Hvordan skjule din IP-adresse

>

Hvordan skjuler jeg IP-adressen min? Vi har mottatt en rekke slike spørsmål fra leserne våre som vil vite hvordan de kan skjule IP-adressen. Derfor tenkte vi at det ville være en fin tid nå å skrive dette innlegget. Metodene som vises i denne opplæringen inkluderer gratis så vel som betalte løsninger. Du kan bruke den som passer best til dine behov.

Hva er egentlig en IP-adresse?

IP står for Internet Protocol. Det er denne protokollen som avgjør hvordan datautvekslingen skjer mellom Internett-tilkoblingen din og World Wide Web. Med enda enklere ord hjelper IP deg å koble enhetene dine til Internett.

Akkurat som at husadressen din er unik, er IP-adressen unik for internettforbindelsen din. Når du prøver å få tilgang til et nettsted, er det IP-adressen din som forteller nettstedet hvilken enhet informasjonen må sendes til.

Siden IP-adressen er unik for internettforbindelsen, er den også en identifikator for nettverket og til slutt deg. Internett-leverandøren din har din personlige informasjon, for eksempel din SSN, husadresse, e-postadresse osv. Med IP-adressen din kan den finne ut hvilke nettsteder du har besøkt og hva slags innhold du har bla gjennom.

Hvorfor trenger jeg å skjule IP-adressen min?

Det er mange årsaker til at du ønsker å skjule IP-adressen din. Her er noen av de vanligste årsakene til at brukere vil skjule IP-adresse.

1- Koble til internett privat og anonymt

Brudd på personvern er blitt mer vanlig i disse tider enn noen gang før. Vi vet ikke egentlig hvem som kan følge med på våre aktiviteter på nettet. Vi vet ikke en gang om Internett-leverandøren vår holder vår personlige informasjon trygg eller deler den med myndighetene eller selger den til høystbydende. Å skjule IP-adressen din høres ut som en fornuftig handling.

2- Skjul din geografiske beliggenhet

IP-adressen din er knyttet til internettforbindelsen din, som leveres av Internett-leverandøren din. Når du kjøper internettjenester, må du oppgi din personlige informasjon som SSN, hjemmeadresse, e-postadresse osv.

IP-adressen som er tilordnet deg er unik og kan brukes til å hente din personlige informasjon så vel som hvor du befinner deg.

Når jeg skjuler IP-adressen min, skjuler jeg også min plassering.

3- Fjern blokkering av geo-begrenset og IP-begrenset innhold

Enkelte nettsteder og streaminginnhold er begrenset til bestemte regioner. Du får tilgang til dem via en hvilken som helst IP-adresse med opprinnelse i disse regionene. Enhver IP utenfor regionen er begrenset fra å få tilgang til den.

Å skjule IP-adressen din og skaffe seg en IP-adresse for regionen der du ønsker å få tilgang til nettsteder og annet innhold er en fin måte å omgå slike begrensninger.

Det er her behovet for å skjule IP-adressen din oppstår. Så her kommer de mange måtene å gjøre det på.

Hvordan skjule IP-adresse

Jeg lister opp fire måter (tre er gratis) du kan skjule din opprinnelige IP-adresse og surfe på internett med en falsk en. Den første metoden er den mest sikre og anbefalte for de fleste brukere. Du kan imidlertid gjøre valget ditt basert på arten av kravene dine.

1. Bruk en VPN-tjeneste - raskest og mest pålitelig

Jeg er absolutt ingen tvil om at bruk av VPN er den beste måten å skjule IP-adressen min. De øverste VPN-tjenesteleverandørene tilbyr sikkerhetsprotokoller i toppklasse som gjør internettforbindelsen din fullstendig usårbar for cybertrusler og hackingforsøk.

hvordan skjule ip-adressen med en vpn

VPN-tjenestene tilbyr også IP-lekkasjebeskyttelse og sørg for at din opprinnelige IP-adresse aldri blir utgitt når du er koblet til internett.

Måten et virtuelt privat nettverk fungerer på er ganske enkelt. Den maskerer IP-adressen din og tildeler deg en helt ny IP-adresse fra serveren du er koblet til. Dette gir total anonymitet til deg.

All internett-trafikk som stammer fra din VPN-tilkoblede enhet, blir først kryptert av VPN-appen. Trafikken blir deretter dirigert gjennom VPN-serveren du har valgt å koble til. Når trafikken din treffer VPN-serveren, tar den identiteten til serveren og IP-adressen din er skjult. Når trafikken kommer tilbake til enheten din, går den igjen gjennom den samme serveren. Krypteringen sørger for at til og med Internett-leverandøren din ikke får pusten av dine online aktiviteter.

Enten du vil streame privat, fjerne blokkering av geobegrensede nettsteder og innhold, sikre torrentaktivitetene dine eller holde online aktiviteter skjult for overvåking, er VPN den perfekte veien å gå.

Jeg har brukt en rekke VPN-applikasjoner. ExpressVPN er den som tydelig skiller seg ut fra mengden. Det er kjent for å være den raskeste VPN-en. Skjønt, det er ikke den eneste grunnen til at jeg anbefaler det. ExpressVPN har et enormt nettverk på 3000+ servere i 160 lokasjoner og 90+ land.

Hver server er en unik IP-adresse. Dette betyr at ExpressVPN har mer enn 3000 unike alternativer for å skjule min IP. Du kan lese min Expressvpn-anmeldelse for mer informasjon om funksjonene.

2. Skjul IP med en proxy-server - treg og upålitelig

Du kan tenke på en proxy-server som en mini-VPN eller sannsynligvis den sterkt nedstrippede versjonen av en VPN.

Akkurat som en VPN, kanaliserer du online-trafikken din via serveren deres, slik at du kan skjule IP-adressen din. Det gode er at de fleste proxy-servere som hide.me er gratis. Mange av dem er nettbaserte. Du trenger ikke å laste ned noen app på enheten din. Bare besøk proxy-nettstedet og skriv inn nettadressen du vil ha tilgang til.

skjul ip-adressen din med en proxy-server

Når det gjelder å tunnelere trafikken din, er proxyens arbeidsmåte veldig forskjellig fra en VPN. Mens VPN er i stand til å omdirigere all utgående internettrafikk gjennom serveren, skjuler proxy-tjenesten bare spesifikke aktiviteter. La meg gi deg et eksempel som bør gjøre ting tydeligere:

En VPN-klient som er installert på enheten din tar kontroll over internettrafikken din fullstendig ved hjelp av de robuste krypteringsprotokollene. På den annen side, med en proxy, må du fortelle hvilken spesifikk online aktivitet du vil omdirigere gjennom proxy-serveren. La oss si at det er et nettsted du ikke vil ha de originale IP-fotavtrykkene dine. Du går til proxy-tjenesten, velger serveren og gir dem nettadressen til nettstedet. Proxy-tjenesten omdirigerer forespørselen din via sin server og laster inn nettstedet i nettleseren din. Internett-leverandøren din ville bare vite at du besøkte et proxy-nettsted (som er fullstendig lovlig). Den ville ikke vite hvilket nettsted du faktisk besøkte via proxy.

En proxy kan være et utrolig verktøy for å få tilgang til det geobegrensede nettstedet eller til og med fjerne blokkering av regionbegrenset innhold. Topp streamingplattformer som Netflix bruker imidlertid mye penger på å spore opp og sperre Proxy- og VPN-servere. Mens de betalte VPN-leverandørene har råd til å innlemme nye servere, kan det samme ikke sies for de gratis proxy-tjenestene.

Proxy-tjenester har noen andre alvorlige ulemper også. På sikkerhetsfronten er de ikke de mest pålitelige. IP-lekkasjer, IP-eksponeringer er ikke uvanlig. De bruker ikke engang de samme toppkrypteringsprotokollene. Og vi vet ikke hvor sikker din personlige informasjon er med dem.

Som sagt skjuler proxy vanligvis min IP fra de spesifikke nettstedene du har besøkt gjennom dem. Det krypterer ikke hele Internett-trafikken. Derfor er du fortsatt utsatt for trusler og sårbar for overvåking og overvåking på nettet. Selv om de fleste VPN-tjenester opprettholder en ikke-logg-policy, kan proxy-tjenestene registrere og logge aktivitetene dine.  

Treg tilkobling er også en utfordring vi ikke kunne overse. Siden Proxy-serverne er gratis og lett tilgjengelige, blir serverne vanligvis overbelastet og forårsaker betydelige hastighetsfall og etterslep. De kan fjerne blokkering av sensurert eller geobegrenset innhold; du kan fremdeles oppleve bufring. Selvfølgelig avhenger mye av tiden på dagen og serveren du har koblet til.

Hvis du er ute etter fullstendig anonymitet og sikkerhet med anstendige tilkoblingshastigheter, er VPN det eneste levedyktige alternativet.

3. TOR-tilkobling - sikker, men treg og risikabel

TOR er et annet IP-adressehiderverktøy du kan bruke for å være anonym på nettet. TOR står for The Onion Router. Akkurat som løken har mange lag, tilbyr TOR flerlags sikkerhet gjennom en kjede med servere som drives av frivillige og cyberaktivister.

Når du kobler til en TOR-klient, kanaliseres din online trafikk gjennom flere servere. Den maskerer IP-adressen din og lar deg surfe på nettet anonymt.

TORs sikkerhet er uten tvil. Imidlertid har det noen alvorlige mangler.

TOR er et parallelt nettverk der din online trafikk blir ledet gjennom flere lag med servere. Hver gang netttrafikken din går gjennom en ekstra server, mister den hastigheten. Og når det må gå gjennom flere servere, kan det være et betydelig hastighetstap. Derfor opplever du treg lasting, streaming, buffering.

skjul ip-adressenFotokreditt: hotspotshield.com

Enkel tilgang og løfte om anonymitet har gjort TOR til et fristed for kriminelle. Mange ulovlige transaksjoner gjennomføres gjennom TOR-nettverket, inkludert narkotikahandel, salg av våpen og mer.

Selv om det ikke er ulovlig å koble til TOR i de fleste land, kan du få problemer hvis du blir fanget opp i uekte transaksjoner, selv utilsiktet..

Igjen, med tanke på hastighet, personvern og sikkerhet, er en VPN et klart valg hvis du tenker på hvordan du skal skjule IP-adressen min.

4. Bruk den offentlige Wi-Fi-tilkoblingen - ikke den mest sikre

Å bruke den offentlige Wi-Fi-tilkoblingen er et annet alternativ for å surfe på nettet anonymt uten å måtte avsløre IP-adressen din. Mange butikker, offentlige steder som flyplasser, matfugler og kaffebarer tilbyr gratis Wi-Fi. Siden du bruker en annens internettforbindelse, blir ikke IP-adressen din avslørt.

Dette betyr imidlertid ikke at offentlige Wi-Fi-tjenester er trygge. Det er faktisk betydelige risikoer involvert. Du kan ende opp med å eksponere enheten din for en hacker som bruker samme nettverk og i stand til å stjele din personlige informasjon i løpet av få minutter.

De følgende to metodene skjuler ikke IP-en din. De blir hovedsakelig lagt til her i tilfelle du bare vil endre IP-en uten anonymitet.

5. Bruk din mobile hotspot - knapt anonym og treg

Alle mobiltelefoner har Hotspot-funksjonen som lar deg bruke dem som Wi-Fi-nettverk. For at hotspotet skal fungere, må du være koblet til datanettverket av din mobiloperatør.

ip hider

Det er enkelt å sette opp Hotspot-nettverket på mobilen. Men prosessen kan variere mellom enheter. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal gjøre det, kan du Google det.

Akkurat som vanlig Wi-Fi, lar Hotspot deg koble til alle enhetene, inkludert datamaskiner, andre mobiltelefoner, nettbrett osv.

Dette er et flott alternativ hvis du ikke vil koble deg til bredbånds Wi-Fi-nettverket for noen spesifikke online aktiviteter. Hotspot skjuler ikke IP-adressen min. I stedet lar det meg bruke IP-adressen til mobilnettet mitt.

Husk imidlertid at dette ikke gir noen reell anonymitet. Din online aktivitet kan fremdeles spores tilbake til deg via IP-adressen til ditt mobilnett. Din leverandør av mobiltelefoner har rikelig med personlig informasjon.

Akkurat som bredbånd, Wi-Fi-tilkobling, er heller ikke mobildatanettverket kryptert. Derfor er enhetene dine like sårbare. Og mobilnettverk er mye tregere enn bredbåndstilkoblinger.

6. Endre IP-adressen til forbindelsen din

Dette er en annen vanskelig og komplisert metode for å tildele internettforbindelsen din en ny IP-adresse. Prosessen er forskjellig for kablede og trådløse tilkoblinger. Videre varierer metodene på forskjellige enheter også.

IP-endringsprosessen er teknisk, og ofte må du vente i timevis før du får en ny. Du må holde modemet ditt slått AV en god stund. Og hvis du tilfeldigvis slår den på igjen før prosessen er fullført, vil den klikke tilbake til den gamle IP-adressen, og du må starte prosessen på nytt.

Jeg får ikke inn de tekniske detaljene i prosessen her. Det er verken veldig praktisk eller anbefalt. Imidlertid, hvis du fremdeles vil gjøre det, kan du lete etter modemet og enhetsspesifikke instruksjoner på Google (eller hvilken som helst annen søkemotor du ønsker).

Hva med de gratis VPN-tjenestene?

La meg starte med en tidsslitt frase, "hvis det er gratis, er du produktet". Eller sannsynligvis, "det er ingen gratis måltider"!

Uansett hvordan klisjene disse ordene kan høres, holder de fortsatt vekt i leverandør-forbrukerlandskapet.

Ja, det er sant at det er mange gratis VPN-tjenester der ute. Jeg har prøvd mange av dem personlig. Ærlig talt, de virker veldig lovende. Noen av dem har til og med profesjonell design som gir dem utseende som troverdighet. Men når det gjelder sikkerhet og personvern, blir deres sanne natur avslørt.

Du kan skjule IP-adressen din med et gratis VPN, men ikke glem at det alltid er noe å betale.

Det krever mye penger og arbeidskraft å etablere og vedlikeholde VPN-servere. Hvis en VPN er gratis, må det fortsatt være racking dollar fra et sted. Mange gratis VPN-klienter er annonsebaserte. Noen ganger dukker det opp en irriterende annonse når du prøver å bruke den gratis VPN-appen. Så det er en måte de tjener penger på. Det er ikke noe galt med det så lenge annonsene ikke vises. Noen ganger er de imidlertid.

Noen gratis VPN-er har forsøkt å stille inn malware og adware som raskt ble flagget av vårt antivirus. Noen har imidlertid raskt sneket seg forbi antivirusbeskyttelsen også. Sikkerhet betyr mye for meg, og at en risiko jeg aldri vil ta som kommer med mange gratis VPN-er.

Men det er ikke det. Det er rapportert at mange gratis VPN-er har solgt den personlige informasjonen til abonnentene sine til budgiverne. I motsetning til mange betalte VPN-tjenester som tilbyr policy for null-logg, vil de fleste gratis VPN-er føre en konto for din personlige informasjon så vel som dine online aktiviteter. Det er et brudd på tilliten og personvernet. Du kan lese mer om hvordan gratis VPN-er tjener penger.

Selv om gratis VPN-er kan se ut til å være et godt alternativ å skjule IP, er de vanligvis ikke det. Når det handler om sikkerhet og personvern, ruller jeg ingen terninger. Derfor er pengene mine alltid på de betalte, anerkjente og pålitelige VPN-tjenestene som ExpressVPN.

Pakk inn

Dette oppsummerer ganske mange måter å skjule IP-en på og hvorfor du ønsker å skjule IP-adressen din.

Hvis du er ute etter all-round beskyttelse og en nesten idiotsikker måte å skjule din IP-adresse, er det ingen annen bedre måte enn VPN. Det vinner på både sikkerhets- og fartsfrontene. De fleste VPN-leverandører tilbyr flere samtidige tilkoblinger. Dette betyr at du kan sikre alle enhetene dine samtidig.

Vi har prøvd å dekke muligens all relevant informasjon i denne artikkelen som kan være til hjelp for de ikke-tekniske lekmennene som meg. Hvis du har noen tilbakemeldinger eller forslag, kan du gjerne gi oss beskjed via kommentarfeltet nedenfor.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me