Hoe Kodi Error Log te controleren voor meer informatie en Quick Fix

>

In deze gids zal ik je laten zien hoe je het Kodi-logbestand op Kodi 18.5 kunt controleren & Kodi 17.6. De gids behandelt het handmatige proces voor alle populaire door Kodi ondersteunde apparaten. U krijgt ook gedetailleerde instructies voor het installeren van relevante Kodi-add-ons. 

Waarom heb ik het Kodi-logbestand nodig dat u mogelijk vraagt? Kodi is een geweldige mediaspeler die wereldwijd door miljoenen mensen wordt gebruikt. Maar het is niet perfect. Soms kom je fouten tegen die niet lijken weg te gaan. U kunt vervolgens hulp zoeken in de officiële Kodi-forums of bij een Kodi-expert die u misschien kent. Degene die uw probleem oplost, zal u waarschijnlijk om het Kodi-logbestand vragen. Je hebt misschien het bericht 'Controleer het logboek voor meer informatie' opgemerkt, samen met fouten in Kodi. Het logbestand bevat informatie die specifiek is voor de fout, waardoor we meer relevante en nauwkeurige oplossingen kunnen vinden.

In deze handleiding leert u hoe u het logboek van Kodi kunt controleren. Eerst zult u zien hoe u het Kodi-logbestand handmatig in de apparaatopslag kunt vinden. Later zal ik je kennis laten maken met twee Kodi-add-ons waarmee je vanuit de Kodi-app toegang hebt tot de Kodi-loglocatie. Blijf lezen!

Aandacht KODI-gebruikers: Lees voordat u doorgaat

Kodi-add-ons / builds bieden onbeperkte streaming-inhoud, maar kunnen je ook in juridische problemen brengen als je wordt betrapt op het streamen van gratis films / tv-shows / sport. Kodi-gebruikers wordt sterk aangeraden om altijd een VPN te verbinden tijdens het online streamen. Een goede Kodi VPN verbergt uw identiteit, omzeilt overheidstoezicht, geo-geblokkeerde inhoud en ISP-beperking (wat ook helpt bij buffervrije streaming).

Ik gebruik ExpressVPN, de snelste en veiligste VPN. Het is heel eenvoudig te installeren op elk apparaat inclusief Amazon FireStick. U krijgt 3 maanden gratis en bespaart 49% op de jaarplannen. Het komt ook met een 30-dagen geld-terug-garantie. Als u niet tevreden bent, kunt u altijd om terugbetaling vragen.

Klik HIER om 3 maanden gratis te krijgen en 49% te besparen op ExpressVPN

Lees: Hoe een Kodi VPN te installeren en gebruiken

Hoe Kodi-logboek handmatig te controleren

U kunt het Kodi-logbestand ook handmatig controleren. Het logbestand is een eenvoudig tekstbestand. Daarom kunt u het openen met elke eenvoudige teksteditor / viewer zoals Kladblok op Windows.

U moet handmatig naar de map op de apparaatopslag navigeren waar het logbestand zich bevindt. Het pad naar de map varieert per apparaat.

Hier is de lijst met Kodi-logboeklocaties per apparaat. Als u het bestand niet kunt vinden, gebruikt u de add-on Kodi Logfile Uploader.

Controleer Kodi-logbestand op Windows

Windows-gebruikers kunnen het onderstaande pad volgen.

Windows Drive (meestal C 🙂 > gebruikers > {Gebruikersnaam} > App data > Pakketjes > XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p > LocalCache > Roamen > Kodi > Kodi.log

Zoek Kodi Log op Mac

Als u een MacBook-gebruiker bent, moet u het Kodi-logbestand op de volgende locatie vinden.

gebruikers > {Gebruikersnaam} > Bibliotheek > Ondersteuning van applicaties > Kodi > Kodi.log

Vind Kodi Log-locatie op Android

Apparaat opslag > Android > Gegevens > org.xbmc.kodi > bestanden > .Kodi > temp > kodi.log

Op Android-apparaten is de map ".kodi" verborgen. U moet dit eerst zichtbaar maken voor toegang tot het logbestand. Alle apps voor bestandsbeheer hebben een optie in de instellingen om de verborgen mappen en bestanden zichtbaar te maken. Als u bijvoorbeeld ES File Explorer gebruikt, kunt u de verborgen map en bestanden zichtbaar maken door 'Verborgen bestanden weergeven' in te schakelen in Instellingen > Scherminstellingen.

controleer het logboek voor meer informatie Kodi-fout

Controleer Kodi Log op iOS

privaat> var > mobiel > Bibliotheek > voorkeuren > Kodi > kodi.log

Kodi-logbestand op Linux

Linux-gebruikers kunnen het logboek controleren door het onderstaande pad te volgen-

Hoofdmap > .Kodi > kodi.log

Hoe Kodi te controleren Log in FireStick

U kunt elke bestandsbeheerder gebruiken om het Kodi-logbestand te bekijken, dat is opgeslagen in de FireStick-opslag. Ik geef de voorkeur aan ES File Explorer, een van de beste FireStick-apps om FireStick-opslag te verkennen.

 • Download ES File Explorer - Selecteer in het startscherm van FireStick het zoekpictogram rechtsboven en typ ‘ES File Explorer’ (zonder de aanhalingstekens). Selecteer ES File Explorer in het zoekresultaat en klik erop door op de selectieknop op uw afstandsbediening te drukken. Volg de instructies op het scherm om deze app te installeren.

hoe Kodi te controleren inloggen firestick

 • Voer de app uit vanuit ‘Your Apps & Het gedeelte 'Games' zodra het is geïnstalleerd. Open nu de optie Instellingen aan de linkerkant

firestick kodi log

 • Klik op 'Beeldscherminstellingen'

controleer het logboek voor meer informatie firestick

 • Blader omlaag naar 'Verborgen bestanden weergeven' en schakel dit in door het vakje ernaast aan te vinken

kodi logbestand locatie firestick

 • Keer terug naar het startscherm van ES File Explorer. Markeer de optie 'Local' in de linkerkolom, vouw deze uit en klik op de tweede optie 'Home' (degene zonder het startpictogram ernaast)

firestick kodi logbestand locatie

 • Open nu de map Android

kodi error log firestick

 • Navigeer naar gegevens > org.xbmc.kodi > bestanden >  temp. U ziet hier het bestand 'kodi.log'.

hoe Kodi te controleren inloggen firestick

Dit is dus hoe u het Kodi-logboek op uw FireStick- of Fire TV-apparaat controleert. Als je een nieuwe Fire TV-stick hebt en er geen Kodi op staat, volg dan de onderstaande bronnenlink.

 • Hoe Jailbreak FireStick
 • Hoe Kodi op FireStick te installeren

Bekijk het Kodi-logboek met de add-on ‘Log Viewer voor Kodi’

Als u om een ​​of andere reden niet naar het logbestand op uw apparaatopslag kunt navigeren, kunt u altijd een Kodi-add-on gebruiken die 'Log Viewer voor Kodi' wordt genoemd. Met deze add-on kunt u de logboeken bekijken vanuit Kodi, zonder dat u naar de map hoeft te zoeken.

Log Viewer voor Kodi is beschikbaar in de officiële Kodi Add-on repository. Ik zal je laten zien hoe je deze add-on installeert. Hier zijn de stappen.

# 1. Het eerste wat u hoeft te doen, is op de optie ‘Add-ons’ in de linkerzijbalk klikken. Je vindt het op het startscherm van Kodi.

Kodi-foutenlogboek

# 2. Klik nu linksboven op het pictogram van het vak Openen, ook wel Pakketinstallatieprogramma genoemd.

Kodi-logboekviewer

# 3. Open de optie 'Installeren vanuit repository'

Kodi-logboeklocatie

# 4. Klik in het volgende scherm op Kodi Add-on Repository

Kodi-foutenlogboek

# 5. Scroll een beetje naar beneden en selecteer ‘Programma-add-ons’

hoe Kodi-logboek te controleren

# 6. Blader nu helemaal naar beneden naar het gedeelte 'L'. Een beetje scrollen is vereist. Selecteer de add-on ‘Log Viewer voor Kodi’

hoe log op Kodi te controleren

# 7. Klik eenvoudig op de knop 'Installeren' linksonder in het volgende scherm om de add-on Kodi Log Viewer te installeren

Kodi-logboekviewer

# 8. Wacht tot de add-on is geïnstalleerd. Dit duurt niet langer dan 30 tot 60 seconden. Wanneer de installatie is voltooid, verschijnt rechtsboven een melding met 'Add-on geïnstalleerd'

Kodi-logboeklocatie

# 9. Ga nu terug naar het startscherm van Kodi en navigeer naar Add-ons  > Programma-add-ons. U ziet nu de add-on ‘Log Viewer voor Kodi’ naast andere programma-add-ons. Klik erop om de add-on te openen

controleer het logboek voor meer informatie Kodi-fout

# 10. U ziet nu drie opties - Toon log, Toon oud log en Instellingen. U kunt de meest recente logboeken bekijken in het gedeelte ‘Logboek weergeven’. Als je een Kodi-fout bent tegengekomen, is dit de sectie die je wilt openen om de nieuwste Kodi-logboeken te krijgen.

Als u de oudere logboeken wilt bekijken, vindt u deze in het gedeelte ‘Oud logboek weergeven’.

In het gedeelte ‘Instellingen’ kunt u enkele instellingen aanpassen en de logweergave aanpassen. We zullen het later over instellingen hebben. Laten we eerst ‘Logboek weergeven’ openen

hoe Kodi-logboek te controleren

# 11. Dit is hoe je Kodi-logboek eruit zal zien. Ik weet niet zeker waarom, maar de logboeken worden eerst op ouder gesorteerd. Voor de meest recente logboeken moet u helemaal naar beneden scrollen. Maar u kunt wijzigen hoe de logboeken worden gesorteerd en de meest recente eerst bekijken.

Kodi-foutenlogboek

# 12. Voer Log Viewer opnieuw uit voor Kodi en open deze keer ‘Instellingen’

waar vind ik Kodi foutenlogbestand

# 13. Dit zie je in het gedeelte Instellingen. Schakel het ‘Logboek omkeren (meest recente eerst)’ in om de logboeken te sorteren op nieuwer naar ouder. Als u deze optie inschakelt, wordt ook het 'Aantal te tonen regels' ingeschakeld. U kunt ‘Alle’ de regels laten weergeven of het gewenste nummer kiezen (20, 50 en 100 zijn de andere opties)

Kodi-foutdetails

Als u het Kodi-logboek automatisch wilt weergeven wanneer de fout is opgetreden, schakelt u 'Logboek weergeven wanneer er een fout optreedt' in.

Schakel 'Aangepast tekstvak gebruiken' in om de logboeken op volledig scherm weer te geven

Schakel foutopsporingsregistratie in voor meer informatie over fouten

Als Kodi of een add-on zich onregelmatig gedraagt ​​en u hulp van de experts zoekt, wilt u ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk informatie over de fout geeft. Dit helpt de probleemoplossers van Kodi Support Forum het probleem beter te begrijpen en relevantere oplossingen aan te bieden.

Foutopsporingsregistratie, indien ingeschakeld, voegt extra informatie over de fout toe aan de Kodi-logboeken. Deze toegevoegde informatie kan van vitaal belang zijn bij het oplossen van het probleem. Dus voordat u het logbestand genereert met behulp van de ‘Log Viewer voor Kodi’ of een andere add-on, is het de moeite waard om foutopsporingsregistratie in te schakelen.

Hier is hoe je dat kunt doen:

# 1. Open het menu Instellingen door op het tandwielpictogram linksboven in het Kodi-startscherm te klikken

Kodi-instellingen

# 2. Open nu de ‘Systeeminstellingen’ uit de lijst met opties op Kodi 17.6 of gewoon ‘Systeem’ op Kodi 18

kodi systeeminstellingen

# 3. Selecteer ‘Logging’ in de linkerzijbalk en je ziet de gerelateerde opties aan de rechterkant. Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, schakelt u de ‘Foutopsporingsregistratie inschakelen’ in door de schakelaar te verplaatsen. Op het moment dat je dat doet, verschijnt linksboven in het Kodi-venster extra logboekinformatie.

kodi fout logbestand locatie

U hoeft zich geen zorgen te maken over deze informatie. Maar het zal een aantal echt nuttige gegevens toevoegen aan het Kodi-logboek, dat de ontwikkelaars of experts van Kodi Support Forum kunnen gebruiken om het probleem op te lossen. Het enige wat u hoeft te doen is Kodi opnieuw opstarten na het inschakelen van deze optie en de fout reproduceren. Veel nieuwe details zullen aan het logbestand worden toegevoegd.

Ik weet dat deze extra overlay bovenop elk Kodi-scherm behoorlijk vervelend kan zijn. Het kan uw aandacht afleiden van de inhoud tijdens het bekijken van een film of andere inhoud. Maar u hoeft de ‘Enable debug logging’ niet altijd ingeschakeld te laten. Nadat u de fout opnieuw hebt gegenereerd en meer details aan het logboek hebt toegevoegd, kunt u deze weer uitschakelen.

Hoe Kodi-foutenlogboek rechtstreeks naar de server te uploaden met Kodi LogFile Uploader

Met Log Viewer voor Kodi-plug-in kunt u de logboeken bekijken. Dat is goed! Maar wat als u de logboeken op het ondersteuningsforum of een expert moest delen? Natuurlijk is een manier om het logbestand op de apparaatopslag te vinden en het bestand te uploaden naar het ondersteuningsforum van Kodi. Dit lijkt een lang getekend proces en vaak kunnen gebruikers de logboekmap niet vinden. Gelukkig is er een gemakkelijkere manier.

U kunt uw logboeken rechtstreeks naar de server uploaden en de URL delen met de betrokken personen met behulp van de add-on ‘Kodi Logfile Uploader’. Deze add-on is ook beschikbaar op de officiële Kodi Add-on Repository.

Ik zal je laten zien hoe je Kodi Logfile Uploader installeert en gebruikt. Ik heb Debug Logging uitgeschakeld omdat het de pictogrammen bovenaan verbergt en de afbeeldingen niet erg duidelijk voor je zullen zijn. Zorg er dus voor dat u Foutopsporingsaanmelding inschakelt voordat u de onderstaande stappen volgt.

# 1. Open Add-ons opnieuw vanuit het startscherm en klik linksboven op het pictogram Pakket openen

kodi addon-installatieprogramma

# 2. Open opnieuw de optie 'Installeren vanuit repository' op het volgende scherm en selecteer vervolgens 'Kodi Add-on Repository'

kodi-logboekuploader

# 3. Open nu Programma-add-ons

hoe kodi foutenlogboek te uploaden

# 4. Blader omlaag naar het gedeelte 'K' en klik op de add-on 'Kodi Logfile Uploader'

kodi logfile uploader

# 5. Klik op 'Installeren' in het volgende scherm (de knop rechts onderaan) en wacht zoals altijd tot de add-on is geïnstalleerd. Wanneer u de melding Add-on geïnstalleerd rechtsboven in uw scherm ziet, betekent dit dat u klaar bent om te gaan.

Kodi-foutenlogboek

# 6. Ga nu terug naar het startscherm en navigeer naar Add-ons > Programmeer add-ons en u zou het add-on-pictogram hier moeten zien

hoe Kodi-logboek te controleren

# 7. Open de add-on. Eerst wordt een prompt weergegeven waarin u wordt gevraagd of u het logbestand wilt bekijken of uploaden. Klik op 'Bekijken' om alleen het logbestand te bekijken. Klik op ‘Upload’ om het te uploaden.

Nadat u op uploaden hebt geklikt, verschijnt een nieuwe pop-up met een URL. U hebt toegang tot deze URL om de logboeken te bekijken. Deel deze URL met de beschrijving van het probleem op het ondersteuningsforum van Kodi.

controleer het logboek voor meer informatie Kodi-fout

Zoals u ziet, is er een QR-code voor het logboekbestand. Scan de code met uw mobiele telefoon en u krijgt de link om het bestand op uw apparaat te downloaden.

Elke keer dat u deze add-on opent, wordt een nieuwe URL gegenereerd met het bijgewerkte logbestand.

# 8. Dit is hoe de details van het Kodi-foutenlogboek eruit zullen zien wanneer ze worden bekeken via de URL:

Kodi-foutenlogboek

Kodi-foutenlogboek: afronden

Wanneer u een Kodi-fout tegenkomt waar u de oplossing niet voor kunt vinden, kunt u hulp vragen aan het Kodi-ondersteuningsforum of een andere Kodi-expert die u misschien kent. De kans is groot dat u om het Kodi-logbestand wordt gevraagd. Dit bestand bevat alle relevante details van de Kodi-fout en helpt bij het vinden van een meer accurate oplossing. U kunt naar het bestand kodi.log navigeren via het pad dat ik heb opgegeven. Als u dat echter een beetje lang vindt, kunt u de Log Viewer voor Kodi en Kodi Logfile Uploader-add-ons installeren.

Beide add-ons zijn te vinden in de officiële Kodi Add-on Repository. U heeft het logbestand niet elke dag nodig. Maar wanneer u het foutbericht 'Controleer het logboek voor meer informatie' krijgt, moet u weten hoe u het kunt ophalen. Dat is waar dit artikel over gaat. Ik hoop dat je het nuttig vond. Als u suggesties of vragen heeft, kunt u hieronder reageren. Bedankt voor het lezen!

Verwant:

 • Hoe Kodi bij te werken
 • Beste VPN voor Kodi
 • Hoe buffering op Kodi te repareren
 • Hoe Real-Debrid op Kodi te krijgen
 • Hoe Kodi op FireStick te resetten

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me