A Kodi legális és biztonságos a használata?

>

A Kodi a közelmúltban nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően annak a képességének, hogy eszközét azonnal médiaközponttá alakítsa. Én már évek óta használom a Kodi-t, és nem akarom elcsúfítani a szavaimat, mondván, hogy ez valószínűleg a legjobb médialejátszó, amelyet eddig használhattam. A Kodi nem csak a helyi tárolóból játszik le médiát, de valódi hatalma abban rejlik, hogy megkönnyíti az online adatfolyamot különféle kiegészítőkön keresztül. A Kodi hozzáférést biztosít az interneten található mélységtelen tartalomkészlethez. És vannak több száz ingyenes kiegészítő, amelyek lehetővé teszik, hogy merüljön a medencében.

Ez kiemelkedő! Nem igaz? Az biztosan. A Kodi azonban jogi viták tárgyát is képezte, mivel lehetővé teszi a szerzői joggal védett tartalom ingyenes közvetítését. Lehet, hogy megkérdezte magától: a Kodi jogszerű-e és biztonságos, vagyis elkaphatom-e a jogi zavarokat ezzel a médialejátszóval? Sokat hallottunk Kodi-ról és megértem, honnan származnak az aggodalmaid. Ezért ezt a cikket írok, hogy segítsen megválaszolni néhány kérdését, és tisztázza a Kodi médialejátszó jogi helyzetét..

Kodi legális

Amit megosztani szeretnék veled, nem meggyőző, de segítenie kell néhány kételyedben.

A Kodi Legal?

A Kodi körüli törvényhozás továbbra is nagymértékben nem egyértelmű, mivel még nem született világos törvény a szerzői joggal védett tartalom streamingje ellen. Ennek ellenére egyáltalán nem kétséges, hogy maga Kodi legális médialejátszó. A Kodi letöltése és telepítése nem okoz jogsértéseket. Valójában a Kodi már elérhető a hivatalos alkalmazásboltokban, például az Android Google Playen és a Microsoft Store-ban. Ezekben az üzletekben soha nem tárolnak illegális alkalmazásokat.

A Kodi önálló alkalmazásként jogszerű. Néhány Kodi plugin lehetővé teszi a szerzői jog által védett tartalmakhoz való ingyenes hozzáférést. Ez általában arra enged vonzza a felhasználókat, hogy a törvényes radar hatókörén belül maradjanak. Természetesen, ahogy már mondtam, nincsenek fekete-fehér törvények a szerzői joggal védett tartalmak streamingje ellen. De ez nem azt jelenti, hogy az ingyenes, licencbe vett tartalom lejátszása jogszerű; valójában ez nagyon illegális lehet, és bajba kerülhet téged. Nagyon sok ember kapott jogi értesítést a szerzői jog által védett tartalom jogellenes streamingjéről. Azt akarom mondani, hogy a törvények egyértelműbbek azok számára, akik a kalóz / szerzői joggal védett tartalmat tárolják és terjesztik..

A Kodi bővítményeket népszerűbben Kodi kiegészítőknek nevezik, és több száz ilyen van. Ezeknek a kiegészítőknek a többsége ingyenes, és lehetővé teszi a licencelt tartalom - például filmek és műsorok - streamingjét is ingyen. A Kodi-kiegészítőket a több kiegészítőt tároló adattárakon töltik le. Van egy hivatalos lerakat, a Kodi kiegészítő lerakat neve. A hivatalos áruház minden olyan legális kiegészítővel rendelkezik, amelyek hozzáférést biztosítanak a köztulajdonban levő ingyenes tartalomhoz, vagy előfizetéses tartalommal rendelkeznek..

Ha egy kiegészítőt tölt le és használ a hivatalos lerakatból, akkor nincs semmi aggódnia a törvényességek miatt. Ugyanakkor a harmadik féltől származó tárolók a harmadik féltől származó kiegészítőkkel ígérik a szerzői jogok által védett tartalom ingyenes streamingjét, ami kissé trükkösvé teszi a dolgokat.

Az engedélyezett tartalom ingyenes streamingje egyértelműen megsérti a szerzői jogi törvényeket. A választ felvetõ kérdés azonban az, hogy büntethetõek ezek az ingyenes online streaming tevékenységek?

A Kodi Legal az Egyesült Államokban?

Hadd próbáljam megválaszolni a kérdést - A Kodi legális az Egyesült Államokban? Az USA-ban az ingyenes tartalom online streamingjét gátló szerzői jogi törvények nem pontosan azok, amelyeket „világosnak” hívnék, de láttam, hogy sok ember belekeveredik a jogi rendetlenségbe, mert ingyenes, szerzői joggal védett tartalmat néz. Például hallottam, hogy több felhasználó értesítést küld, figyelmeztetve őket az illegális adatfolyam-tevékenységekre.

Egy teljesen biztos, hogy a szerzői joggal védett tartalom eladása és terjesztése a szerzői jogi törvények megsértése, és az elkövetők súlyos pénzbírsággal és börtönbüntetéssel is szembenézhetnek. Tehát, ha van egy harmadik féltől származó kiegészítő, amely a szerzői joggal védett tartalom ingyenes streamingjét kínálja, akkor ez illegális kiegészítő, és a fejlesztőkkel szemben felróhatóak lehetnek.

Valószínűleg a legjobb, ha kitalálja a találgatást, és biztonságban marad. Használja az ExpressVPN-t, és ellenőrizze, hogy minden online tevékenysége nyomon követhetetlen marad-e.

A Kodi legális az EU-ban és a világ többi részén?

Az Európai Unióban és a világ más részein a szerzői jogi törvények ugyanolyan homályosak, mint az Egyesült Államokban. A legtöbb országban törvényes a Kodi használata, mivel ez a szoftver maga nem sérti a törvényeket. A Kodi kiegészítők használata a szerzői joggal védett tartalmak megtekintésére azonban jogi problémákba ütközhet, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén él..

A törvények szigorúbbak, ha az engedélyezett tartalom tárolására és terjesztésére vonatkoznak. Az ingyenes online streaming eszközök népszerűsítése és hirdetése súlyos büntetéseket von maga után (több százezer dollár) és sok év börtönbe kerül.

Például sok országban bűncselekmény a streaming set-top boxok vagy eszközök (például FireStick) eladása a Kodi-val és az előzetesen telepített kiegészítőkkel. Az Európai Bíróság nemrégiben ítéletet hozott egy holland ellen, aki előre betöltött Kodi dobozokat árusított. Figyelemre méltó az, hogy maga a doboz eladása nem volt illegális. Jogellenessé tette az a tény, hogy Kodi előre telepítette és elősegítette a kalózkodást.

Hogyan lehet biztonságosan közvetíteni a Kodi-on

Kormánya, internetszolgáltatója és még néhány harmadik fél is figyelemmel kísérheti az interneten végzett tevékenységeit. De online tevékenységeit mindig elkísérheti a kíváncsiskodó szem elől. A legegyszerűbb megoldás erre a Kodi VPN használata.

A VPN elrejti az internetkapcsolatot, és megakadályozza az online tevékenységek nyomon követését vagy nyomon követését. A VPN segítségével biztonságosan és minden gond nélkül használhatja a Kodi-t.

Személy szerint azt javaslom, hogy használja az ExpressVPN-t az internetkapcsolat védelme érdekében. Régóta használom, és észrevettem, hogy ez a leggyorsabb VPN szolgáltatás. Az Express VPN szintén Kodi-barát.

Az internetes tevékenységek elfedése mellett az ExpressVPN lehetővé teszi a földrajzilag korlátozott tartalmak streamingjét is, és segít elkerülni az internet fojtását.

Emellett ellenőrizheti ezeket a komoly okokat is a VPN állandó használatához.

jegyzet: Nem engedem a szerzői joggal védett tartalmak illegális streamingjének gyakorlását. Javaslom, hogy a magánélet megőrzése érdekében használjon VPN szolgáltatást.

A Kodi App biztonságos használata?

Ha úgy gondolja, hogy a Kodi időjárása jogilag biztonságos, vagy sem, akkor a homályos szerzői jogi törvények miatt ez a kérdés részben megválaszolatlan marad. Általában véve, ha olyan felhasználó vagy, aki a Kodi-t csak szórakoztató célokra használja, és nem terjeszti vagy támogatja a kalóz tartalom értékesítését, a Kodi nagyjából biztonságos az Ön számára. De ne vegye figyelembe az én szavaimat, és tartsa szemmel a saját országában vagy régiójában esetleges új döntéseket.

Ha arra gondoltál, hogy a Kodi biztonságos alkalmazás-e bármilyen rosszindulatú program vagy vírus nélkül, akkor sokkal könnyebb megválaszolni a kérdést. IGEN! A Kodi biztonságos alkalmazás. Nem tartalmaz rosszindulatú programokat. Nem károsítja a készüléket.

Mint már említettem, a Kodi számos hivatalos alkalmazás-áruházban található, mint például a Google Play és a Microsoft Store. Ezekről az üzletekről ismert, hogy bármilyen alkalmazást súlyos ellenőrzés és több teszt révén tesznek át, mielőtt tárolnák őket. Azt akarom mondani, hogy maga a Kodi egy teljesen biztonságos alkalmazás, amely nem jelent veszélyt az eszközre, amelyre telepítve van.

Ne feledje azonban a Kodi-ra telepített kiegészítőket. Több száz kiegészítő található odakint. Noha sokan biztonságban vannak, nem ez a helyzet mindennél. A bővítményt mindig megbízható forrásból telepítse. A hivatalos Kodi Add-on Repository rendelkezik minden biztonságos kiegészítővel. De ha harmadik féltől származó kiegészítéseket tölt le, akkor a legjobb, ha azok a népszerűek, amelyek már ki vannak téve az idő próbájának. Vessen egy pillantást a legfontosabb Kodi-kiegészítőkre, amelyeket biztonságosan telepíthettem az írástól kezdve.

Következtetés

Világos, hogy maga Kodi legális médialejátszó. A Kodi telepítése és használata a szerzői joggal védett tartalmak engedélyezett forrásokon keresztül történő megnézésére törvényes. A licencelt tartalom ingyenes online streamingje gyakran nehéz helyzetekhez vezet. Felhasználóként valószínűtlen, hogy büntetéseket vagy büntetéseket von maga után az engedélyezett tartalom streamingjéért. Azok azonban, akik kalóz tartalmat terjesztnek, értékesítenek vagy népszerűsítenek, vagy az ilyen tartalomhoz való hozzáférést biztosító eszközöket, egyértelműen megsértik a törvényeket, és súlyos büntetésekkel és börtönbüntetéssel büntetik őket. Nem bánom a szerzői jogok megsértését, és arra bátorítom, hogy figyeljen ingyenes, csak a nyilvánosság számára elérhető tartalomra. Ennek ellenére azt javaslom, hogy használjunk VPN szolgáltatást az online tevékenységek elfedésére a kormánytól vagy az internetszolgáltatótól.

Összefüggő:

Jogi a VPN-ek?
Illegális a Jailbreak FireStick készítése?
A Terrárium TV legális és biztonságos a használata?

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me