Kako namestiti Google Play na Fire TV Stick (Aptoide)

>

V tem priročniku se bom pogovarjal z vami o pridobivanju Google Play na napravah FireStick in Fire TV. Trgovina Google Play je najpogosteje uporabljeno shramba aplikacij s tisoči aplikacij, iger in pripomočkov. Ogromna zbirka aplikacij in enostavna uporaba sta njena največja privlačnost. Toda Trgovina Play ni na voljo na vseh platformah Android. Na primer, naprave Amazon FireStick in Fire TV imajo Amazon Store in ne podpirajo Play Store. Na žalost Amazonov inventar aplikacij ni tako velik, zato uporabniki FireSticka pogosto iščejo druge možnosti.

Trgovina Play uradno ni na voljo na teh napravah Amazon. Ali obstaja način, da ga obremenite? Odgovor je Da! Vendar pa vam bom tukaj povedal nekaj, kar je veliko bolje kot Google Play na FireSticku. V tem priročniku vas bom seznanil z zunanjo trgovino z aplikacijami Aptoide TV, ki je najboljša alternativa Play Store in optimizirana za platforme naprav Fire.

firestick aptoide play trgovina

Kako namestiti Google Play na Fire Stick (alternativno)

Postopek nalaganja strani Play Store na FireSticku je mučen, dolgotrajen, nagnjen k napakam in pogosto ne deluje. Za uro bi porabili uro in pol. Nočem izgubljati časa. Aptoide lahko dobite vse, kar lahko, iz Googla Play in še več. Aptoide TV večinoma deluje brez napak na FireSticku. Ima tudi dostojno zbirko aplikacij za FireStick, ki jih boste kdaj potrebovali. Torej, zdaj se naučimo, kako namestiti in uporabljati aplikacijo Aptoide.

Vas skrbi vaša spletna zasebnost?

Preden nadaljujemo, želim opozoriti na eno pomembno vprašanje. Zasebnost vzbuja veliko skrb v pokrajini svetovnega spleta. Verjetno vas opazujejo in zasledujejo hekerji in preprodajalci identitet ter celo vaša vlada in ponudnik internetnih storitev. Zato je zelo smiselno najti način, kako ostati anonimen in ohraniti svojo zasebnost v digitalnem razponu interneta.

Pridobite si VPN zdaj in uživajte v miru. VPN šifrira ves promet iz vaših naprav in ponuja popolno anonimnost. VPN prav tako zagotavlja, da ne postanete žrtev internetnega drobljenja, ki hitro narašča.

Preberi: Kako namestiti in uporabljati VPN na FireSticku

Pripravite FireStick za stransko nalaganje televizije Aptoide

Aptoide, najbolj obetavna alternativa Google Play na FireSticku, je zunanja trgovina z aplikacijami in ne preseneča, da je ne gostijo v trgovini Amazon. Ker bomo aplikacijo dobili zunaj uradne trgovine, bomo morali FireStic-u naložiti, da dovoli namestitev. Možnost Aplikacije iz neznanih virov je privzeto onemogočena.

Tu so kratki koraki za omogočanje namestitve aplikacij drugih proizvajalcev

1. korak: S smernimi tipkami na daljavo izberite Nastavitve na začetnem zaslonu FireStick. Ta možnost je v zgornji vrstici menija. Zdaj se pomaknite do naprave, kot je prikazano na spodnji sliki:

odprta nastavitev naprave za nastavitev naprave

2. korak: Na naslednjem zaslonu izberite možnosti razvijalca

možnosti razvijalca firestick

Korak 3: V razdelku Možnosti za razvijalce označite možnost Aplikacije iz neznanih virov in na daljinskem upravljalniku pritisnite gumb Izberi

Kako namestiti Google Play na Fire TV Stick (Aptoide)

4. korak: Ko vidite naslednji poziv, prezrite opozorilo in pritisnite »Vklopi«. Res je, da lahko nekatere aplikacije drugih proizvajalcev škodijo vaši napravi. Toda aplikacije, kot je Aptoide, so zelo cenjene in popolnoma varne. Ni treba skrbeti.

  CotoMovies alternative za FireStick / Android

dovolite aplikacijam iz neznanih virov firestick

Zdaj ste pripravljeni, da na svojo napravo namestite Aptoide (ali v zvezi s tem katero koli tretjo aplikacijo).

Koraki za namestitev nadomestne trgovine Play Store (Aptoide Store) na FireSticku

Zdaj vam bom pokazal, kako namestiti Google Play Store na svojo napravo Amazon Fire Stick (alternativa Aptoide, če bo natančnejša). To aplikacijo boste lahko namestili s programom Downloader in s programom ES Explorer (z računalnikom in brez njega)

Zakaj dve aplikaciji, boste morda vprašali. Downloader je najbolj priljubljena aplikacija za stransko nalaganje aplikacij drugih proizvajalcev na Fire Stick-u. Vendar aplikacija ni na voljo povsod v trgovini Amazon in jo je treba naložiti v nekaj regijah stransko. Po drugi strani pa je program ES File Explorer mogoče prenesti iz trgovine Amazon, ne glede na vašo državo ali regijo.

Kako namestiti Aptoide s programom Downloader (metoda 1)

Prva stvar, ki jo morate storiti, je pridobiti aplikacijo Downloader, če je še nimate. Našli ga boste v trgovini Amazon, če tega ne želite, preverite, kako namestiti Downloader.

Ko namestite aplikacijo Downloader, je tu, kako jo lahko uporabite za namestitev Aptoide na Fire Stick ali Fire TV.

1. korak: zaženite aplikacijo Downloader z začetnega zaslona Fire Stick (če ste ikono aplikacije premaknili sem).

za namestitev google play uporabite aplikacijo za prenos

Če aplikacije ne vidite na začetnem zaslonu, na daljinskem upravljalniku pridržite gumb Domov in izberite »Aplikacije«. Videli boste seznam vseh svojih aplikacij. Pomaknite se na Downloader in ga zaženite.

2. korak: Na začetnem zaslonu programa Downloader se prepričajte, da je izbrana možnost Domov na levi stranski vrstici

prenesi google play apk fire stick

3. korak: V polju URL bo prikazal utripajoči kazalec. Pritisnite tipko »Izberi« na daljinskem upravljalniku, če želite prikazati tipkovnico na zaslonu. Vnesite URL https://www.firesticktricks.com/store in na tipkovnici pritisnite gumb »Pojdi« (ali gumb »Predvajaj« na daljinskem upravljalniku). Poglejte spodnjo sliko. To je povezava, da dobite Aptoide, alternativo Google Play na FireSticku.

google play apk prenos

4. korak: Aptoide APK datoteka se bo zdaj začela samodejno prenašati v vaš prostor za shranjevanje

kako namestiti aptoide na požarno palico

5. korak: Ko je prenos končan, boste videli naslednji zaslon. Držite pritisnjeno tipko navzdol na daljinskem upravljalniku, dokler se gumb »Naprej« spodaj desno ne spremeni v »Namesti«; in nato označite gumb »Namesti« in ga kliknite.

aptoide na firesticu

6. korak: Tako se bo prikazal zaslon napredka namestitve. Ko je namestitev končana, boste prejeli obvestilo o aplikaciji nameščeno skupaj z gumboma »Končano« in »Odpri«.

google play store na firesticu

7. korak: Kliknite gumb »Končano«, ker še ne želimo odpreti aplikacije (če pa želite res odpreti aplikacijo, nadaljujte in kliknite »Odpri«; vaš klic!)

8. korak: Zdaj boste videli naslednje pogovorno okno. Ni vam treba klikniti gumba »Namesti«, ker je aplikacija že nameščena. Namesto tega kliknite gumb »Zbriši«, da odstranite datoteko APK. Ne potrebujemo ga več in bo po nepotrebnem zasedel prostor za shranjevanje.

google play store na firesticu

To je to! Uspešno ste namestili aplikacijo Aptoide, alternativo Google Play, na FireStick.

Namestite Aptoide na FireStick s programom ES File Explorer BREZ računalnika (metoda 2)

: To je nadomestna metoda. Če je Aptoide že nameščen s programom Downloader, vam ni treba slediti tem korakom. Poleg tega bo program ES File Explorer zdaj stal 9,99 USD na mesec, če želite uporabiti njegovo funkcijo nakladanja.

Če ne morete dobiti Downloaderja ali ga ne želite prestaviti ali preprosto raje ES File Explorer bolje, vam bom pokazal, kako s slednjim namestiti aplikacijo Aptoide na Fire TV Stick.

  Kako namestiti MX Player na Amazon FireStick

ES File Explorer je tudi zelo priljubljen in kot sem že povedal, je širše dostopen kot Downloader, zato je smiselno vključiti le to metodo.

Obstajata dva načina za namestitev Googla Play na Fire Stick, eden z računalnikom in drugi brez.

Metoda brez računalnika je enostavnejša in hitrejša (vendar zahteva 9,99 USD mesečno naročnino za premijo). Najprej se bomo pogovarjali o tej metodi. V primeru, da ste na svoj računalnik prenesli aplikacijo Aptoide APK, boste morda pozneje pogledali drugo metodo.

Tu je metoda ES Explorer, ki ne potrebuje nobenega računalnika.

1. korak: Odprite raziskovalec datotek ES, pojdite na Orodja na levi stranski vrstici in ga razširite. V podmeniju Orodja izberite »Upravitelj prenosov« in na dnu kliknite gumb »+«

aptoide na firesticu

2. korak: Zdaj bi morali videti pogovorno okno Prenos

google play store na firesticu

3. korak: V polje Pot vnesite URL https://firesticktricks.com/store. V razdelek Ime vnesite poljubno ime, vendar ga prilagodite aplikaciji, ki jo namestimo. Dala sem mu ime Aptoide TV, kot je ime aplikacije, ki jo namestim.

firestick aptoide play trgovina

4. korak: Zdaj kliknite gumb Prenesi zdaj in počakajte, da se APK prenese

Po prenosu kliknite gumb »Odpri datoteko« in zaženite datoteko APK. S tem se bo začel postopek namestitve.

google play store na firesticu

5. korak: Ko vidite naslednji poziv, kliknite »Namesti«

firestick aptoide play trgovina

6. korak: Na naslednjem zaslonu večkrat pritisnite gumb ‘Down’ na daljinskem upravljalniku, dokler ni označen gumb na dnu. Gumb »Naprej« v spodnjem desnem kotu se spremeni v gumb »Namesti«. Kliknite, če želite nadaljevati

namestiti google play brez root

7. korak: tukaj je prikazano, kaj boste videli, ko je aplikacija nameščena. Če želite aplikacijo zagnati takoj, kliknite gumb »Odpri«. V drugem primeru kliknite gumb »Končano«. Aplikacijo lahko zaženete pozneje iz aplikacij & Oddelek za igre

kako stransko naložiti aptoide na palico tv ogenj

To bo vse! Zdaj pa si poglejmo, kako namestiti Google Play na nadomestno aplikacijo FireStick, Aptoide s pomočjo ES File Explorerja in računalnika.

Kako namestiti Aptoide na FireStick s pomočjo ES File Explorerja z računalnikom

Potrebovali boste računalnik. Windows, Mac ali Linux – kar koli bo naredil!

Prepričajte se, da sta računalnik in FireStick povezana v isto omrežje Wi-Fi.

Torej, tukaj gremo!

V računalniku: Najprej v računalnik naložite datoteko Aptoide APK iz https://www.firesticktricks.com/store

Na FireSticku: Zdaj v napravi FireStick prenesite aplikacijo ES File Explorer iz trgovine Amazon. Samo izberite možnost Iskanje v zgornjem levem kotu začetnega zaslona Fire Stick, poiščite raziskovalec datotek ES in sledite preprostim navodilom na zaslonu, da ga namestite.

1. korak: Zaženite raziskovalec datotek ES iz aplikacij & Oddelek za igre. Pomaknite se navzdol do omrežnega menija na levi stranski vrstici in ga razširite. Zdaj izberite možnost Oddaljeno upravljanje iz možnosti omrežja, ki so na voljo (slika spodaj)

uporabite omrežje za stranske aplikacije požarnih palic

2. korak: Zdaj kliknite velik gumb “Vklopi”. Zdaj bi morali videti FTP naslov. Mine je ftp://192.168.1.7:3721/

Vaš naslov bo drugačen. Zapišite ta naslov. Vnesti jo boste morali v računalnik. Omogočila vam bo upravljanje vseh datotek in map FireStick iz računalnika

kako uporabiti ftp naslov za namestitev aplikacij na požarno tv palico

3. korak: V računalniku: Zdaj se vrnite v računalnik in odprite katero koli mapo. Vnesite naslov FTP vašega Fire TV Stick, ki ga vidite na zaslonu programa ES Explorer v naslovni vrstici okna mape v računalniku in pritisnite Enter. V računalniku se bo odprla vsebina programa ES File Explorer.

  Kako namestiti in uporabljati datotečno povezavo na FireSticku

Spodnja slika je bila posneta v sistemu Windows 10. Toda to bo delovalo enako dobro kot na vašem Macu in Linuxu.

kako namestiti google play na ogenj s pomočjo računalnika

4. korak: Zdaj kopirajte APtoide APK za Fire Stick, ki ste ga prenesli prej na svoj računalnik. In ga prilepite v katero koli mapo ES Explorer Explorer, ki ste jo odprli z naslovom FTP v prejšnjem koraku. Po potrebi lahko ustvarite novo mapo.

Vedno izberem mapo »Prenesi«, da kopiram datoteko APK iz mojega računalnika. Nekako mi je bolj smiselno. Ampak to sem samo jaz! Izbira je vsa vaša!

prenesi google play apk na fire stick

5. korak: Na FireSticku: Vrnite se na FireStick in odprite program za pregledovanje datotek ES, če ga še ni.

Pojdite na meni »Lokalno« na levi strani in ga razširite. Izberite drugo možnost Domov (ne tiste z domačo sliko). Za večjo jasnost si oglejte spodnjo sliko.

namestite google play amazon fire tv

6. korak: Z daljinskim upravljalnikom se pomaknite do mape “Download” na desni strani zaslona

app trgovina za požarno tv palico

7. korak: Odprite mapo in tu boste videli APK datoteko Aptoide (zapomnite si? ​​To datoteko sem shranil v mapo Prenos. Če ste jo kopirali v katero koli drugo mapo, izberite ustrezno)

namestite aptoide na palico Amazon fire tv

8. korak: Pritisnite gumb »Izberi« na daljinskem upravljalniku FireStick, da zaženete to APK datoteko. Kliknite gumb »Namesti«, ko vidite poziv z naslovom »Lastnosti« (slika spodaj)

namestite aptoide tv na Amazon fire tv palico

9. korak: zdaj poslujte kot običajno! Pomaknite se do dna naslednjega zaslona in v spodnjem desnem kotu kliknite »Namesti«, da potrdite svoje dejanje in namestite aplikacijo.

Kako namestiti Google Play na Fire TV Stick (Aptoide)

Korak 10: Ko je aplikacija nameščena, je to videti že prej. Če želite takoj zagnati Aptoide TV, kliknite »ODPRTO« ali drugače pritisnite »DOBRO«, da ga odprete pozneje.

Kako namestiti Google Play na Fire TV Stick (Aptoide)

Kako uporabljati Google Play (alternativno) na Fire TV Stick

Na Fire TV ste namestili alternativo Google Play brez korenine. Zdaj pa pojdi naprej!

Verjetno že veste, da lahko dostopate do vseh svojih aplikacij v razdelku »Vaše aplikacije & Razdelek Igre. Preprosto pritisnite in držite gumb »Domov« na daljinskem upravljalniku in ko vidite naslednji meni, izberite »Aplikacije«

kako uporabljati google play na palici tv fire

To je v redu! Toda nedavno nameščene aplikacije se ne prikažejo na začetnem zaslonu in na seznamu aplikacij so na dnu. Želeli bi namesto hitrega dostopa premakniti pogosto uporabljene aplikacije na vrh.

Kot vidite, je Apptoide na dnu seznama. Toda lahko ga enostavno premaknete navzgor. Pomaknite se navzdol in izberite Aptoide.

kako prenesti aplikacije na firestick z aptoide tv

Zdaj pritisnite in držite gumb »Izberi« na daljinskem upravljalniku. Lahko pa pritisnete gumb na meniju (tri vodoravne črte) na daljinskem upravljalniku in v meniju, ki se prikaže spodaj desno, izberite »Premakni«, kot je prikazano na spodnji sliki:

premakni aplikacijo aptoide na vrh

Držite pritisnjeno tipko za smer “Up” na daljinskem upravljalniku, dokler aplikacija Aptoide ni v zgornji vrstici.

Zdaj pritisnite gumb »Izberi«, da v zgornji vrstici spustite ikono aplikacije Aptoide. Vrnite se na začetni zaslon FireStick in tam boste našli ikono Aptoide!

Zdaj je tako videti začetni zaslon Aptoide. Vse drugo je precej enostavno. Za katero koli aplikacijo lahko poiščete s funkcijo »Išči« v zgornjem levem kotu. Pojdite naprej in raziščite Aptoide in naložite vse aplikacije, ki jih potrebujete.

firestick aptoide play trgovina

Zavijanje

Torej, tukaj na FireStick prenašamo alternativo Google Play. Čeprav obstaja rešitev za prenos trgovine Play na svoje naprave Fire, je ta dolgočrten in večinoma ne deluje. Sama sem ga že velikokrat preizkusila in pogosto me je pustila frustracija. Ne vidim smisla, da bi se tako zelo trudil, da bi Google Play na FireSticku dobil vse najboljše aplikacije za FireStick, ki bi jih kdaj potreboval od Aptoide. Poleg tega Play Store ni zasnovan in optimiziran za delo na Fire Stick platformi. Tudi večina njegovih aplikacij ne bo delovala. Pridobite si Aptoide in odpravite vse težave.

Kliknite tukaj, če želite skrivne trike za rezanje vrvic neposredno v pošto.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me