tar bort Kodi från din FireStick-enhet. När Kodi installeras om kommer alla data att tas bort.

För att installera om Kodi-appen, gå hit för att lära dig hur du jailbreakar FireStick med Kodi.

STEG 3 - Återställ säkerhetskopierade Kodi-data med hjälp av Ares Wizard

Nu när du har återställt Kodi, vill du återställa säkerhetskopian som du skapade i steg 1. Eftersom du säkerhetskopierade med Ares Wizard, behöver du Ares Wizard igen för att återställa data.

Under återställningsprocessen kommer alla dina tillägg att tas bort, inklusive Ares Wizard. Därför måste den installeras igen.

Du kan läsa detta för att installera Ares Wizard på Kodi.

# 1. När den är installerad, kör appen och välj fliken 'Säkerhetskopia' ovanpå och klicka på alternativet 'Välj säkerhetskopieringsfil' i avsnittet 'Återställ' (se bilden nedan)

hur man återställer Kodi till fabriksinställningar

# 2. Välj "Återställ" i Ares Wizard-inställningarna på den vänstra menypanelen

hur man återställer kodi-säkerhetskopiering efter återställning

# 3. Klicka nu på "Säkerhetskopieringsfil" till höger

hur man återställer kodi på eldsten

# 4. Öppna nu "Root-filsystem" och navigera till mappen där du säkerhetskopierade Kodi-data tidigare. I mitt fall skulle det vara root-filsystem > SD-kort > säkerhetskopior > Kodi.

Klicka på säkerhetskopian som du vill återställa data från

hur du installerar om kodi på eldsten

# 5. Klicka sedan på "OK" för att fortsätta

hur man återställer kodi på eldsten

# 6. Klicka nu på "REFRESH" i avsnittet "Restore" till höger

hur man återställer kodi

# 7. Klicka på knappen "Återställ säkerhetskopia" längst ner

hur man tar bort kodi från eldsten

# 8. Om du har ändrat några inställningar sedan du installerade Kodi efter återställningen och vill behålla dem, välj önskade alternativ i följande popup och klicka sedan på 'Fortsätt'. Om inget av alternativen är valda, kan dina aktuella inställningar åsidosättas.

återställa kodi på eldsten

# 9. När Kodi-data återställs ser du bekräftelsen 'Återställ slutförd'. Klicka på 'OK' för att fortsätta.

hur man återställer kodi backup med ares wizard

# 10. För att guisettings.xml ska kunna tillämpas korrekt måste Kodi vara stängd. Klicka på "OK" för att göra det. Detta tar dig tillbaka till FireStick-gränssnittet där du kan starta om Kodi.

återställa kodi backup

# 11. Gå tillbaka till Kodi-skärmen. Som ni ser har inte alla tillägg återställts. Detta validerar vad jag sa tidigare, att uppgifterna endast säkerhetskopieras delvis. Tyvärr är detta det bästa vi kan göra. Men det sparar fortfarande lite tid och ansträngningar eftersom du inte behöver konfigurera Kodi helt från början.

hur man återställer kodi på eldsten

Vad sägs om saknade tillägg / bygger

Som jag nämnde tidigare kommer Ares Wizard att återställa data men det kanske inte är den fullständiga informationen du hade innan du återställde Kodi. Så om du saknar några tillägg eller byggmaterial som du behöver igen kan du alltid installera dem igen. Du kan kontrollera följande resurslänkar för att lägga till tillägg, bygg och appar.

  • Bästa Kodi Addons
  • Bästa Kodi Builds
  • Bästa FireStick-appar

Hur man vilar Kodi (videoguide)

Avslutar

Så nu har du lärt dig hur du säkerhetskopierar Kodi-data, återställer Kodi, avinstallerar och installerar om Kodi och hur du återställer Kodi-data på Fire TV / Stick. Återställning eller borttagning av Kodi kommer säkert att förbättra prestandan och rensa ut lite utrymme på din FireStick-lagring. Eller, om du känner att din Kodi-app är trängd med alla tillägg och bygger du inte ens använder längre, kan återställning bara vara rätt väg att gå.

Relaterad:

Hur Jailbreak Fire Stick
Hur man installerar Cinema APK på Fire Stick
Hur du uppdaterar Kodi på Fire Stick
Hur man fixar Kodi-buffring
Hur man installerar VPN på FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me