De ce nu funcționează Kodi? Probleme și remedieri comune

>

În acest articol, vom discuta despre diferitele probleme Kodi și soluțiile lor posibile. Dacă Kodi-ul dvs. nu funcționează, s-ar putea să se datoreze multor motive. În câțiva ani de experiență cu Kodi, m-am ocupat de mai multe probleme și de multe ori m-am întrebat - mai degrabă frustrant - de ce nu funcționează Kodi? Dar, mi-am dat seama, de asemenea, că majoritatea problemelor Kodi pot fi îngrijite cu unele corecții destul de simple.

kodi nu funcționează

Kodi Not Working - Corecții comune

Voi pune problemele Kodi în două categorii largi - locale și legate de server. Problemele locale sunt ceva la care putem găsi de obicei soluția. Cu toate acestea, dacă există o problemă de server, nu putem face foarte multe lucruri în acest sens. Dezvoltatorii trebuie să aibă grijă de astfel de probleme și tot ce putem face este să așteptăm.

Următoarele sunt problemele și soluțiile comune pentru playerul media Kodi.

# 1. Utilizați întotdeauna un VPN cu Kodi

Kodi nu funcționează? Ei bine, există șansa ca ISP-ul dvs. să blocheze cererile de streaming provenite de la Kodi. Da, ISP-urile sunt cunoscute pentru astfel de practici. Dar nu trebuie să vă mai faceți griji pentru asta. Puteți evita acest lucru folosind un VPN pentru Kodi.

Un VPN va masca pur și simplu toate solicitările de streaming de pe dispozitiv și ISP-ul dvs. nu ar primi nici măcar o problemă. Deoarece ISP-ul dvs. nu mai poate spune dacă o tranzacție de date aparține Kodi, nu o vor putea bloca.

ExpressVPN a fost cel mai bun personal al meu de mult timp. Este cel mai rapid și mai de încredere serviciu VPN pe care l-am folosit vreodată. ExpressVPN vă protejează conexiunea la internet împotriva celor care se bazează pe activitățile dvs. online, inclusiv furnizorul dvs. de internet. VPN Express mă împiedică, de asemenea, să mă accelerez pe internet, care de multe ori tinde să încetinească experiența mea Kodi.

# 2. Kodi se prăbușește frecvent - Obțineți cea mai recentă actualizare

Dacă Kodi se prăbușește prea regulat, primul lucru pe care doriți să îl constatați este că aveți cea mai recentă versiune. În momentul scrierii acestui articol, Kodi 18.5 este cea mai recentă versiune stabilă și lansată oficial.

Pentru a verifica versiunea Kodi de pe dispozitivul dvs., urmați pașii de mai jos.

# 1. Accesați ecranul de pornire Kodi și faceți clic pe pictograma Setări din stânga sus. Setări este pictograma cog care este plasată sub sigla Kodi.

kodi nu funcționează

# 2. Acum, faceți clic pe Informații despre sistem în fereastra următoare

kodi nu funcționează

# 3. În partea de jos dreapta a ferestrei următoare, veți vedea versiunea Kodi. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, versiunea Kodi pe care o folosesc este actualizată (Kodi 18.5). Dacă nu aveți cea mai recentă versiune, veți dori să actualizați Kodi.

Kodi de informații despre sistem nu funcționează

Din anumite motive, Kodi nu vă permite să vă actualizați din aplicație. Nu există, de asemenea, o mulțime de modalități de a actualiza Kodi la cea mai nouă versiune. Metodele de actualizare sunt de obicei instabile și imprevizibile.

Deci, ori de câte ori există o nouă versiune de Kodi acolo, cel mai bine este să dezinstalați Kodi pe sistemul dvs. și să mergeți pentru o nouă instalare.

Da, am înțeles că este posibil să fi adăugat câteva suplimente și să fi făcut modificări la setări. Este adevărat că toate se vor pierde atunci când reinstalați Kodi. Dar, ceea ce am observat este faptul că mulți addoni nu funcționează cu noua versiune, iar setările vechi nu sunt adesea aplicabile.

Puteți instala Kodi pe Android din Google Play Store, pe Windows din Microsoft Store.

Pe FireStick, va trebui să încărcați lateral Kodi, deoarece nu este încă prezentat în Amazon Store. Utilizatorii FireStick se pot actualiza, de asemenea, la cea mai nouă versiune de Kodi fără a fi nevoie să piardă datele.

# 3. Depozitele Kodi nu funcționează

Depozitele Kodi sunt bibliotecile care găzduiesc addonurile și build-urile. Kodi are un depozit oficial numit Kodi Add-on Repository. Acest depozit are o serie de suplimente video, utilități și multe altele. Dar, depozitele terțe precum Kodi Bae și Fusion sunt cele mai populare și mai utilizate pe scară largă.

Depozitele terțe sunt create de dezvoltatori independenți. Există zeci de depozite acolo și nu toate sunt la fel de populare.

Pentru a obține un depozit Kodi, adăugați o sursă la Kodi și apoi instalați depozitul din acea sursă. Dacă oricare dintre depozitele Kodi nu funcționează, nu veți putea să instalați addon-urile sau compilări din acestea.

Deci, cum rezolvați această problemă? Din păcate, în cea mai mare parte, nu puteți face nimic în acest sens. Chiar și atunci când instalați un depozit local, conținutul său este în continuare stocat pe un server de la distanță. Dacă nu puteți instala un addon sau o compilare prin Kodi, aceasta înseamnă de obicei că există o problemă cu serverul. În timp ce depozitele populare sunt bine întreținute, cele nu sunt atât de populare. Va trebui să așteptați ca serverul să fie din nou online pentru ca funcționarea depozitului să funcționeze. Dacă depozitul nu funcționează de mai multe zile, există șansa ca acesta să fie întrerupt.

Dacă credeți că există o problemă locală cu depozitul și nu are nicio legătură cu serverul, puteți încerca unele tehnici comune de depanare.

Continuați și reinstalați depozitul. Uneori, poate rezolva problema. De asemenea, poate doriți să reporniți dispozitivul și să verificați dacă acesta funcționează. Dacă nimic nu pare să funcționeze, dezinstalați Kodi și reinstalați-l. S-ar putea să vă ajute!

Nu uitați, însă, că problemele locale cu depozitele sunt extrem de rare. După toate probabilitățile, există o problemă cu serverul.

# 4. Kodi a încetat să funcționeze brusc

Nu am confruntat această problemă de mult timp, așa că cred că este sigur să spun că problema este rară. Dar, îmi amintesc că Kodi a încetat să funcționeze brusc pentru mine atunci când a funcționat doar cu câteva ore în urmă. De fiecare dată când am încercat să rulez Kodi, ar fi nevoie de mult timp pentru a lansa sau ar arunca o eroare.

După ce mi-am zgâriat spatele capului o vreme, m-am gândit că cel puțin un fișier important din folderul de instalare Kodi trebuie să fi fost corupt, făcând ca aplicația să nu se încarce corect. L-am reinstalat pe Kodi și a început din nou să funcționeze bine.

Dacă acesta este tipul de problemă cu care vă confruntați, cred că reinstalarea este singura soluție. Cu toate acestea, știți că acest lucru vă va determina să pierdeți datele dvs. Kodi, iar suplimentele instalate vor dispărea. Din păcate, nu putem face multe despre asta.

Ați putea, de asemenea, să partajați fișierul de înregistrare Kodi pe forumul de asistență Kodi și să verificați dacă vă pot ajuta cu problema dvs..

# 5. Kodi creează sau / și complemente care nu funcționează

Primul lucru aș dori să determinați dacă toate suplimentele nu funcționează sau este doar unele (sau probabil doar unul).

Dacă compilarea Kodi nu se încarcă, niciunul dintre suplimentele dvs. nu va funcționa. Aceasta arată mai degrabă cu problema construită și nu cu suplimentele. Ar fi o idee bună să căutați pe Google (sau orice alt motor de căutare la alegere) și să aflați dacă există o problemă cunoscută cu această construcție specială.

De obicei, interfața de compilare se încarcă, deoarece este salvată local pe mașina dvs., dar compilarea nu este capabilă să aducă datele de pe server.

Dacă este problema cu Kodi build, din nou singura soluție este să dezinstalați Kodi și să îl reinstalați. Dezinstalarea construirii de la Kodi nu pare destul de ușoară, deoarece implică un proces atât de complicat. Acesta este motivul pentru care merg mereu cu o nouă instalare a aplicației.

În cazul în care nu utilizați nicio construcție, dar suplimentele Kodi nu funcționează, primul lucru pe care ați dori să îl faceți este să verificați conexiunea la internet. Asigurați-vă că dispozitivul dvs. este conectat la internet.

Dacă internetul funcționează bine, mergeți mai departe și reporniți dispozitivul. Aceasta va reîmprospăta sistemul de operare, precum și aplicația și poate rezolva problema.

În cazul în care întâmpinați probleme cu doar unele suplimente, aceasta ar putea fi o problemă de server. Componentele care nu funcționează Kodi, de obicei, înseamnă că nu preiau niciun link de streaming sau linkurile pe care le razuiesc nu transmit niciun conținut. Această problemă este mai frecventă decât v-ați dori și afectează adesea suplimentele mai puțin cunoscute. Sfatul meu este să mergi pentru unul dintre cele mai populare suplimente Kodi.

# 6. Probleme de tamponare Kodi

Când Kodi-ul meu nu funcționează, de obicei dezinstalez aplicația și o reinstalez. Rezolvă o mulțime de probleme. Dar, atunci când am probleme de tamponare Kodi, trebuie să fac mai mult decât atât.

Există câteva modalități de a avea grijă de problemele de tamponare, inclusiv:

  • Ștergerea memoriei Cache
  • Creșterea dimensiunii cache video în Kodi
  • Utilizarea unui VPN
  • Utilizarea unui cod

Puteți citi mai multe despre aceasta în detaliu în ghidul nostru special de tamponare Kodi.

# 7. Resetați Kodi la Default

În acest ghid, am vorbit în mod repetat despre dezinstalarea și reinstalarea Kodi. Aceasta este o idee bună, deoarece vă asigură că fișierele de instalare lipsă sunt redistribuite în sistemul dvs. Dar, aș recunoaște că nu toate problemele Kodi necesită reinstalare. Puteți chiar șterge datele Kodi și le puteți reseta la valorile implicite. În acest fel vă puteți scuti de eforturi suplimentare.

Puteți reseta Kodi la valorile implicite ale sistemului utilizând Expertul Ares. Iată cum puteți face acest lucru:

# 1. Instalați expertul Ares pe Kodi

# 2. Din ecranul de pornire Kodi, accesați Accesorii > Aplicați suplimente de program și executați Expertul Ares

# 3. Faceți clic pe fila „Mai multe” din partea dreaptă sus a interfeței Expert Ares

kodi a încetat să mai funcționeze

# 4. Faceți clic pe butonul „Ștergeți toate datele / Start nou”

de ce nu funcționează kodi

# 5. Faceți clic pe „Da” când apare următorul prompt

Kodi-ul meu nu funcționează

# 6. Acum veți vedea următoarea fereastră. Dacă doriți să vă păstrați preferatele, sursele și setările de adăugare, alegeți corespunzător. Micul punct gri urmează să devină verde la selectarea articolului (vezi imaginea de mai jos). Faceți clic pe butonul „Continuă” din partea de jos a acestei ferestre pentru a continua

Probleme și remedieri kodi

De asemenea, puteți reseta datele Kodi pe FireStick și puteți învăța să faceți backup pentru datele dvs. Kodi înainte de a le reseta.

Concluzie

Ceea ce poți face este destul de mare atunci când Kodi nu funcționează deloc sau așa cum trebuie. După cum este clar în acest ghid, majoritatea problemelor dvs. Kodi pot fi rezolvate fie prin eliminarea aplicației, reinstalarea acesteia, fie prin ștergerea datelor Kodi. Uneori, ceva la fel de simplu precum repornirea dispozitivului are grijă de problemă. Puteți rezolva majoritatea problemelor locale Kodi. Cu toate acestea, problemele serverului sunt dincolo de domeniul controlului nostru. Sper că acest ghid te-a ajutat cu problemele tale Kodi. Vă rugăm să nu ezitați să ne completați dacă aveți sugestii sau întrebări în secțiunea de comentarii de mai jos.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me