Hur du åtgärdar Kodi buffertproblem

>

Smidig, kontinuerlig underhållningsupplevelse är vad vi alla tycker om. Avbrott, i alla former, är minst sagt irriterande. Kodi är ett underhållningsverktyg som används av miljoner runt om i världen för att strömma on-demand-innehåll av hög kvalitet, mestadels gratis. Medan denna plattform överbryggar klyftan mellan miljoner online-streamare och tusentals strömningskällor, är Kodi-buffertfrågor inte exakt ovanliga. När fler och fler strömmar läggs till inte avmarkeras, blir Kodi-buffertproblem mer utbredda. Lyckligtvis finns det några lösningar som kan fixa Kodi-buffertproblem på Kodi 18.5 och Kodi 17.6, eller åtminstone minska förekomsten. Och dessa korrigeringar är lätta att applicera också. Fortsätt läsa!

Kodi är en mycket populär mediaspelare bland snörådarna världen över. Utvecklad av XBMC, omvandlar denna app direkt din enhet till ett mediecenter. Det låter dig inte bara spela och kasta lokalt lagrade medier, genom olika tillägg och builds, det låter dig också strömma gratis och rikligt tillgängligt innehåll över webben. Det som är ännu mer otroligt är att den här tjänsten stöds av ett brett utbud av plattformar inklusive Fire TV Stick, Android, iOS, Windows Mobile, Windows PC, Mac OS och Linux.

Kodi är onekligen stor men har sin egen uppsättning problem. Vissa tycker att det är svårare att konfigurera jämfört med andra tjänster som Plex. Det jag har tänkt mig är att när du väl slår huvudet runt Kodi finns det en rimlig chans att du inte gillar någon annan mediaspelare.

Men det är inte den enda aspekten jag hade i åtanke när jag pratade om plattformens problem. Det som plågar Kodi mest är buffertproblemen. Ingenting kan vara mer frustrerande än de ofta avbrott när du tittar på din favoritfilm eller TV-program.

Lyckligtvis finns det flera sätt att rätta till Kodi-buffertproblemen eller minimera dem. I den här guiden kommer vi att lära dig hur man fixar buffring på Kodi Leia 18 och Kodi Krypton 17.6. Fortsätt läsa!

Hur du åtgärdar Kodi buffertproblem

hur man stoppar kodi buffertfrågor

Aktivera okända källor på Kodi

Innan vi fortsätter är det en liten sak att ta hand om.

Kodi är utformad för att ge en säker underhållningsupplevelse. Det använder många säkerhetsfunktioner och protokoll för detta ändamål.

För att förhindra att osäkra inbyggnader och tillägg till smyger in tillåter Kodi som standard inte installation från okända tredjepartskällor. Men inte alla tillägg från tredje part är osäkra, särskilt inte de vi kommer att lära oss om i den här guiden framöver.

För att kunna installera dessa tillägg måste vi tillfälligt aktivera okända källor. Så här kan du göra det:

Steg 1: Klicka på Inställningar (kugghjulikonen) längst upp till höger på Kodis hemskärm.

kodi-inställningar

Steg 2: Klicka sedan på "Systeminställningar" -ikonen (eller helt enkelt "System" om du använder Kodi Leia 18)

kodi systeminställningar
Steg 3: Klicka på "Tillägg" till vänster och flytta sedan "Okända källor" -knappen / växeln till höger för att aktivera det.

tillåt okända källor kodi

Det blir det! Se till att du inaktiverar Okända källor när du har installerat alla önskade tillägg.

Vilka plattformar fungerar dessa metoder på?

Kodi använder samma gränssnitt på alla plattformar och enheter (med undantag för några plattformspecifika tillägg). Oavsett om du vill fixa buffertproblem med Windows, Android, iOS eller Amazon Fire Stick Kodi fungerar metoderna nedan på samma sätt.

Kodi Buffering Fix: Optimera cache-storlek

Cache är ett hjälpminne som hjälper snabbhämtning. Medan cache används i stor utsträckning i datorns värld, i videoströmning eller uppspelning är det videocachen som är viktigast.

När du strömmar en video över internet laddas inte ner hela videon i din webbläsare eller app på en gång. Istället cachas en liten del av videon och lagras på en tillfällig plats (vanligtvis enhets RAM). Du måste ha lagt märke till att videoklippet fortsätter att spela upp ett tag innan du stoppar en video om du tappar internetanslutningen. Videon som spelas upp även efter att ha tappat internet är vad som har cachats i det lokala systemet.

För att mildra Kodi-buffertfrågor måste två saker tas om hand. För det första måste du allokera betydande cacheminne till Kodi i RAM. För det andra måste du fortsätta rensa cacheminnet från Kodi från de tidigare spelade videorna eftersom det onödigt äter upp det tilldelade utrymmet.

I följande text kommer vi att lära oss att ändra Kodi-buffertinställningar för att passa optimalt Cache-utrymme och också förstå hur man rensar cache i Kodi. Det finns fem metoder för att åtgärda Kodi-buffertproblem. Metoderna 1 till 4 fungerar på alla enheter inklusive Amazon Fire TV / Stick, medan metod 5 inte fungerar för FireStick.

Observera KODI-användare: Läs innan du fortsätter

Kodi Addons / builds erbjuder obegränsat strömningsinnehåll, men kan också få dig till lagliga problem om du fångar strömmande gratis filmer / TV-program / sport. Kodi-användare rekommenderas starkt att alltid ansluta ett VPN när de strömmar online. En bra Kodi VPN döljer din identitet, kringgår regeringens övervakning, geo-blockerat innehåll och ISP-strypning (vilket också hjälper till med buffertfri strömning).

Jag använder ExpressVPN som är den snabbaste och säkraste VPN. Det är väldigt enkelt att installera på alla enheter inklusive Amazon FireStick. Du får tre månader gratis och sparar 49% på de årliga planerna. Dessutom kommer det med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd kan du alltid be om återbetalning.

Klicka HÄR för att få 3-månaders gratis och spara 49% på ExpressVPN

Läs: Hur du installerar och använder ett Kodi VPN

Metod 1: Hur man stoppar Kodi-buffring med hjälp av Ares Wizard

Ares Wizard är ett av de mest använda Kodi-underhålls- och diagnostikverktygen. Lär oss hur du använder det här verktyget för att justera cache-inställningar och lösa Kodi-buffertproblem. Men innan vi går vidare, installera Ares Wizard på Kodi.

Nu när du har installerat Ares Wizard, låt oss se hur vi kan fixa Kodi-buffertproblem genom att optimera cachen.

Steg 1: Starta Ares Wizard och klicka på 'Tweaks' -knappen längst upp

kodi buffert avancerade inställningar ares guiden

Steg 2: Klicka nu på knappen 'Avancerade inställningar'

kodi avancerade inställningar

Det finns knappen "Nästa" längst ner till höger som du behöver klicka på. Men innan du gör det, glöm inte att läsa ordet "Varning" från utvecklarna av detta tillägg.

kodi buffring problem ares guiden

I ett nötskal, vad du behöver veta är att:

- Det finns ingen enstaka tilldelning av cache-storlek som är perfekt för alla. Det beror till stor del på den enhet du använder Kodi och systemspecifikationerna (särskilt RAM-storlek)

- Du kan placera cachen i enhetens lagring (t.ex. en hårddisk) eller RAM (vilket rekommenderas starkt)

- Kodi använder 60 MB RAM för cachningsändamål. Men om du har mycket extra RAM-minne kan du stöta upp storleken

Steg 3: Nu när du förstår punkterna ovan klickar du på 'Nästa'

Nu kommer Kodi att visa det tillgängliga RAM-minnet vid denna punkt och föreslå den perfekta tilldelningsstorleken för videomuffminnet (vilket är 1/3 av det tillgängliga RAM-minnet). Men det rekommenderas också att behålla 10% -marginalen om andra program tar upp minnet ytterligare.

Om du till exempel har 900 MB minne, skulle 1/3 av det vara 300 MB. Marginalen på 10% skulle vara 30 MB. Så den perfekta fördelningen för videomagasinminne är 270 MB.

NOTERA: För mycket minnesallokering till Kodi-cache kan påverka enhetens totala prestanda.

Steg 4: Klicka på knappen "Generera inställningar" längst ner till vänster

ares wizard avancerade inställningar för att optimera kodi-cache

Steg 5: På nästa skärm är Video Cache-storlek vad du behöver ändra genom att dra skjutreglaget åt vänster eller höger (kolla bilden nedan)

kodi avancerade buffertinställningar

Som ni kan se hade jag reserv på 900 MB RAM. Därför rekommenderade Ares Wizard 270 MB till mig.

Ares Wizard erbjuder också fyra buffertlägen som du kan se längst ner precis ovanför knappen "Använd dessa inställningar". Så här gör dessa lägen:

Läge 1: I det här läget buffrar Kodi varje strömning som finns där på internet inklusive den från molnkälla och FTP

Läge 2 (rekommenderas): Detta är standardläget. I det här läget kommer Kodi att försöka buffra nästan allt. Det kommer till och med att buffra filerna som spelas upp från den lokala lagringen

Läge 3: I det här läget är bufferten endast begränsad till webbplatsströmmar

Läge 4: Buffring är helt inaktiverad

Om du upplever problem med Kodi-buffring trots att du har en betydande RAM-storlek, se till att läge 2 är valt. Detta är det läge som erbjuder den jämnaste uppspelningen eftersom den i förväg cachar en stor del av videon.

Radera Kodi temporära filer med Ares Wizard Underhåll

Om Kodi fortsätter att frysa eller kraschar regelbundet, finns det en god chans att du har slut på lagringsutrymmet. Detta händer vanligtvis med enheter med låg lagringsutrymme. Om du till exempel har en handhållen Android-enhet med, till exempel, 16 GB lagringsutrymme och du använder Kodi regelbundet med olika tillägg, kanske du snart kommer att ha en kort lagringsminne. Förutom att hitta Kodi-buffertfixen, är det värt din tid att lösa det här problemet och ha en jämnare och mer önskvärd underhållningsupplevelse.

Steg 1: För att rensa tempfilerna klickar du först på underhållsknappen längst upp. Du borde se en skärm så här:

ares wizard kodi underhåll

Steg 2: Klicka nu på följande knappar en efter en:

- Radera miniatyrbilder

- Radera paket

Eftersom jag nyligen hade tagit bort miniatyrbilder och paket, är utrymmet de upptar på min lagring mindre. Men tillsammans åt de nästan 1 GB utrymme.

Om du har några lagrade / sparade cachar tar de också mycket utrymme. Du kan rensa cache på Kodi och frigöra lagringsutrymmet avsevärt. Oroa dig dock inte! Att ta bort cache påverkar inte inställningarna vi just pratade om i avsnittet ovan.

Metod # 2: Fixa Kodi Buffering med en VPN

De flesta Internet-leverantörer (ISP) gör höga krav på att tillhandahålla höghastighets-, obegränsad internettjänst till sina kunder. Medan deras löften hålls för de flesta genomsnittliga användare påverkas de tunga streamarna ofta av bandbreddstrottling. Det kan vara olagligt beroende på ditt land. Ibland har de vissa klausuler i fintryck Villkoren & Villkor som vi accepterar utan att ens titta på det; det är vad de flesta av oss gör.

ISP-gasspjäll begränsar eller begränsar internethastigheten när en viss användare har passerat en viss databegränsning. Detta, som jag redan sa, händer vanligtvis för de tunga användarna. Om du är någon som älskar att titta på filmer och visar på nätet med tjänster som Kodi, kan du lika gärna falla in i deras tunga användare. De juridiska aspekterna av gasspjället blir mer och mer otydliga sedan det förklarades för några månader sedan att Net Neutrality kommer att dödas i USA under den kommande tiden.

Det bästa sättet att förhindra internet-strypning och att undvika problem med Kodi-buffring i stor utsträckning är att använda en pålitlig VPN. En bra VPN-tjänst gör mer än bara att dölja din identitet i webbvärlden. Det maskerar också din dataanvändningsinformation från din Internetleverantör. Med enkla ord, om du använder ett VPN kommer din ISP inte längre att kunna se vilken typ av data du använder. De skulle bara kunna bestämma mängden data som används.

bästa kodi vpn

Det har rapporterats av flera användare över hela världen att strypning påverkar de mest som strömmar videor, ladda ner från torrenter och delar tunga filer över webben.

Med ett VPN på plats har du ingen anledning att oroa dig för ISP-gasregleringen. Nedan är tabellen över de 5 bästa VPN: n i branschen. Jag använder personligen ExpressVPN som är det snabbaste VPN på datumet.

 • Hur man installerar & använd VPN på FireStick
 • Hur man installerar VPN på vilken strömningsenhet som helst

Filed Under: Kodi

Sök på denna webbplats

Topp VPN: er

Hur du åtgärdar Kodi buffertproblemexpressvpn-sidofältetHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblem30-dagars återbetalningsgaranti Besök ExpressVPNLäs granskning
ipvanish sidofältHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblem7-dagars återbetalningsgaranti Besök IPVanishLäs granskning
nordvpn sidofältHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblemHur du åtgärdar Kodi buffertproblem7-dagars återbetalningsgaranti Besök NordVPN

Post Innehåll

 • 1 Hur du åtgärdar Kodi buffertproblem
  • 1.1 Aktivera okända källor på Kodi
 • 2 Kodi Buffering Fix: Optimera cache-storlek
  • 2.1 Metod 1: Hur man stoppar Kodi-buffring med hjälp av Ares Wizard
   • 2.1.1 Ta bort Kodi-tillfälliga filer med Ares Wizard-underhåll
  • 2.2 Metod # 2: Fixa Kodi Buffering med en VPN
  • 2.3 Metod 3: Hur man stoppar Kodi Buffering med hjälp av Supreme Builds Wizard
  • 2.4 Metod # 4: Använd Real-Debrid för att fixa Kodi-buffring
  • 2.5 Metod # 5: Hur man åtgärdar problem med Kodi-buffring med hjälp av en kod
   • 2.5.1 Steg för Windows PC / Laptop
   • 2.5.2 Steg för andra plattformar
 • 3 Hur fixar jag Kodi-buffring på Covenant / Exodus / Sportsdevil
  • 3.1 Fixa Kodi Buffering på Addons genom att rensa cache
 • 4 möjliga orsaker till långsam strömning / buffring på Kodi
  • 4.1 Skäl nr 1: Långsam internetanslutning
   • 4.1.1 Viktiga tips för att förbättra Internethastigheten
   • 4.1.2 Vad händer om jag har snabbt internet och problemet fortfarande kvarstår?
  • 4.2 Skäl # 2: Streaming Source Overcrowded
 • 5 sista ord om Kodi buffertfrågor

Trender guider

 1. Bästa VPN för FireStick
 2. Hur man Jailbreak en FireStick
 3. Hur du installerar Kodi på FireStick
 4. Bästa Kodi Addons
 5. Bästa Kodi Builds
 6. Bästa FireStick-appar
 7. IPTV
 8. Biograf APK
 9. Exodus Redux Addon
 10. Bästa Torrent-webbplatser

Nya Inlägg

 • 8 bästa alternativ för Showbox (2020)
 • Hur man Jailbreak en FireStick (februari 2020)
 • Bästa Kodi Builds (uppdaterad för februari 2020)
 • Bästa Kodi-tillägg att vinna över världen [2020]
 • Hur man installerar exklusivt filmer med riktiga debrider Kodi Addon

varning - Att strömma eller ladda ner upphovsrättsinnehåll är olagligt.

FireStickTricks.com kondonerar inte på något sätt olagligt bruk av Kodi, Fire Stick eller våra guider. Användarna är ansvariga för sina handlingar. Läs vår fullständiga ansvarsfriskrivning.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me