Hoe Google Play op Fire TV Stick (Aptoide) te installeren

>

In deze gids ga ik het met u hebben over het krijgen van Google Play op FireStick- en Fire TV-apparaten. Google Play Store is de meest gebruikte app-repository met duizenden apps, games en hulpprogramma's. De enorme verzameling apps en het gebruiksgemak zijn de grootste troeven. Maar Play Store is niet beschikbaar op alle Android-platforms. Amazon FireStick- en Fire TV-apparaten hebben bijvoorbeeld Amazon Store en ondersteunen geen Play Store. Helaas is de app-inventaris van Amazon niet zo groot en daarom gaan FireStick-gebruikers vaak op zoek naar andere opties.

Play Store is niet officieel beschikbaar op deze Amazon-apparaten. Dus, is er een manier om het te laden? Het antwoord is ja! Hier ga ik je echter iets vertellen dat veel beter is dan Google Play op FireStick. In deze gids zal ik je kennis laten maken met de appstore van derden genaamd Aptoide TV, het beste alternatief voor Play Store en geoptimaliseerd voor Fire-apparaatplatforms.

firestick aptoide play store

Hoe Google Play op Fire Stick te installeren (alternatief)

Het proces om Play Store op FireStick te sideloaden is vervelend, langdurig, vatbaar voor glitches en werkt vaak niet. Je zou anderhalf uur zonder resultaat hebben doorgebracht. Ik wil je tijd niet verspillen. Je kunt alles van Aptoide krijgen van Google Play en nog veel meer. Aptoide TV werkt grotendeels foutloos op FireStick. Het heeft ook een behoorlijke verzameling apps voor FireStick die je ooit nodig zult hebben. Laten we nu leren hoe we de Aptoide-app store installeren en gebruiken.

Maakt u zich zorgen over uw online privacy?

Voordat we verdergaan, is er een belangrijke kwestie waarop ik uw aandacht wil vestigen. Privacy is een grote zorg in het World Wide Web-landschap. Je wordt waarschijnlijk in de gaten gehouden en gevolgd door hackers en identiteitsjagers en zelfs je eigen overheid en ISP. Daarom is het logisch om een ​​manier te vinden om anoniem te blijven en uw privacy te handhaven in de digitale periode van internet.

Schaf nu een VPN aan en geniet van gemoedsrust. VPN codeert al het verkeer van uw apparaten en biedt volledige anonimiteit. VPN zorgt er ook voor dat u niet het slachtoffer wordt van internetbeperking, een praktijk die overdag snel vaker voorkomt.

Lezen: Hoe VPN op FireStick te installeren en gebruiken

Bereid FireStick voor op sideloading van Aptoide TV

Aptoide, het meest veelbelovende alternatief van Google Play op FireStick, is een app store van derden en geen verrassing dat het niet wordt gehost in Amazon Store. Omdat we de app van buiten de officiële winkel gaan halen, moeten we FireStick instrueren om de installatie toe te staan. De optie Apps van onbekende bronnen is standaard uitgeschakeld.

Hier zijn de snelle stappen om app-installatie van derden in te schakelen

Stap 1: Gebruik uw externe richtingstoetsen om Instellingen te selecteren in het startscherm van FireStick. Deze optie bevindt zich in de bovenste menubalk. Navigeer nu naar Apparaat zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding:

open apparaatinstellingen firestick

Stap 2: Selecteer Developer Options op het volgende scherm dat volgt

ontwikkelaar opties firestick

Stap 3: Markeer in het gedeelte Opties voor ontwikkelaars de optie Apps van onbekende bronnen en druk op de knop Selecteren op uw afstandsbediening

Hoe Google Play op Fire TV Stick (Aptoide) te installeren

Stap 4: Negeer de waarschuwing en druk op ‘Aanzetten’ als u de volgende prompt ziet. Het is waar dat sommige apps van derden uw apparaat kunnen beschadigen. Maar apps als Aptoide hebben een uitstekende reputatie en zijn volkomen veilig. U hoeft zich geen zorgen te maken.

apps van onbekende bronnen toestaan ​​firestick

U bent nu klaar om Aptoide (of wat voor app van derden dan ook) op uw apparaat te installeren.

Stappen om Play Store Alternative (Aptoide Store) op FireStick te installeren

Ik zal je nu laten zien hoe je Google Play Store op je Amazon Fire Stick-apparaat kunt installeren (de alternatieve Aptoide om precies te zijn). Je kunt deze app installeren met de Downloader-app en de ES Explorer-app (met en zonder computer)

Waarom twee apps, vraagt ​​u zich misschien af. Downloader is de meest gebruikte app om apps van derden op Fire Stick te sideloaden. Maar de app is niet overal beschikbaar in de Amazon Store en moet voor een paar regio's zijdelings worden geladen. Aan de andere kant kan ES File Explorer worden gedownload van Amazon Store ongeacht uw land of regio.

Hoe Aptoide te installeren met behulp van Downloader (methode 1)

Het eerste wat u moet doen, is de Downloader-app downloaden als u deze nog niet heeft. Je vindt het in de Amazon Store en als je dat niet doet, bekijk je hoe je Downloader installeert.

Nadat u de Downloader-app hebt geïnstalleerd, kunt u deze hier gebruiken om Aptoide op Fire Stick of Fire TV te installeren.

Stap 1: voer de Downloader-app uit vanaf het Fire Stick-startscherm (als u het app-pictogram hierheen hebt verplaatst).

gebruik de downloader-app om google play te installeren

Als u de app niet op het startscherm kunt zien, houdt u de startknop op de afstandsbediening ingedrukt en selecteert u ‘Apps’. U ziet de lijst met al uw apps. Blader omlaag naar Downloader en voer het uit.

Stap 2: Controleer in het startscherm van Downloader of de optie Home in de linkerzijbalk is geselecteerd

download google play apk fire stick

Stap 3: U ziet de cursor knipperen in het URL-veld. Druk op de knop ‘Selecteren’ op uw afstandsbediening om het toetsenbord op het scherm te openen. Voer de URL in https://www.firesticktricks.com/store en druk op de knop 'Start' op het toetsenblok (of op de knop Afspelen op uw afstandsbediening). Bekijk onderstaande afbeelding. Dit is de link om Aptoide te krijgen, alternatief voor Google Play op FireStick.

google play apk downloaden

Stap 4: Aptoide APK-bestand wordt nu automatisch gedownload naar de opslag van uw apparaat

hoe aptoide op een vuurstok te installeren

Stap 5: Nadat de download is voltooid, ziet u het volgende scherm. Blijf op de knop omlaag op uw afstandsbediening drukken totdat de knop 'Volgende' rechtsonder verandert in 'Installeren'; en markeer vervolgens de knop 'Installeren' en klik erop.

aptoide op firestick

Stap 6: Het installatievoortgangsscherm verschijnt dus. Nadat de installatie is voltooid, ontvangt u de melding 'App geïnstalleerd' samen met de knoppen 'Gereed' en 'Openen'.

Google Play Store op Firestick

Stap 7: Klik op de knop ‘Gereed’ omdat we de app nog niet willen openen (maar als je de app echt meteen wilt openen, ga je gang en klik je op ‘Open’; je oproep!)

Stap 8: U ziet nu het volgende dialoogvenster. U hoeft niet op de knop 'Installeren' te klikken, omdat de app al is geïnstalleerd. Klik in plaats daarvan op de knop ‘Verwijderen’ om het APK-bestand te verwijderen. We hebben het niet langer nodig en het neemt de opslagruimte onnodig in beslag.

Google Play Store op Firestick

Dat is het! U hebt de Aptoide-app, een Google Play-alternatief op FireStick, geïnstalleerd.

Installeer Aptoide op FireStick met behulp van ES File Explorer ZONDER Computer (methode 2)

: Dit is een alternatieve methode. U hoeft deze stappen niet te volgen als u Aptoide al hebt geïnstalleerd met de Downloader-app. Bovendien kost ES File Explorer nu $ 9,99 per maand als u de sideloading-functie wilt gebruiken.

Als u Downloader niet kunt krijgen of niet wilt sideloaden, of gewoon liever ES File Explorer verkiest, zal ik u laten zien hoe u de laatste gebruikt om de Aptoide-app op Fire TV Stick te installeren.

ES File Explorer is ook enorm populair en zoals ik al zei, het is breder beschikbaar dan Downloader, daarom is het alleen logisch om deze methode op te nemen.

Er zijn twee manieren om Google Play op Fire Stick-alternatief te installeren, één met de computer en de andere zonder.

De methode zonder de computer is eenvoudiger en sneller (maar vereist een premium abonnement van $ 9,99 per maand). We zullen eerst over deze methode praten. Als u de Aptoide APK op uw computer hebt gedownload, kunt u de tweede methode later bekijken.

Hier komt de ES Explorer-methode die geen computer vereist.

Stap 1: Open ES File Explorer, navigeer naar Tools in de linkerzijbalk en vouw het uit. Selecteer ‘Download Manager’ in het submenu Tools en klik vervolgens op de knop ‘+’ onderaan

aptoide op firestick

Stap 2: Nu zou het dialoogvenster Downloaden moeten verschijnen

Google Play Store op Firestick

Stap 3: Voer in het veld Pad de URL in https://firesticktricks.com/store. Voer in het gedeelte Naam elke gewenste naam in, maar maak deze relevant voor de app die we hebben geïnstalleerd. Ik gaf het de naam Aptoide TV, net als de naam van de app die ik installeer.

firestick aptoide play store

Stap 4: Klik nu op de knop Nu downloaden en wacht tot de APK is gedownload

Klik na het downloaden op de knop ‘Bestand openen’ om het APK-bestand uit te voeren. Hiermee wordt het installatieproces gestart.

Google Play Store op Firestick

Stap 5: wanneer u de volgende prompt ziet, klikt u op ‘Installeren’

firestick aptoide play store

Stap 6: Druk in het volgende scherm meerdere keren op de knop 'Omlaag' op uw afstandsbediening totdat een knop onderaan wordt gemarkeerd. De knop 'Volgende' rechtsonder verandert in de knop 'Installeren'. Klik erop om door te gaan

installeer google play zonder root

Stap 7: Dit is wat u ziet wanneer de app is geïnstalleerd. Als u de app onmiddellijk wilt starten, klikt u op de knop 'Openen'. Anders klikt u op de knop ‘Gereed’. U kunt de app later uitvoeren vanuit Apps & Games gedeelte

hoe aptoide sideloaden op Fire TV-stick

Dat is alles! Laten we nu eens kijken hoe we Google Play kunnen installeren op de vervangende app FireStick, Aptoide met behulp van ES File Explorer en computer.

Hoe Aptoide op FireStick te installeren met behulp van ES File Explorer MET computer

U heeft een computer nodig. Windows, Mac of Linux - alles is mogelijk!

En zorg ervoor dat uw computer en FireStick beide zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

Hier gaan we!

Op jouw computer: Download eerst het Aptoide APK-bestand op uw computer vanaf https://www.firesticktricks.com/store

Op FireStick: Download nu de app ES File Explorer van de Amazon Store op uw FireStick-apparaat. Selecteer gewoon de zoekoptie linksboven in het startscherm van Fire Stick, zoek naar ES File Explorer en volg de eenvoudige instructies op het scherm om het te installeren.

Stap 1: voer ES File Explorer uit vanuit uw apps & Games gedeelte. Blader omlaag naar het netwerkmenu in de linkerzijbalk en vouw het uit. Selecteer nu Remote Manage uit de beschikbare netwerkopties (afbeelding hieronder)

gebruik netwerk om Fire Stick-apps te sideloaden

Stap 2: Klik nu op de grote knop 'Inschakelen'. U zou nu een FTP-adres moeten zien. De mijne is ftp://192.168.1.7:3721/

Uw adres zal anders zijn. Noteer dit adres. U moet dit op uw pc invoeren. Hiermee kunt u al uw FireStick-bestanden en -mappen beheren vanaf uw computer

hoe ftp-adres te gebruiken om apps op Fire TV-stick te installeren

Stap 3: Op jouw computer: Ga nu terug naar uw computer en open een map. Typ het FTP-adres van uw Fire TV Stick die u op het scherm van ES Explorer in de adresbalk van het mapvenster op uw computer ziet en druk op Enter. Het opent de inhoud van ES File Explorer op uw pc.

De onderstaande afbeelding is gemaakt op Windows 10. Maar dit werkt net zo goed op je Mac en Linux.

hoe Google Play op Fire Stick te installeren met behulp van een computer

Stap 4: Kopieer nu de Aptoide APK voor Fire Stick die u eerder op uw computer hebt gedownload. En plak het in een willekeurige ES File Explorer-map die u in de vorige stap met FTP-adres hebt geopend. U kunt zelfs een nieuwe map maken als dat nodig is.

Ik kies altijd de map ‘Downloaden’ om het APK-bestand van mijn computer te kopiëren. Op de een of andere manier is het logischer voor mij. Maar dat ben ik gewoon! De keuze is helemaal aan jou!

download google play apk on fire stick

Stap 5: Op FireStick: Ga terug naar FireStick en open ES File Explorer als dit nog niet is.

Navigeer naar het menu 'Local' aan de linkerkant en vouw het uit. Selecteer de tweede optie Thuis (niet degene met de thuisafbeelding). Zie onderstaande afbeelding voor meer duidelijkheid.

installeer google play amazon fire tv

Stap 6: Gebruik nu de afstandsbediening om naar de map 'Downloaden' aan de rechterkant van het scherm te navigeren

App Store voor Fire TV-stick

Stap 7: Open de map en je ziet het Aptoide APK-bestand hier (weet je nog? Ik heb dit bestand in de downloadmap opgeslagen. Als je het naar een andere map hebt gekopieerd, kies je dienovereenkomstig)

aptoide installeren op Amazon Fire TV-stick

Stap 8: Druk op de knop ‘Selecteren’ op uw FireStick-afstandsbediening om dit APK-bestand uit te voeren. Klik op de knop 'Installeren' wanneer u de prompt 'Eigenschappen' ziet (afbeelding hieronder)

aptoide tv installeren op Amazon Fire TV-stick

Stap 9: Nu zoals gewoonlijk! Navigeer naar de onderkant van het volgende scherm en klik op 'Installeren' rechtsonder om uw actie te bevestigen en de app te installeren.

Hoe Google Play op Fire TV Stick (Aptoide) te installeren

Stap 10: Wanneer de app is geïnstalleerd, ziet u dit eerder. Als u Aptoide TV meteen wilt starten, klikt u op 'OPENEN' of drukt u op 'GEREED' om het later te openen.

Hoe Google Play op Fire TV Stick (Aptoide) te installeren

Hoe Google Play (alternatief) te gebruiken op Fire TV Stick

U hebt het alternatief van Google Play op Fire TV zonder root geïnstalleerd. Ga je gang en voer het uit!

Je weet waarschijnlijk al dat je toegang hebt tot al je apps in 'Jouw apps' & Sectie 'Games'. Houd de ‘Home’ -knop op de afstandsbediening ingedrukt en selecteer ‘Apps’ wanneer u het volgende menu ziet.

hoe Google Play op Fire TV-stick te gebruiken

Dat is cool! Maar de recent geïnstalleerde apps verschijnen niet op het startscherm en in de lijst met apps staan ​​ze onderaan. U wilt de veelgebruikte apps naar boven verplaatsen in plaats van snelle toegang.

Zoals u ziet, staat Apptoide helemaal onderaan de lijst. Maar je kunt het gemakkelijk omhoog verplaatsen. Blader omlaag en selecteer Aptoide.

hoe apps te downloaden op firestick met aptoide tv

Houd nu de knop ‘Selecteren’ op uw afstandsbediening ingedrukt. U kunt ook op de knop Menu (drie horizontale lijnen) op de afstandsbediening drukken en ‘Verplaatsen’ selecteren in het menu dat rechtsonder wordt weergegeven, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding:

verplaats aptoide app naar boven

Blijf op de richtingknop ‘Omhoog’ op uw afstandsbediening drukken totdat de Aptoide-app op de bovenste rij staat.

Druk nu op de knop ‘Selecteren’ om het app-pictogram van Aptoide op de bovenste rij te plaatsen. Keer terug naar het startscherm van FireStick en u vindt het Aptoide-pictogram daar!

Dit is hoe het Aptoide-startscherm eruit ziet. Al het andere is vrijwel eenvoudig. U kunt naar elke app zoeken met de functie 'Zoeken' linksboven. Ga je gang en verken Aptoide en download alle apps die je nodig hebt.

firestick aptoide play store

Afwikkeling

Dus hier is hoe we het alternatief voor Google Play downloaden op FireStick. Hoewel er een oplossing is om Play Store op je Fire-apparaten te downloaden, is deze langgerekt en werkt deze voor het grootste deel niet. Ik heb het zelf vaak geprobeerd en ben vaak gefrustreerd achtergelaten. Ik heb geen zin om zo hard te proberen Google Play op FireStick te krijgen als ik alle beste apps voor FireStick kan krijgen die ik ooit van Aptoide nodig zou hebben. Bovendien is Play Store niet ontworpen en geoptimaliseerd voor gebruik op het Fire Stick-platform. Zelfs de meeste apps werken niet. Krijg Aptoide en omzeil alle problemen.

Klik hier om geheime snijtrucs voor snoeren rechtstreeks in je inbox te krijgen.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me