Top 6 beste Kodi-alternatieven voor gebruik in 2020

>

In dit artikel stel ik de beste Kodi-alternatieven op een rij voor het streamen van films, shows en meer. Deze alternatieven bieden streamingopties voor een scala aan media-apparaten, waaronder FireStick, pc, Mobiles en meer.

Kodi is een ongelooflijke mediatool die tonnen functies biedt en honderden add-ons en tientallen builds ondersteunt. Ik heb niet veel mediaspelers zo veelzijdig en betrokken als Kodi gezien. Kodi is echter niet de meest gebruiksvriendelijke applicatie en vereist een beetje een leercurve om aan te wennen. Voor sommige gebruikers kan het zelfs een beetje overweldigend zijn.

Gelukkig is Kodi niet de enige mediaservice. Er zijn er veel meer en sommige zijn zelfs veel gemakkelijker te gebruiken. Je kunt ze gebruiken als Kodi-alternatieven. Het zou zelfs een goed idee zijn om ze naast Kodi te gebruiken. Je hebt genoeg te streamen terwijl je de Kodi-app onder de knie hebt.

Beste Kodi-alternatieven

Laten we een paar van de beste Kodi-alternatieven bekijken.

Aandacht gebruikers: Lees voordat u doorgaat

Overheden en ISP's over de hele wereld monitoren de online activiteiten van hun gebruikers. Als online streaming auteursrechtelijk beschermde inhoud wordt gevonden, kunt u in ernstige problemen komen. Momenteel is uw IP zichtbaar voor iedereen. Ik raad je sterk aan om een ​​goede VPN te krijgen en je identiteit te verbergen zodat je kijkervaring geen slechte wending neemt.

ik gebruik ExpressVPN dat is de snelste en veiligste VPN in de branche. Het is heel eenvoudig te installeren op elk apparaat inclusief Amazon Fire TV Stick. Het komt ook met een 30-dagen geld-terug-garantie. Als je de service niet leuk vindt, kun je altijd om terugbetaling vragen. ExpressVPN heeft ook een speciale deal waar u kunt ontvang 3 maanden gratis en bespaar 49% op jaarplan.

Dit zijn de redenen waarom u altijd een VPN moet gebruiken.

1. Stremio

beste Kodi-alternatieven

Stremio deelt enkele overeenkomsten met Kodi. Dit kwalificeert het als een van de beste alternatieven van Kodi. Om te beginnen is Stremio ook een platformonafhankelijke mediaservice waarmee je films, shows, live tv en meer kunt streamen. Het is via de officiële kanalen op veel apparaten en op de andere kan het gemakkelijk worden sideload.

Net als Kodi ondersteunt Stremio ook officiële en onofficiële videostreaming en hulpprogramma-add-ons. Het enige grote verschil is echter dat Stremio-add-ons in tegenstelling tot Kodi niet lokaal worden geïnstalleerd. De add-ons worden online geïnstalleerd en zijn gekoppeld aan uw Stremio-account. Wanneer u een Stremio-add-on op één apparaat installeert, is deze beschikbaar op alle apparaten waarop u zich met hetzelfde account hebt aangemeld. U hoeft het niet afzonderlijk op elk apparaat te installeren.

In tegenstelling tot Kodi hoeft u ook niet handmatig naar Stremio-add-ons op te zoeken. In het gedeelte met add-ons in de app worden alle ondersteunde add-ons weergegeven. U kunt ze met een enkele klik installeren.

Stremio is ook gebruiksvriendelijker dan Kodi. Je hebt een beetje leercurve nodig met Kodi, maar met Stremio kun je meteen aan de slag.

Aanbevolen content wordt weergegeven op het startscherm van de app. Ga voor meer informatie naar de sectie Ontdekken. Met de categorie Mijn bibliotheek kunt u uw bibliotheek eenvoudig beheren en onderhouden. De bibliotheek wordt gesynchroniseerd met alle Stremio-apparaten. U kunt ook inloggen op uw Trakt-account om uw streaminggegevens van andere apps en services op te halen.

Stremio is natuurlijk niet zo veelzijdig als Kodi. Er zijn slechts een aantal add-ons van derden, terwijl Kodi er honderden heeft. De Stremio-interface kan ook niet echt worden aangepast. Er zijn geen skins of thema's om uit te kiezen. Als u echter op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk platform om uw favoriete inhoud te streamen, doet Stremio het heel goed.

Hoe Stremio op FireStick te installeren & Android box

2. Plex

het beste alternatief voor Kodi

Plex is een ander geweldig alternatief voor Kodi. De echte kracht van Plex ligt in het client-server-ontwerp, waarmee u vanaf al uw apparaten toegang hebt tot al uw media vanaf een centrale serverlocatie. In plaats van te vertrouwen op anderen, kunt u met Plex uw eigen mediaserver maken.

De manier waarop Plex werkt is eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is uw computer (of een Nas-apparaat) instellen als een server en op afstand toegang krijgen tot de lokale media op de server op elk clientapparaat van uw keuze. Plex-client wordt ondersteund op een breed scala van apparaatplatforms, waaronder Android, Amazon Fire TV, Computers, iOS, Android TV Boxes en meer. De client en server hoeven niet eens met hetzelfde draadloze netwerk te zijn verbonden. Het clientapparaat heeft overal ter wereld toegang tot de server, zolang beide zijn ingeschakeld en verbonden zijn met internet.

Plex ondersteunt ook verschillende officiële en niet-officiële plug-ins, in de volksmond Plex-kanalen genoemd. Plex-kanalen lijken veel op Kodi-add-ons, maar ze zijn op de server geïnstalleerd en beschikbaar voor alle verbonden clients. Met de onofficiële kanalen kunt u onbeperkt films, shows, live tv, etc. bekijken.

Basisservices zijn gratis, maar het kopen van een Plex Pass (premium Plex-abonnement) biedt extra voordelen, waaronder mobiele synchronisatie, mediadownload op het clientapparaat, Live TV & DVR, camera-upload, auto-phototagging en meer. Plex is absoluut een van de beste Kodi-alternatieven, vooral als u geïnteresseerd bent in het streamen van lokale media over apparaten.

3. Emby

top Kodi-alternatieven

Net als Plex biedt Emby ook een client-serverontwerp en hebt u toegang tot uw persoonlijke media vanaf elk clientapparaat naar keuze. Emby en Plex hebben zelfs verschillende overeenkomsten. Beide geven u bijvoorbeeld eenvoudig toegang tot de servermedia via elke client. Beide worden ondersteund op een breed scala aan apparaten. Hiermee kun je live tv streamen en eenvoudig DVR-beheer bieden.

Emby heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee je in een mum van tijd kunt beginnen met streamen. U kunt ook eenvoudig uw persoonlijke media beheren en organiseren. De service wordt ondersteund door een sterke community die klaar staat om u te helpen en uw vragen te beantwoorden wanneer u maar wilt.

Net als Plex en Kodi biedt Emby geen inhoud. Het is een aggregator die de inhoud uit verschillende bronnen haalt. Het ondersteunt ook verschillende officiële en niet-officiële plug-ins waarmee u toegang hebt tot een breed scala aan online media.

Emby biedt ook premium-abonnementen waarmee u kunt genieten van speciale functies zoals mobiele synchronisatie, offline media, DVR, cloud-synchronisatie, albumhoezen en meer.

Vanwege de hier vermelde redenen en meer, hebben we Emby gekozen als een van de beste alternatieven voor Kodi.

4. Mediaportaal

apps zoals Kodi

Media Portal is een open-source mediatool die is ontworpen om uw pc te converteren naar een mediahub. Het maakt eenvoudig verbinding met externe apparaten zoals uw tv, dvd-spelers, projectoren, Blue-ray-spelers en laat u de media op een gebruiksvriendelijkere manier organiseren. Media Portal is momenteel alleen beschikbaar op Windows en kan zelfs worden uitgevoerd op redelijk uitgeruste apparaten. Dit betekent dat het geen resource-intensief hulpprogramma is.

Deze mediaservice is beschikbaar in twee versies, Media Player 1 en Media Player 2. Media Player 1 is de oudere, stabiele versie terwijl Media Player 2 nog in ontwikkeling is. De ontwikkelaars beweren echter dat MP2 stabiel is en wordt bewerkt voor verdere verbeteringen.

Media Portal ondersteunt een breed scala aan plug-ins waarmee u films, shows, live tv, naar de radio en nog veel meer kunt kijken. Als pc je primaire entertainmentapparaat is, is Media Portal zeker een van de meest haalbare Kodi-alternatieven voor jou.

5. Popcorn-tijd

top Kodi alternatief

Popcorn Time is een ander Kodi-alternatief dat je zou willen bekijken. Het is een streamingdienst van derden waarmee je onbeperkt gratis films en tv-programma's kunt kijken. Het was oorspronkelijk alleen beschikbaar op Android-mobiele apparaten en op Android gebaseerde tv-apparaten. Nu wordt het ook ondersteund op Windows PC, Mac en iOS. U kunt de Windows-app downloaden van de officiële website.

Aangezien Popcorn Time een service van derden is, kunt u deze het beste met een VPN gebruiken. Dit zorgt ervoor dat geen van uw streamingactiviteiten wordt gecontroleerd of vastgelegd. Mogelijk hebt u ook een VPN nodig om de app te downloaden, omdat de downloadlink in sommige landen is geblokkeerd.

Popcorn Time heeft geen inhoud. Het werkt als een inhoudsaggregator. Het heeft een ongelooflijk eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. De inhoud is goed georganiseerd voor gemakkelijke toegang.

Hoe Popcorn Time op FireStick te installeren

6. Universele mediaserver

beste Kodi-alternatieven

Als u op zoek bent naar een eenvoudige media-oplossing die eenvoudig media naar verschillende DLNA-apparaten streamt, moet u Universal Media Server eens proberen. Of u nu een gameconsole, een tv of een eenvoudige smartphone gebruikt, deze mediaservice werkt met iedereen. Zelfs als u geen DLNA-ondersteund apparaat hebt, kunt u de webinterface gebruiken en probleemloos streamen.

De gebruikersinterface van UMS is uitzonderlijk eenvoudig. Of u een dergelijke toepassing eerder hebt gebruikt of niet, het zal u niet te lang duren om deze tool onder de knie te krijgen.

Universal Media Server ondersteunt een breed scala aan videoformaten en biedt automatische aanpassing van de bitsnelheid aan uw verbindingssnelheid. De tool wordt ondersteund door een actief team van ontwikkelaars die continu nieuwe updates en softwareverbeteringen bieden. Ik ben ervan overtuigd dat het een van de beste Kodi-alternatieven is.

Laatste woorden

Hoewel ik deze top Kodi-alternatieven heb verstrekt, moet ik zeggen dat Kodi mijn persoonlijke favoriet blijft. Kodi is zeer aanpasbaar en ondersteunt honderden geweldige plug-ins (add-ons en builds). Wat Kodi mist, is gebruiksgemak (alleen totdat je er omheen bent). Dat is waar deze alternatieven van Kodi in beeld komen. Neem een ​​kijkje en laat ons weten welke je favoriet is via het commentaargedeelte hieronder.

Verwant:

Beste alternatieven voor Terrarium TV
Beste Showbox-alternatieven
Hoe Kodi op FireStick te installeren

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me