Fire TV Cube Review – Är det verkligen vad du förväntade dig?

>

Fire TV Cube är helt enkelt en Fire TV 2017 med något uppgraderad hårdvara och inbyggd Echo Dot, Amazons helt egna, Alexa-driven högtalare-cum-virtual assistent.

Vad är bra:

  • Ökad lagring (från 8 GB på Fire TV 2017 till nu 16 GB)
  • Ut ur lådan Ethernet-adapter
  • Echo Dot-integration

Vad är inte bra:

  • Samma hårdvaruspecifikationer som Fire TV 2017 förutom mer lagring
  • Inkluderar inte HDMI-kabel. Måste köpas separat
  • Dyrare än Fire TV 2017 & Echo Dot combo

Det är uppenbart att Amazon försöker göra Alexa till ett hushållsnamn. Alexa integration med många av de bästa ljud- och videoenheterna är ingen hemlighet. Fire TV & FireStick-enheter har redan Alexa-funktioner. Nu ska saker och ting bli mer spännande när Amazon gifter sig med Fire TV, Alexa och Echo Dot i ett paket märkt som Fire TV Cube och levererar det till dig för ett pris du inte skulle kalla billig. Tillgängligt för $ 119 medan jag skriver denna recension verkar Cube sakta falla i linje med Apple TV. Men även om det bara är ett värde av $ 60 att fånga upp att göra till pris (eftersom Apple TV är prissatt till $ 179), finns det en hel del att täcka i funktioner och hårdvaruspecifikationer

Det skulle vara orättvist att jämföra Cube med Apple TV, för de är två olika apparater. I den här recensionen av Fire TV Cube kommer jag att lägga ut det med mer familjeapparater, Fire TV (2017) och Echo Dot.

brand tv kub granskning

Hårdvara först! 

Maskinvara först eftersom det är vad hela användarupplevelsen bygger på. Jag kommer att ta Amazon Fire TV 2017 som riktmärke för jämförelse eftersom det var den sista iterationen i Fire TV-serien av enheter före Cube.

Fire TV Cube packar Echo Dot, den redan populära smarthögtalaren, som Fire TV 2017 inte gör. Men för tillfället skjuter vi Echo Dot åt ​​sidan och tittar på de grundläggande maskinvarufunktionerna i Fire TV Cube som en mediaenhet.

Fire TV Cube är exakt din 2017-version Fire TV, men med mer lagring. Den här enheten har en 16 GB intern lagring jämfört med Fire TV, som bara har 8 GB. Trots att Cube fördubblar lagringskapaciteten är 16 GB inte en hel del för dem som gillar att ladda ner och spara videor. Men, som de andra Fire TV-enheterna, kan du utöka lagringsutrymmet med OTG-adaptern.

Förutom ökad lagring förblir alla andra hårdvaruspecifikationer densamma. Cube har samma 1,5 GHz-processor som Fire TV, 2 GB RAM och MIMO Wi-Fi. Den här enheten stöder också HDR10 och är inte kompatibel med HDR10 + precis som Fire TV, spelar 4K-videor och erbjuder Dolby Atmos surroundljudkvalitet.

Cube ansluts till din TV via HDMI. Men det är svårt att tro att den inte skickar HDMI-kabeln ur lådan. När du betalar 120 $ för en sådan enhet är det minsta du kan förvänta dig. Jag blev verkligen besviken över att upptäcka detta faktum när jag packade upp Cube. Om du inte redan har en HDMI-kabel kan du inte börja titta på videor direkt. Till och med FireStick, den billigaste i Fire TV-serien för mediaenheter, kommer med en HDMI-förlängning. Så lägg till HDMI-kabeln i kundvagnen när du köper Fire TV Cube.

Jag glömde nästan att nämna. Cube skickar en Ethernet-adapter i lådan för trådbunden anslutning. Detta är en annan uppgradering från Fire TV, som kräver en ytterligare $ 14,99 Ethernet-adapter för fast internetanslutning.

Både Cube och Fire TV 2017 har exakt samma fjärrkontroll. Jag hoppades att Amazon skulle lägga till volymkontrollknappen äntligen, även om det inte gjorde det.

Nu Echo Dot

Fire TV och Echo Dot (två separata enheter) tillsammans kan göra nästan allt som Fire TV Cube kan. I själva verket kan du köpa kombinationen för $ 94,99 på Amazon. Cube kostar dig cirka $ 22 mer och ger dig ytterligare 8 GB och en inbyggd Ethernet-port.

Om du redan äger en av Echo Dot-enheterna, har Fire TV Cube inte mycket meningsfullt. Echo Dot som en separat gadget kan göra nästan allt som Echo Dot i Cube kan. Du kan styra en mängd smarta enheter och hushållsapparater med Alexa-integration inklusive din TV, spelkonsoler, belysning och mycket mer.

Det finns en annan utmaning att hålla två Echo Dots i närheten. Om du använder samma väckningsord kan båda svara på samma kommandon samtidigt som orsakar mycket förvirring, särskilt när båda hålls i närheten. Det är bäst att hålla båda dessa Alexa-enheter i separata rum eller ändra väckningsordet på en av dem om du tänker fortsätta använda dem i samma rum.

Som sagt, Fire TV Cube Echo Dot är bra på att lyssna på och utföra dina kommandon. Men den verkliga kraften hos en sådan enhet ligger i dess förmåga att höra under inte så idealiska hörbara förhållanden. Det är där Echo Dot verkligen lyser. Den kan höra och känna igen dina kommandon från hela rummet och till och med över hög musik. Jag testade personligen Echo Dot med min hemmabio och resultaten var underbara. Från över 5 fot och ganska hög musik som spelades, kunde det höra mig och utföra mina kommandon.

“Alexa, öka volymen”

“Alexa, minska volymen”

“Alexa, spela föregående spår”

“Alexa, spela nästa spår”

Försök att inte hålla kuben för nära den blaring högtalaren, annars kanske du måste ropa ut lungorna för Echo Dot för att höra dig.

Jag var nyfiken på att veta hur Echo Dot skulle fungera med Fire TV Cube-gränssnittet eftersom Alexa på Fire TV 2017 erbjöd begränsad funktionalitet. Echo Dot öppnade snabbt alla appar som jag bad om, tog mig till inställningarna, sökte efter appar för mig, hjälpte mig att ladda ner appar och en massa andra saker. Men jag blev lite besviken över hur det hanterade mina förfrågningar att navigera över listan över apparna på hemskärmen och i Dina appar & Kanalsegment. Jag hade det bättre med fjärrkontrollen än att få bländande ge kommandon som Alexa inte kunde utföra.

Men jag blev inte avskräckt. Jag visste att Echo Dots kapacitet sträcker sig långt bortom kubens gränssnitt och det kan göra mycket mer för mig.

Jag stötte på en annan utmaning med Alexa. När jag bad henne öppna Netflix, Hulu, Downloader eller ES File Explorer, lanserade det dessa appar snabbt. När jag befallde henne att köra Kodi, Mobdro och te-tv blev hon förbryllad och kunde inte öppna dessa appar. Vad är skillnaden? De appar Alexa kan snabbt öppna laddas ner alla från Amazon App Store. De appar som det inte kunde ha laddats bort på FireStick. Poängen är att Alexa är tillräckligt smart för att öppna App Store-apparna, men inte tillräckligt smart för att köra de tredjeparts, sidladdade apps.

Fire TV Cube har samma 0,6 ”Echo Dot-högtalare som 50 $ Echo Dot. Det är en grundläggande högtalare utan woofers och inget Dolby-stöd. Ljudkvaliteten är acceptabel när du vill njuta av musik med låg volym och inte vill sätta på dina större högtalare eftersom de kommer att konsumera mer kraft.

Wrapping Up - Fire TV Cube Review

Om du har Fire TV 2017 är det inte mycket meningsfullt att köpa Fire TV Cube. Jag skulle hellre köpa en $ 50 Echo Dot och $ 15 Ethernet-adapter och spara fortfarande mer än $ 50. Om du vill ha mer lagring kan du alltid köpa en OTG-adapter separat. En OTG-adapter av god kvalitet skulle kosta dig mellan $ 5 och $ 10. Och glöm inte att kuben inte levererar HDMI-kabel i lådan. Du måste köpa det separat. En kabel på 6 meter kostar cirka 8 dollar.

Jag tror att Amazon kunde ha packat en biffigare enhet än vad den levererar för $ 120. I själva verket skulle jag inte ha något emot att betala ytterligare 10 $ för en mer kraftfull processor. Alla Fire TV-enheter är lite långsamma.

Om du inte redan har en Fire TV, tror jag Fire TV Cube kan vara en bra start. Eftersom det krossar två enheter i en, skulle din inställning vara mindre rörig. Echo Dot är lika bra med Cube som det är separat. Du kan styra dina smarta apparater, TV, hemmabiosystem och ett brett utbud av smarta enheter.

Relaterad:

Hur man Jailbreak FireStick
Bästa Fire Stick-appar
Bästa VPN för Fire Stick
Hur man installerar Google Play på Fire TV Stick
Hur du installerar Terrarium TV på Fire Stick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me