Как да отстраним проблемите с буферирането на телевизор на Terrarium

>

Голяма част от нашите читатели се питаха дали имаме решение на проблемите с буферирането на телевизора на Terrarium. Изглежда буферните случаи са станали по-редовни от преди. Всъщност напоследък също започнах да изпитвам тези проблеми. Не може да се отрече, че Terrarium TV е едно от най-добрите приложения на Amazon Fire Stick за гледане на филми и телевизионни програми по заявка. Има почти всяко заглавие, което бихте могли да поискате. Но също така е вярно, че понякога ще се сблъскате с тези проблеми с буферирането. Ако в момента сте изправени пред буфериране в приложението Terrarium TV, продължете да четете.

Как да коригираме проблеми с буферирането на телевизия Terrarium

терариум телевизионно буфериране

Няма нито едно поправяне, което да се грижи за проблемите с телевизора на Terrarium. Въпреки това, след няколко изпитания и грешки, успях да смекча буферирането и да направя моя опит с приложението по-приятен. В тази статия споделям с вас различните начини, които работеха за мен. Уверен съм, че ще работят и за вас.

Забележка: Ако сте нов потребител и все още нямате Terrarium TV, проверете тази връзка - Как да инсталирате Terrarium TV на FireStick

Проверете скоростта на вашата интернет връзка

Онлайн стриймингът в наши дни изисква поне 5 Mbps скорост на интернет, но за пълна HD стрийминг поне 10mpbs и за 4K стрийминг се препоръчва минимум 20 Mbps. Добрата новина е, че повечето мобилни и широколентови интернет доставчици предлагат скорост на интернет по-висока от тази. Всъщност някои доставчици предлагат скорост до 100mbps дори за жилищни връзки. При такава висока скорост може да мислите, че никога не бива да изпитвате проблеми с буферирането на Terrarium TV. Но, за съжаление, това не винаги е така.

Ако се сблъсквате с проблеми с буферирането на Terrarium TV рядко, има вероятност вашият интернет да има някои прекъсващи проблеми от края на вашия доставчик. В такива случаи проблемът обикновено се грижи в задния ден и е краткотраен.

Бих ви препоръчал да проверите скоростта на вашата интернет връзка, за да определите дали имате минималната честотна лента. Има много приложения и уебсайтове, които ви позволяват да тествате скоростта безплатно. Ookla е най-популярната услуга за тестване на интернет. Можете да изтеглите приложението Ookla на устройството си с Android или iOS или да посетите уебсайта им http://www.speedtest.net/, за да тествате скоростта.

Ако резултатите от теста показват постоянно ниска скорост, може да има проблем с интернет връзката. Може да се наложи да надстроите плана или рутера си. Във всеки случай се свържете с вашия интернет доставчик и намерете решението.

Поток от Terrarium TV Препоръчани сървъри

Terrarium TV извлича поточните връзки от десетки сървъри, разположени по целия свят. Но има някои сървъри, които това приложение препоръчва. Вижте изображението по-долу за списъка на препоръчаните сървъри.

терариум телевизионно буфериране

Лично съм изпитал, че тези сървъри са по-бързи и едва срещам проблеми с буферирането на Terrarium TV.

Изскачащото изображение в изображението ще се появява всеки път, когато щракнете върху заглавието. Можете да отметнете опцията „Не показвай отново“ отдолу, за да не се покаже следващия път. Преди да проверя тази опция, направих забележка на всички препоръчани сървъри, защото знаех, че няма да мога да си спомня всички тях. Така че, предлагам да направите същото.

Проблеми с телевизионен сървър на Terrarium

Ако скоростта ви в интернет не е проблем и все още сте изправени пред проблеми с телевизора на Terrarium, изглежда, че може да има проблем със сървъра, на който се хоства съдържанието.

Както може би знаете, Terrarium TV не е домакин на свое собствено съдържание. Това приложение е агрегатор, който извлича множество връзки към определено съдържание от различни сървъри. Когато отворите връзка, вашето устройство започва да се опитва да предава поточно съдържание от сървъра, към който сочи връзката.

Terrarium TV се опитва да донесе най-добрите работещи връзки. Но понякога се оказва и лошите връзки. Лоша връзка може да бъде за сървъра, който има престой или забавяне. В резултат на това срещате проблеми с буферирането на Terrarium TV.

Когато има проблем със сървъра, няма какво да направите, за да коригирате буферирането. Това обаче, което можете да направите, е да отворите друга връзка към друг сървър и има голяма вероятност да се погрижите за проблема.

Забелязах, че проблемите с Terrarium TV обикновено се появяват, когато се опитвам да предавам пълно HD съдържание. И това няма нищо общо с скоростта на моя интернет или способността на устройството ми да предава онлайн HD филми или шоу програми; проблемът е със сървъра, който не е в състояние да обработва множество заявки за стрийминг.

Използвайте правилния медиен плейър с Terrarium TV

Terrarium TV няма собствен медиен плейър. Сигурно сте забелязали, че когато стартирате Terrarium TV, той ви моли да инсталирате предпочитан медиен плейър за по-добра поточна производителност. Всъщност приложението дори казва, че без предпочитания играч може да възникнат проблеми с буферирането.

Когато за пръв път започнах да използвам Terrarium TV, щях да игнорирам изскачащите прозорци с молба да се сдобия с различен медиен плейър. Мислех, че няма да е необходимо. Но тогава започнах да забелязвам, че телевизорът Terrarium не работи правилно и редовно се сблъсквам с проблеми с буферирането. Тогава реших да инсталирам медийния плейър на Terrarium TV. И въпреки че бях доказано грешен, бих признал, че имаше забележима разлика в представянето. Много връзки, които се буферираха преди, течеха гладко след инсталирането на новия плейър.

Въпреки че Terrarium TV е съвместим с няколко медийни плейъра, включително VLC и MX Player, той все още може да поиска да инсталирате различен плейър. Всъщност най-новата версия на Terrarium TV не предава никакви връзки, ако нямате YesPlayer (вижте изображението по-долу).

терариум телевизор не работи

Така че, инсталирайте YesPlayer и може би ще можете да се грижите за проблемите с буферирането на Terrarium TV. Този медиен плейър е достъпен в Play Store, както и в Amazon Store.

Използвайте VPN и избягвайте Интернет

Знаете ли, че много интернет потребители в Съединените щати стават жертва на дроселиране в интернет и те никога дори не са наясно с това? Интернет дроселирането е практика, често срещана сред доставчиците на интернет услуги (ISP).

Ако онлайн стриймингът консумира най-голямата част от вашата онлайн активност, вашият интернет доставчик може да намали скоростта на интернет до по-малко от предлаганата с вашия интернет план. Не казвам, че тази практика е незаконна. Но, чувствам, че е неетично. Обикновено доставчиците на интернет услуги имат клауза в своите Условия & Условия, в които се посочва, че количеството на използване на данни поради онлайн стрийминг, увеличаващо се под определена стойност, може да доведе до намаляване на скоростта.

За съжаление често ни липсват тези фини отпечатъци. И дори да прочетох клаузата, все пак бих искал да се наслаждавам на интернет до пълния му потенциал. За щастие, има начин да се предотврати заглушаване на интернет. Започнете да използвате VPN услуга и тя ще маскира всички ваши интернет дейности. По този начин вашият интернет доставчик никога няма да разбере дали гледате филм онлайн или изтегляте файлове с данни.

Използвам ExpressVPN от известно време и ви препоръчвам същото. Той е бърз, надежден и приветлив Terrarium TV.

 Изчистете данните за приложението на Terrarium TV

Има още едно отстраняване на неизправности в телевизора на Terrarium TV, което можете да опитате да избегнете проблеми с буферирането. Можете да изчистите данните на Terrarium TV и да ги върнете към настройките по подразбиране. Все едно ще използвате Terrarium TV за първи път.

Разбира се, изчистването на данни означава загуба на всички ваши лични настройки. Но има почти никакви настройки за телевизор на Terrarium, които трябва да бъдат запазени. Просто отбележете всички промени, които сте направили, и ги приложете по-късно.

Докато ние сме в това, препоръчвам също да изчистите кеша на Terrarium TV, докато изтриете данните. Приложение с премахнат кеш памет може да започне чудеса.

Ако използвате Terrarium TV за Android, отворете Настройки и отидете на опцията за приложения (пътят може да варира леко в различните устройства). Изберете Terrarium TV и докоснете бутоните, за да изчистите данните и кеша.

Ако използвате Terrarium TV в FireStick, ето как да изчистите данните и кеша:

# 1. Изберете Настройки (в горната лента) от началния екран

# 2. Кликнете върху „Приложения“

# 3. Превъртете надолу и отворете „Управление на инсталираните приложения“

# 4. Превъртете надолу докрай и кликнете върху „Терариум телевизор“. Както можете да видите на изображението по-долу, Размерът на данните е 40,82 MB, а кешът е 110 MB

терариум телевизионни въпроси

# 5. Сега кликнете върху „Изчистване на данните“ (под това е опцията „Изчистване на кеша“. Но не е необходимо да го използвате, тъй като изчистването на данните също ще изчисти кеша, както е показано на изображенията по-долу)

проблеми с буфериране на телевизор с терариум

# 6. Кликнете отново „Изчистване на данните“ на следващия екран

терариумната телевизия продължава да замръзва

# 7. Сега натиснете еднократно бутона за връщане, за да се върнете към предишния екран. Както можете да видите на изображението по-долу, Data and Cache са изтрити

терариум телевизия отстраняване на проблеми

ОБОБЩАВАЙКИ

Надявам се тази статия да ви помогне да се грижите за проблемите с буферирането на телевизора на Terrarium. Въпреки че Terrarium TV е невероятно популярно приложение за съдържание при поискване, сървърите, от които извлича потоците, не винаги могат да бъдат страхотни. Така че, ако се сблъскате с проблемите с буферирането, проблемът със сървъра е по-голям от всеки локален проблем с вашата интернет връзка или устройството ви. За мен избирането на друг поток обикновено работи. В крайна сметка това е красотата на Terrarium TV - обединяването на множество връзки на едно място. Ако се сблъсквате с подобни проблеми и при Kodi, не забравяйте да проверите възможните корекции за буферирането на Kodi.

Свързани:

Как да инсталирате Kodi на FireStick
Как да инсталирате Exodus на Kodi
Как да получите субтитри на Kodi
Как да нулирате Kodi

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me