6 Terbaik Kodi Alternatif untuk Digunakan pada tahun 2020

>

Dalam artikel ini, saya menyusun alternatif Kodi terbaik untuk filem streaming, pertunjukan dan banyak lagi. Alternatif ini menawarkan pilihan aliran untuk pelbagai peranti media termasuk FireStick, PC, Mobiles dan banyak lagi.

Kodi adalah alat media yang luar biasa yang menawarkan banyak ciri dan menyokong beratus-ratus tambahan dan puluhan binaan. Saya tidak pernah melihat banyak pemain media sebagai serba boleh dan terlibat dengan Kodi. Walau bagaimanapun, Kodi bukan aplikasi paling mesra pengguna dan memerlukan sedikit keluk pembelajaran untuk membiasakan diri. Ia juga boleh menjadi sedikit hangat untuk sesetengah pengguna.

Syukurlah, Kodi bukan satu-satunya perkhidmatan media. Terdapat banyak lagi dan ada yang lebih mudah digunakan. Anda boleh menggunakannya sebagai alternatif Kodi. Sebenarnya, adalah idea yang baik untuk menggunakannya bersama Kodi. Anda akan mempunyai banyak aliran semasa anda mendapat hangat aplikasi Kodi.

Alternatif Kodi Terbaik

Mari kita lihat beberapa alternatif Kodi terbaik.

Pengguna Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan berhak cipta dalam talian, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya amat mengesyorkan anda untuk mendapatkan VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang buruk.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.

1. Stremio

alternatif kodi terbaik

Stremio berkongsi beberapa persamaan dengan Kodi. Ini memenuhi syarat sebagai salah satu alternatif terbaik Kodi. Bagi pemula, Stremio juga merupakan perkhidmatan media lintas-platform yang membolehkan anda menstrim filem, pertunjukan, TV live dan banyak lagi. Ia melalui saluran rasmi pada banyak peranti dan pada yang lain, ia boleh dengan mudah diselaraskan.

Sama seperti Kodi, Stremio juga menyokong penstriman video rasmi dan tidak rasmi dan tambahan utiliti. Bagaimanapun, satu perbezaan besar ialah tidak seperti Kodi, tambahan Stremio tidak dipasang di dalam negara. Addons dipasang dalam talian dan terikat pada akaun Stremio anda. Apabila anda memasang addon Stremio pada satu peranti, ia tersedia di semua peranti yang anda telah masuk dengan akaun yang sama. Anda tidak perlu memasangnya secara berasingan pada setiap peranti.

Juga, tidak seperti Kodi, anda tidak perlu mencari secara manual untuk addons Stremio. Bahagian tambahan dalam aplikasi menyenaraikan semua addon yang disokong. Anda boleh memasangnya dengan satu klik.

Stremio juga lebih mesra pengguna daripada Kodi. Anda memerlukan sedikit keluk pembelajaran dengan Kodi, tetapi dengan Stremio anda boleh memulakannya dengan segera.

Kandungan yang dipaparkan dipaparkan pada skrin utama aplikasi. Untuk meneroka lebih lanjut, anda boleh pergi ke bahagian Cari. Kategori Perpustakaan saya membolehkan anda mengurus dan mengekalkan perpustakaan anda dengan mudah. Perpustakaan disegerakkan merentasi semua peranti Stremio. Anda juga boleh melog masuk ke akaun Trakt anda untuk mengambil data streaming anda dari aplikasi dan perkhidmatan lain.

Sudah tentu, Stremio tidak begitu serba boleh seperti Kodi. Terdapat hanya sekumpulan addon pihak ketiga, sementara Kodi mempunyai ratusan daripada mereka. Antara muka Stremio juga tidak boleh disesuaikan. Tidak ada kulit atau tema untuk dipilih. Bagaimanapun, jika semua anda mencari platform yang mudah digunakan untuk mengalirkan kandungan kegemaran anda, Stremio melakukan kerja dengan baik.

Bagaimana untuk memasang Stremio pada FireStick & Kotak Android

2. Plex

alternatif kodi terbaik

Plex adalah alternatif lain untuk Kodi. Kekuatan sebenar Plex terletak pada reka bentuk pelayan kliennya, yang membolehkan anda mengakses semua media anda pada semua peranti anda dari lokasi pelayan pusat. Daripada bergantung pada orang lain, Plex membolehkan anda membuat pelayan media anda sendiri.

Cara Plex berfungsi dengan mudah. Apa yang perlu anda lakukan ialah menubuhkan komputer anda (atau peranti Nas) sebagai pelayan dan mengakses media tempatan pada pelayan jauh dari mana-mana peranti klien pilihan anda. Pelanggan Plex disokong pada pelbagai platform peranti termasuk Android, Amazon Fire TV, Komputer, iOS, Peti TV Android dan banyak lagi. Pelanggan dan pelayan tidak perlu disambungkan ke rangkaian wayarles yang sama. Peranti klien boleh mengakses pelayan dari mana saja di dunia, selagi kedua-duanya dikuasakan dan disambungkan ke internet.

Plex juga menyokong pelbagai plugin rasmi dan tidak rasmi, lebih dikenali sebagai Saluran Plex. Saluran Plex cukup seperti Kodi tambahan, tetapi ia dipasang pada pelayan dan tersedia untuk semua pelanggan yang bersambung. Saluran tidak rasmi membolehkan anda menonton filem tanpa had, pertunjukan, TV langsung, dan lain-lain.

Perkhidmatan asas percuma tetapi membeli Pas Plex (pelan premium Plex) menawarkan faedah tambahan termasuk penyegerakan mudah alih, muat turun media pada peranti klien, TV Langsung & DVR, muat naik kamera, fototagging automatik dan banyak lagi. Plex pastinya salah satu alternatif Kodi teratas, terutamanya jika anda berminat untuk menyiarkan media tempatan merentas peranti.

3. Emby

alternatif kodi teratas

Sama seperti Plex, Emby juga menawarkan reka bentuk pelanggan-pelayan dan membolehkan anda mengakses media peribadi anda dari mana-mana peranti klien pilihan anda. Malah, Emby dan Plex berkongsi beberapa persamaan. Sebagai contoh, kedua-duanya memberi anda akses mudah ke media pelayan melalui mana-mana pelanggan. Kedua-duanya disokong pada pelbagai peranti. Mereka membolehkan anda menghidupkan TV langsung menawarkan keupayaan pengurusan DVR yang mudah.

Emby mempunyai antara muka mesra pengguna yang membolehkan anda mula menstrim dalam masa yang singkat. Anda juga boleh mengurus dan mengatur media peribadi anda dengan mudah. Perkhidmatan ini disokong oleh komuniti yang kuat yang bersedia membantu dan menjawab soalan anda pada bila-bila masa yang anda mahukan.

Seperti Plex dan Kodi, Emby tidak menyediakan sebarang kandungan. Ia adalah pengagregat yang mengambil kandungan dari pelbagai sumber. Ia juga menyokong pelbagai plugin rasmi dan tidak rasmi yang membolehkan anda mengakses pelbagai media dalam talian.

Emby juga menawarkan langganan premium yang membolehkan anda menikmati ciri khas seperti penyegerakan mudah alih, media luar talian, DVR, penyegerakan awan, seni liputan dan banyak lagi.

Kerana alasan yang disenaraikan di sini dan banyak lagi, kami telah memilih Emby sebagai salah satu alternatif terbaik untuk Kodi.

4. Portal Media

aplikasi seperti kodi

Portal Media adalah alat media sumber terbuka yang direka untuk menukar PC anda menjadi hub media. Ia mudah dihubungkan dengan peranti luaran seperti TV, pemain DVD, projektor, pemain sinar biru dan membolehkan anda menyusun media dengan cara yang lebih mesra pengguna. Kini tersedia hanya pada Windows, Portal Media boleh berjalan walaupun pada peranti yang dilengkapi sederhana. Maksudnya, ia bukan utiliti intensif sumber.

Perkhidmatan media ini tersedia dalam dua versi, Media Player 1 dan Media Player 2. Media Player 1 adalah versi yang lebih tua, stabil sementara Media Player 2 masih dalam pembangunan. Walau bagaimanapun, pemaju mendakwa bahawa MP2 stabil dan sedang dilaksanakan untuk penambahbaikan selanjutnya.

Portal Media menyokong pelbagai jenis plugin yang membolehkan anda menonton filem, pertunjukan, TV langsung, mendengar radio dan banyak lagi. Jika PC adalah peranti hiburan utama anda, Portal Media pastinya merupakan salah satu alternatif Kodi yang paling sesuai untuk anda.

5. Masa Popcorn

atas kodi alternatif

Masa Popcorn adalah satu lagi alternatif Kodi yang anda mahu lihat. Ia adalah perkhidmatan penstriman pihak ketiga yang membolehkan anda menonton filem tanpa had, percuma dan rancangan TV. Ia pada asalnya hanya terdapat pada telefon Android dan peranti TV berasaskan Android. Kini, ia juga disokong pada Windows PC, Mac, dan iOS. Anda boleh memuat turun aplikasi Windows dari laman web rasmi.

Oleh kerana Popcorn Time adalah perkhidmatan pihak ketiga, yang terbaik adalah menggunakannya dengan VPN. Ini akan memastikan tiada aktiviti streaming anda dipantau atau dilog masuk. Anda juga mungkin memerlukan VPN untuk memuat turun aplikasi itu kerana pautan muat turunnya disekat di beberapa negara.

Waktu Popcorn tidak memiliki sebarang kandungan. Ia berfungsi sebagai aggregator kandungan. Ia mempunyai antara muka yang sangat mudah dan mesra pengguna. Kandungan ini teratur untuk akses mudah.

Bagaimana untuk memasang Masa Popcorn di FireStick

6. Pelayan Media Universal

alternatif kodi terbaik

Sekiranya anda sedang mencari penyelesaian media mudah yang mudah mengalirkan media kepada pelbagai peranti DLNA, anda harus memberikan Universal Media Server sebagai percubaan. Sama ada anda menggunakan konsol permainan, TV atau telefon pintar mudah, perkhidmatan media ini akan berfungsi dengan semua. Walaupun anda tidak mempunyai peranti yang disokong oleh DLNA, anda boleh menggunakan antara muka web dan aliran tanpa sebarang masalah.

Antara muka pengguna UMS adalah sangat mudah. Sama ada anda telah menggunakan apa-apa aplikasi sedemikian sebelum ini, ia tidak sepatutnya membawa anda terlalu lama untuk mendapatkan penggantungan alat ini.

Universal Media Server menyokong pelbagai format video dan menawarkan penyesuaian bitrate untuk menyesuaikan kelajuan sambungan anda. Alat ini disokong oleh pasukan pemaju yang aktif yang secara berterusan menyediakan kemas kini dan peningkatan perisian tambahan. Saya yakin bahawa ia adalah salah satu alternatif Kodi terbaik.

Perkataan Akhir

Walaupun saya telah menyediakan alternatif Kodi atas ini, saya mesti katakan Kodi kekal sebagai kegemaran peribadi saya. Kodi sangat disesuaikan dan menyokong beratus-ratus plugin hebat (add-ons dan builds). Apa yang kurang Kodi adalah kemudahan penggunaan (hanya sehingga anda dapat mengelilinginya). Di sinilah alternatif Kodi ini masuk ke dalam gambar. Lihatlah dan beritahu kami mana yang menjadi kegemaran anda melalui bahagian komen di bawah.

Berkaitan:

Alternatif TV Terrarium Terbaik
Alternatif kotak pilihan terbaik
Bagaimana untuk memasang Kodi pada FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me