Как да нулирате Kodi на Amazon FireStick

>

В тази статия ще научим как да възстановим Kodi 18.5 / 18.4 Leia или Kodi 17.6 Krypton до фабричните настройки по подразбиране на FireStick. Kodi е невероятен медиен инструмент, който превръща устройството ви в медиен център и ви позволява да предавате поточно любимото си съдържание - безплатно и платено (разбира се, безплатно в по-голямата си част). Но тази безплатна и с отворен код платформа не е лишена от проблеми. Особено дългогодишните потребители, които имат инсталирани множество Kodi добавки, се сблъскват с проблеми с производителността много пъти, отколкото биха искали.

Има няколко хака и решения, които помагат да се ускори Kodi и да се отстранят грешките, които пречат на производителността. Но има случаи, когато никое от решенията не работи и нулирането на Kodi по подразбиране остава като единствената жизнеспособна опция. Повторното задаване на приложението ви дава чистата таблица, за да започнете с това, сякаш за първи път стартирате Kodi. Но не забравяйте, че това също означава загуба на всички данни от Kodi, като например Addons и настройки. Това също може да се погрижи, макар и до известна степен.

Тази статия е предназначена и за тези, които просто искат да започнат да използват Kodi отначало, без да се налага да преминават през процеса на деинсталиране и преинсталиране на приложението. Например, ако сте инсталирали твърде много добавки и надстройки във времето и не използвате вече повечето от тях, вместо да ги премахвате поотделно, можете да почистите Kodi Clean с бързо нулиране и да настроите шепа добавки бихте искали да използвате.

Как да нулирате Kodi на FireStick

как да нулирате Kodi на Firestick

В следващите раздели на тази статия ще говорим как да нулирате Kodi на FireStick, как да архивирате и възстановите данните си и всичко останало, което може да се наложи да знаете. Продължавай да четеш!

Внимание FireStick потребители: Прочетете, преди да продължите

Правителствата и интернет доставчиците по целия свят наблюдават онлайн дейностите на своите потребители. Ако на вашия Fire TV Stick бъде намерено поточно съдържание, защитено с авторски права, можете да изпаднете в сериозни проблеми. В момента вашият IP е видим за всички. Горещо ви препоръчвам да получите добра FireStick VPN и да скриете самоличността си, така че вашето гледане на филми да не се обърне лошо.

използвам ExpressVPN който е най-бързият и сигурен VPN в бранша. Инсталирането е много лесно на всяко устройство, включително Amazon Fire TV Stick. Също така, той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако не харесвате тяхната услуга, винаги можете да поискате възстановяване. ExpressVPN също има специална сделка, където можете вземете 3 месеца безплатно и спестете 49% от годишния план.

Ето причините, поради които трябва да използвате VPN през цялото време.

СТЪПКА 1 - Резервно копие на Kodi на FireStick

Ако използвате Kodi на FireStick от известно време, може би вече сте инсталирали някои добавки, надстройки и персонализирали няколко настройки. Когато възстановите Kodi до фабричните настройки по подразбиране на FireStick, губите всички данни на Kodi, включително всичките си добавки и персонализиране. Настройването на всичко това отново би могло да бъде някаква кавга. Това не само отнема време, може и да не си спомняте предишните си настройки.

Ако всичко, което искате, е просто да започнете от нулата, няма какво да направите. Просто нулирайте Kodi и сте добре да тръгнете. Ако обаче искате Kodi да се върне донякъде такъв, какъвто е, препоръчвам да вземете резервно копие, преди да го нулирате.

  Како инсталирати копирање и лепљење Коди Аддон-а

Забележка: Има няколко добавки, които ви позволяват да архивирате и възстановите Kodi. Никой от тях не предлага безотказни резервни решения. По някаква причина добавките възстановяват само част от архивираните данни по време на възстановяване. И все пак, по-добре е да извлечете нещо, отколкото да загубите всичко.

Преди да нулирате Kodi, препоръчвам да запишете всичко, което искате да възстановите, така че да можете да го настроите по-късно ръчно, в случай че всички данни не се възстановят автоматично.

Когато става въпрос за архивиране на данни на Kodi, ние намерихме Ares Wizard най-ефективният. Възстановява по-голямата част от архивираните данни и е лесна за настройка и използване. Можете да научите тук как да инсталирате Ares Wizard на Kodi.

След като имате Ares Wizard, ето как можете да архивирате вашите Kodi данни.

# 1. Навигирайте до Добавки > Програмни добавки от началния екран на Kodi и отворете Ares Wizard

как да нулирате Kodi

# 2. Сега изберете и щракнете върху раздела „Резервно копие“ в горната част на интерфейса на Ares Wizard

нулиране на Kodi по подразбиране

# 3. Ако все още не сте избрали целевата папка, в която ще бъде записан резервният файл, или искате да го промените, щракнете върху „Изберете дестинация“ под „Резервно копие“ в лявата колона

как да нулирате Kodi на FireStick

# 4. Кликнете върху опцията „Резервно копие“ вляво в прозореца с настройки на Ares Wizard, който се появява

как да върнете Kodi към фабричните настройки

# 5. Сега щракнете върху „Резервна папка за местоназначение“, за да изберете папката, в която искате да архивирате вашите Kodi данни

как да рестартирате kodi на пожарна телевизия

# 6. Отворете „Root файлова система“

нулиране на коди на пожар телевизионен стик

# 7. Кликнете върху „sdcard“

как да архивирам kodi dara

# 8. Сега можете да изберете всяка папка на вашето FireStick устройство, в която искате да запазите данните за архивиране на Kodi. FireStick вече има папка „архивиране“, така че запазвам архивните си файлове тук. Но можете да изберете всяка съществуваща папка, която искате, или да създадете нова, като щракнете върху бутона „Нова папка“ вдясно.

как да архивирам kodi на firestick

# 9. Създадох папка „kodi“ вътре в архивите. Папката за архивиране на Kodi не съществува по подразбиране.

резервно копие на Kodi

# 10. Сега отворете папката „kodi“, която току-що създадохте вътре в папката за архивиране (няма да видите нищо в нея, тъй като още не сме създали резервно копие на Kodi) и щракнете върху бутона „OK“, за да го изберете.

как да нулирате kodi

# 11. Сега имате нова резервна папка за местоназначение. Кликнете върху „OK“, когато се върнете в прозореца с настройки на Ares Wizard

папка за архивиране на kodi

#12. Когато се върнете към интерфейса на Ares Wizard, трябва да видите опцията „Refresh“ в „Backup“ (това е така, защото сте избрали нова папка за местоназначение). Кликнете върху бутона „Обнови“.

как да архивирате kodi преди нулиране

# 13. Сега Ares Wizard се актуализира с новата дестинация за архивиране. Както можете да видите на изображението по-долу, можете да изберете какви данни от Kodi да архивирате и какво да изключите. Ако искате да архивирате всичко, изберете „Пълна резервна система на системата“. Ако просто искате да направите резервно копие на добавките си, изберете „Добавки“ и оставете всичко останало без отметка. След като направите избора, кликнете върху бутона „Направете резервно копие“.

как да изчистите данни за kodi

# 14. Ще видите подкана да попитате дали искате да пропуснете или архивирате пакетите.

Всеки път, когато актуализирате добавка или инсталирате нова, също се изтегля пакет. След актуализацията или инсталирането вече нямате нужда от пакетите и те продължават да заемат място във вашия ограничен FireStick хранилище. Винаги щракнете върху „Да“, за да пропуснете пакетите, тъй като вече не се нуждаете от тях.

нулиране на kodi

#15. Ares Wizard ще започне да архивира Kodi. Ето как ще изглежда напредъкът.

  Cum se instalează Neptune Rising pe Kodi

резервен код с съветник за ares

# 16. Когато архивирате Kodi, резервно копие ще ви попита дали искате да прегледате прескочените файлове. Кликнете върху „Не“, за да продължите (или изберете „Да“, ако наистина искате да видите пропуснатите файлове). И не забравяйте да пренебрегнете общия размер на пропуснатите файлове, които тази подкана показва. Както можете да видите, номерът е неправилен (36722318 MB се конвертира в 36722 GB, което е близо 4600 пъти повече от максималния размер на 8 GB на вашето FireStick устройство). Явно е проблем.

съветник за архивиране

В следващия раздел ще научим как да нулирате Kodi. В следващия раздел ще видим как да го възстановим.

СТЪПКА 2 - Нулиране на Kodi на FireStick

Има два начина за нулиране на Kodi. Единият е да изчистите данните на Kodi, без да го деинсталирате. Другото е да деинсталирате приложението от FireStick и да премахнете всички свързани данни заедно с него. Ще разгледаме и двете едно по едно.

Ето как изглежда Kodi с нулирането на всички ваши инсталирани добавки „преди“.

нулиране на Kodi на Firestick

Метод №1: Изчистване на данните на Kodi

Сега ще научим как да изчистваме данни за Kodi. Този метод е по-прост и почти без усилие, тъй като елиминира необходимостта от деинсталиране на Kodi, което е допълнителна стъпка. Изчистването на данни ще запази Kodi във вашия FireStick, но премахне всичките ви добавки и техните настройки, персонализиране, настройки на Kodi и всичко останало. Така че, ако искате да знаете как да върнете Kodi до фабричните настройки, просто изчистете данните. Ще ви покажа как.

# 1. Използвайте дистанционното си устройство, за да изберете „Настройки“ в горното меню на началния си екран FireStick.

нулиране на коди Амазонка пожарна пръчка

# 2. Сега отворете менюто „Приложения“ и го отворете, като натиснете бутона „Избор“ на вашето дистанционно управление

приложения за ограждане

# 3. Отворете „Управление на инсталираните приложения“

как да премахнете коди данни на Firestick

# 4. Сега трябва да видите списъка с всички инсталирани приложения на вашето FireStick устройство. Превъртете надолу и изберете Kodi тук и натиснете „Select“ на дистанционното за достъп до наличните опции

как да изчистите данни за kodi

# 5. На следващия екран щракнете върху опцията „Изчистване на данните“. Отдясно можете също да видите допълнителна информация за Kodi на вашия FireStick, включително количеството съхранение, което изразходва. На изображението по-долу приложението Kodi заема 164 MB пространство, докато свързаните данни са с размер 125 MB.

как да изчистите Данни за Kodi за firestick

# 6. Кликнете върху „Изчистване на данните“ още веднъж на следващия екран, за да потвърдите действието си

как да нулирате kodi

# 7. Натиснете бутона за връщане на вашето дистанционно управление само веднъж, за да се върнете към предишното меню. Отдясно ще видите, че данните на Kodi са изчистени.

как да премахнете коди данни

# 8. Върнете се на началния екран и отидете на „Вашите приложения & Раздел „Игри“. Пусни Kodi оттам. Ще видите „Подготовка за първото изпълнение“ (вижте изображението по-долу). Това означава, че всички данни на Kodi са изчистени и сте върнали Kodi по подразбиране.

отворете kodi след нулиране

# 9. Когато отидете на секцията Добавки от началния екран на Kodi, виждате, че всичките ви добавки също са премахнати. Kodi вече е толкова добър, колкото нов.

kodi on firestick

В тази част научихме как да нулираме Kodi на FireStick, като изчистваме данните. В следващия метод ще видим как да премахнете Kodi от FireStick.

Метод №2: Деинсталирайте Kodi на FireStick

Разбира се, другият начин за нулиране на Kodi на FireStick е да го премахнете напълно и след това да го инсталирате отново. Това е по-дълъг изготвен процес, но дава същите резултати. Понякога деинсталирането и повторното инсталиране се грижи за някои проблеми, които ясните данни не могат.

Така че, нека да видим как да деинсталирате Kodi на FireStick.

# 1. Както в първия метод, изберете „Настройки“ от началния екран на FireStick и кликнете върху „Приложения“ от менюто. Сега кликнете върху „Управление на инсталираните приложения“ и след това изберете „Kodi от списъка“.

  Hur man installerar Magic Dragon Kodi Build

как да деинсталирате kodi на firestick

# 2. Ще видите следното меню отново. Този път кликнете върху „Деинсталиране“

деинсталирайте kodi на пожарната телевизионна палка

# 3. Кликнете върху „Деинсталиране“ още веднъж на следващия екран, за да потвърдите действието си.

как да премахнете Kodi от FireStick

Това ще премахне Kodi от устройството ви FireStick. Когато Kodi бъде преинсталиран, всички данни ще бъдат премахнати.

Сега, за да инсталирате отново приложението Kodi, отидете тук, за да научите как да джейлбрейк FireStick с Kodi.

СТЪПКА 3 - Възстановяване на архивираните данни от Kodi с помощта на Ares Wizard

Сега, след като рестартирате Kodi, ще искате да възстановите резервното копие, което сте създали в Стъпка 1. Тъй като сте направили резервно копие с Ares Wizard, ще ви трябва отново Ares Wizard, за да възстановите данните.

По време на процеса на нулиране всички ваши добавки ще бъдат премахнати, включително Ares Wizard. Следователно, той трябва да бъде инсталиран отново.

Можете да прочетете това, за да инсталирате Ares Wizard на Kodi.

# 1. След като инсталирате, стартирайте приложението и изберете раздела „Резервно копие“ отгоре и кликнете върху опцията „Изберете файл за архивиране“ в секцията „Възстановяване“ (вижте изображението по-долу)

как да върнете Kodi към фабричните настройки

# 2. Изберете опция „Възстановяване“ в настройките на Ares Wizard в левия панел на менюто

как да възстановите резервното копиране на данните на коди след нулиране

# 3. Сега щракнете върху „Резервно копие на файла“ отдясно

как да възстановим kodi на firestick

# 4. Сега отворете „Root файлова система“ и отворете папката, в която сте архивирали данните на Kodi по-рано. В моя случай това ще бъде Root файлова система > SDCard > архивиране > Коди.

Щракнете върху резервния файл, от който искате да възстановите данните

как да преинсталирате kodi на firestick

# 5. След това щракнете върху „OK“, за да продължите

как да нулирате Kodi на Firestick

# 6. Сега кликнете върху „REFRESH“ в секцията „Restore“ отдясно

как да нулирате kodi

# 7. Кликнете върху бутона „Възстановяване на резервно копие“ в долната част

как да премахнете kodi от firestick

# 8. Ако сте променили каквито и да е настройки, след като сте инсталирали Kodi след нулирането и искате да ги запазите, изберете желаните опции в следващия изскачащ прозорец и след това щракнете върху „Продължете“. Ако не е избрана нито една от опциите, текущите ви настройки могат да бъдат отменени.

възстанови kodi на firestick

# 9. Когато данните на Kodi бъдат възстановени, ще видите потвърждение „Възстановяване завършено“. Кликнете върху „OK“, за да продължите.

как да възстановим архивирането на Kodi с съветника за ares

# 10. За да се приложи правилно guisettings.xml, Kodi ще трябва да бъде затворен. Кликнете върху „OK“, за да направите това. Това ще ви върне към интерфейса FireStick, откъдето можете да рестартирате Kodi.

възстанови kodi архивиране

# 11. Върнете се на началния екран на Kodi. Както можете да видите, не всички добавки са възстановени. Това потвърждава казаното по-рано, че данните се архивират само частично. За съжаление, това е най-доброто, което можем да направим. Но все пак ще спестите време и усилия, тъй като не е нужно да настройвате Kodi всички от нулата.

как да нулирате Kodi на Firestick

Ами липсващи добавки / надстройки

Както споменах преди, Ares Wizard ще възстанови данните, но може да не са пълните данни, които сте имали преди нулирането на Kodi. Така че, ако ви липсват някои Добавки или компилации, от които се нуждаете отново, винаги можете да ги инсталирате отново. Можете да проверите следните връзки към ресурси за добавяне на добавки, компилации и приложения.

  • Най-добрите Kodi Addons
  • Най-добрите Kodi Builds
  • Най-добрите приложения за FireStick

Как да почивате Kodi (Видео ръководство)

Обобщавайки

И така, сега научихте как да архивирате данните на Kodi, да нулирате Kodi, деинсталирате и преинсталирате Kodi и как да възстановите данните на Kodi на Fire TV / Stick. Възстановяването или премахването на Kodi със сигурност ще подобри производителността и ще изчисти място и на вашето FireStick хранилище. Или ако смятате, че приложението ви Kodi е затрупано с всички добавки и надстройки, които дори не използвате повече, нулирането може да е просто правилният път.

Свързани:

Как да направим Jailbreak Fire Stick
Как да инсталирате Cinema APK на Fire Stick
Как да актуализирате Kodi на Fire Stick
Как да коригирате буферирането на Kodi
Как да инсталирате VPN на FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me