Kaj je Kodi, kako deluje in vse ostalo, kar je pomembno

>

V tem priročniku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o Kodiju in kako začeti. Zagotovil vam bom vse nasvete in trike ter dostop do vseh potrebnih virov, ki bi jih lahko potrebovali. S pomočjo tega priročnika se Kodi ne samo spoznate, ampak poznate tudi vsa orodja za začetek predvajanja brezplačnih filmov, TV oddaj, TV v živo, športa in še več. Kodi 18.5 je zadnja uradna različica. Če pa še vedno uporabljate Kodi 17.6 Krypton, bo ta vodnik še vedno pomemben za vas.

kodi

Kaj je Kodi?

Kodi je brezplačni medijski predvajalnik z odprto kodo. To je najpreprostejša in najbolj prijazna definicija te izjemno priljubljene aplikacije.

Ko pomislite na imena predvajalnikov medijev, kot je VLC, vam mislijo. Običajno se predvajalniki medijev uporabljajo za predvajanje medijev iz lokalnega pomnilnika. Kodi lahko to tudi stori. Resnični potencial Kodija pa se sprosti, ko ga uporabljate za predvajanje medijev prek interneta in to brezplačno.

Da, Kodi vam omogoča brezplačen dostop do številnih vsebin, vključno s predstavami, filmi, TV v živo, športom in še veliko več. Vse kar potrebujete so pravi Kodi dodatki. Če pa želite izboljšati celotno izkušnjo s Kodijem, boste morda želeli preizkusiti tudi gradnje Kodi-ja. Čez nekaj časa bomo govorili o dodatkih in gradivih.

Kodi je združljiv s skoraj vsemi priljubljenimi platformami. Nekatere platforme gostijo Kodi v svojih uradnih trgovinah z aplikacijami (kot so pametni telefoni Android, škatle Android TV, Windows 10 itd.). Pri drugih jih je mogoče enostavno naložiti s strani (na primer Amazon Fire Stick & Fire TV, Mac itd.). Pravzaprav bomo o namestitvi govorili v naslednjem razdelku.

Kako namestiti Kodi

Postopek namestitve se razlikuje med napravami. Kot sem že rekel, je Kodi na nekaterih napravah uradno na voljo, na nekaterih pa ga je treba namestiti ročno z uporabo metode bočnega nalaganja. Tu je hitri pogled:

Amazon FireStick, Fire TV Stick 4K, Fire TV, Fire TV Cube

Te naprave so v vsakem pogledu skoraj enake. Tako je tudi postopek namestitve aplikacije Kodi enak.

Amazon v svoji App Store ne gosti Kodija. Vendar ga lahko hitro naložite na vse naprave Fire TV. Tu so naši koristni viri.

Kako namestiti Kodi na FireStick

Android pametni telefoni, tablični računalniki, Android TV & Android Boxes

Vse te naprave Android imajo vgrajeno podporo za storitve Google Play, vključno s trgovino Google Play. Kodi je uradno vključen v Trgovino Play.

Zato morate Kodi namestiti samo, da ga prenesete iz Trgovine Play, če uporabljate katero od teh naprav Android.

Windows PC & Xbox

Windows 10 & Xbox ena: Kodi je uradno na voljo v trgovini Microsoft 10 za uporabnike sistema Windows 10. V Cortano preprosto vtipkajte »Kodi« in v rezultatih iskanja kliknite ikono Kodi. Sledite navodilom na zaslonu, da namestite Kodi

Windows 8.1, Xbox 360 in starejše različice: Namestitveni program lahko prenesete z uradnega spletnega mesta Kodi https://kodi.tv/download. Ko ste na tej strani, kliknite Windows.

Mac in iOS & Druge naprave

Za Mac, iOS in druge naprave pojdite na stran Kodi za prenos na https://kodi.tv/download in kliknite ikono vašega operacijskega sistema. Na primer, kliknite Mac OS za Mac in iOS za iOS.

Pojavi se majhno okno s povezavo za prenos datoteke za namestitev. Okno ima tudi a Kako povezava, ki vas bo vodila po vodiču za namestitev Kodija v izbrani OS, če potrebujete kakršno koli pomoč.

Kako začeti s Kodijem

Kodi ne gosti nobene vsebine. Kodi je samo predstavnostni predvajalnik, ki preprosto olajša predvajanje vsebine. Medi lahko predvajate v lokalni shrambi prek Kodi-ja. Ampak kot sem že povedal, Kodi ni najbolj znan po tem. Kodi je priljubljen, ker omogoča predvajanje brezplačnih videov in glasbe prek interneta.

Če želite začeti s Kodijem, potrebujete dodatke in nadgradnje.

Kodi Addons

K uspešnosti Kodija največ prispevajo dodatki. To so vrata v ogromen svet brezplačnih vsebin na spletu. Ne glede na to, ali radi gledate filme in TV-oddaje, satelitsko televizijo prek interneta ali šport, vam bodo to omogočili. Z enostavnimi besedami, Kodi addons so absolutno bistvenega pomena za začetek.

Kodi addons tudi ne gostijo nobene vsebine. So agregatorji, ki prenašajo tokove ali pretakanje povezav iz različnih virov na internetu.

Na Fire Stick Tricks boste našli vse, kar morate vedeti o dodatkih. Tu je nekaj naših najboljših virov in navodil za uporabo:

Kako uporabljati Kodi

Najboljši Kodi Addons

Kako namestiti katerokoli Kodi Addon

Kako namestiti Exodus Redux

Kako namestiti 7 od 9 Kodi Addon

Kako namestiti All Eyez na Me Kodi Addon

Kako namestiti Deathstar Addon

Kako namestiti SportsDevil

Kodi gradi

Zgradbe vizualno preoblikujejo vmesnik Kodi. Spremenijo način interakcije s Kodijem. Te različice so tudi prednastavljene s priljubljenimi in delujočimi dodatki, tako da vam jih ni treba namestiti ročno.

Nagrade Kodi se sčasoma zanašajo na dodatke za pretakanje vsebine. Tako bi lahko rekli, da so nepomembne. To ni povsem neresnično. Morda boste začeli s kopico dodatkov in brez kakršne koli sestave. Toda Kodi je ravno toliko bolj zabaven z dograditvami. Čeprav to ni obvezno, osebno priporočam gradnjo Kodija.

Niste prepričani, kako to storiti? Brez skrbi, imamo vse, da vam pomagamo izbrati pravo sestavo. Tu je nekaj naših koristnih virov:

Best Kodi Builds

Kako namestiti Titanium build

Kako namestiti No Limits Magic build

Kako namestiti Xanax Kodi Build

Kako namestiti Streamline Kodi Build

Je Kodi zakonit in varen?

Naj začnem z besedo, da je Kodi stoodstotno zakonit. In popolnoma varno je tudi, če namestite dodatke in gradite samo iz zaupanja vrednih virov. Vsi naši viri in navodila za uporabo pokrivajo samo tiste varne dodatke in sestavne dele. Osebno preizkusimo vsak dodatek in zgradimo, preden z vami delimo njihova navodila za namestitev.

Kodi je zakonit in to trditev utemeljuje z dejstvom, da je vključena v Google Play Store in Microsoft Store. Verjemi mi, da lakmusov test ni enostavno opraviti.

Ko pa pretakate brezplačno vsebino s pomočjo Kodi addon-ov, boste morda naleteli na težave z avtorskimi pravicami. Kar lahko počnete na internetu, lahko spremlja vaš ponudnik internetnih storitev, vaša vlada in celo tretje osebe. Kršitve avtorskih pravic ne spodbujamo v nobeni vlogi, vendar smo odločni zagovorniki vaše pravice do zasebnosti.

Uporaba VPN je najboljši način, da se izognete težavam med pretakanjem brezplačne vsebine. VPN bo poskrbel, da bodo vaše spletne aktivnosti šifrirane in shranjene stran od radovednih oči.

Kako namestiti najboljši VPN za Kodi

Kako odpraviti težave Kodi

Imate težave s Kodijem? Brez skrbi, tukaj smo tudi vi zajeti. Kodi je stabilna, zaupanja vredna aplikacija. Toda sprejmimo to. Je digitalno orodje in čeprav so težave Kodi redke, jih ne slišimo.

Tukaj je nekaj virov, ki vam bodo pomagali, da Kodi znova deluje brez težav:

Zakaj moj Kodi ne deluje? Pogosti problemi in rešitve

Kako odpraviti težave z odstranjevanjem kodi

Kako popraviti "Napako ni mogoče namestiti odvisnosti" na Kodi

Kako preveriti dnevnik napak Kodi za več informacij in hitro odpravljanje

Zavijanje

To je hiter povzetek vseh pomembnih vidikov Kodija, ki se ga mora vsak uporabnik zavedati, preden začne. Vsak del tega priročnika je nadalje razdelan s povezavami do različnih uporabnih virov. Kakšne so bile vaše izkušnje? Zelo radi bi se oglasili od vas.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me