Kako popraviti težave na daljavo FireStick

>

Če vaš daljinski upravljalnik Firestick ne deluje ali se seznanja, ste na pravi strani.

Neko noč sem na svoji napravi FireStick gledal enega izmed svojih najljubših filmov. Bila sem že skoraj na polovici filma, ko sem se odločila za hiter oddih in iz hladilnika izbrala pijačo. V televizorju sem držal daljinski upravljalnik Fire Stick, da zaustavim film, a nič se ne bi zgodilo. Večkrat sem pritiskal na gumbe, a naprava se ne bi odzvala in film bi se le nadaljeval. Iz električnega omrežja sem izvlekel vtič v upanju, da bo ponovni zagon morda naredil trik.

FireStick se je znova zagnal normalno, vendar daljinec ni deloval. Vzelo mi je nekaj minut, da sem ugotovil, da z daljinskim upravljalnikom Fire Stick nekaj ni v redu. Če ste naleteli na podobne težave in vaš daljinski upravljalnik Amazon Fire Stick ne deluje, bi ga radi odpravili. Torej, tukaj je pogled na različne vzroke in njihove rešitve, ki sem jih odkril. Kar naprej branje! 

FireStick Remote ne deluje

Opisala sem pogoste razloge, ki povzročajo težave z daljinskim upravljalnikom FireStick / Fire TV / Fire TV Cube. Pojdite skozi njih eno za drugo in prepričan sem, da bo vaš daljinski upravljalnik spet deloval.

daljinski upravljalnik ne deluje

1. Preverite daljinske baterije Fire Stick

Amazon Fire Stick Remote je en dodatek, ki je zelo močan. Ko nekaj časa uporabljam FireStick in naletim na težave z izpraznitvijo akumulatorja, lahko z gotovostjo trdim, da če daljinski upravljalnik ne deluje, obstaja velika verjetnost, da so baterije napolnile.

Baterija se izprazni brez opozorila. Če je vaš daljinski upravljalnik Fire Stick nenadoma prenehal delovati (nadležno sredi noči, ko nimate niti rezervnih baterij), bom stavil na baterijo.

Iskreno, še nisem prepričan, zakaj daljinec porabi toliko baterije. Včasih se baterija izsuši v samo nekaj tednih. Daljinec Fire Stick uporablja Alexa, prepoznavanje glasu in tehnologijo glasovnih ukazov. Nekateri bi morda želeli obtožiti Alexa. Ampak, ni tako, da daljinec vedno posluša. Za začetek poslušanja morate pritisniti gumb Alexa na daljinskem upravljalniku.

Ne glede na razloge je edina verjetna rešitev uporaba kakovostnih, alkalnih baterij in ohranitev priročnih delov. Alkalne baterije so najboljše daleč in najdlje najdaljše ohranjajo daljinski upravljalnik Fire Stick. Čeprav ne kupujte le alkalne snovi. Kupite blagovno znamko cenjenega proizvajalca.

  Kako namestiti SportsDevil na Kodi

Pred enim tednom bi morda celo priporočal baterijo za ponovno polnjenje alkalne baterije, samo če ne bi imel težave s svojo. Ena od oddaljenih baterij se je iztekla in na konektorju je nastal bel ostanek. Tudi povsem nova baterija ni delovala, dokler nisem strgal belega materiala.

Oprostite mi, če nisem tako prepričan o polnilnih baterijah. To me tudi pripelje do tega, da bi bilo dobro odstraniti akumulatorje in preveriti morebitne ostanke usedlin zaradi puščanja baterije na priključkih. Če jih očistite, bo vaš daljinski upravljalnik Fire Stick spet deloval.

In še nekaj, kar sem skoraj pozabil povedati. Verjetno bi že vedeli, da imata akumulatorja konca “+” (plus) in “-” (minus). Priključki v predelu za baterije imajo tudi + in – strani. + Stran baterije mora biti poravnana s + priključkom (in minusi se samodejno poravnajo). Baterije sem napačno postavil in se nekaj časa boril z daljincem.

Če daljinski upravljalnik Amazon Fire Stick še vedno ne deluje, niti po čiščenju konektorjev baterij in uporabi novih baterij, preberite več rešitev!

2. Ali ste že združili FireStick Remote?

Ponavadi je izven škatle FireStick daljinec predhodno seznanjen z napravo. V primeru, da ni seznanjen, boste to morali storiti samodejno. Če pa vaš novi / nadomestni daljinski upravljalnik FireStick ne deluje, obstaja možnost, da ni pravilno seznanjen.

Seznanjanje je preprosto. Sledite spodnjim korakom.

  1. Priključite FireStick v vrata HDMI svojega televizorja.
  2. Vklopite FireStick in televizor.
  3. Ko se FireStick zažene, držite gumb „Domov“ na daljinskem upravljalniku vsaj 10 sekund.
  4. To bo združilo Amazon FireStick daljinec in mora začeti delovati.

Če se ne združi, ponovno pritisnite in zadržite gumb za dom 10-20 sekund. V mnogih primerih so morali uporabniki večkrat ponoviti postopek za uspešno združevanje.

Amazon fire stick daljinski

FireStick lahko priključite na do 7 naprav Bluetooth, vključno z oddaljenimi krmilniki. Če ste že povezali 7 naprav, boste morali vsaj eno od njih izklopiti. Tukaj je to, kako lahko to storite:

  • Na začetnem zaslonu FireStick izberite Nastavitve. Možnost Nastavitve je v zgornji vrstici menija
  • Odprti krmilniki & Naprave Bluetooth na naslednjem zaslonu
  • Videli boste seznam vseh povezanih naprav. Izberite samo napravo, ki jo želite prekiniti in sledite navodilom na zaslonu.

Upoštevajte tudi, da če se daljinski upravljalec v prvem poskusu ne seznani z vašo napravo FireStick, poskusite znova. Običajno se poveže prvič, v redkih primerih pa lahko traja 2-3 poskusa. Če se težava še vedno pojavlja, morate poskusiti naslednjo rešitev # 3 za ponastavitev in popravilo daljinca. Uspelo je že mnogim uporabnikom.

3: Gumbi FireStick ne delujejo

Gumbi običajno ne delujejo, če daljinec ni pravilno seznanjen z vašo napravo FireStick. Držite pritisnjeno Domov gumb na daljinskem upravljalniku za vsaj 10 sekund, da ga ponovno združite.

  Kako odpraviti težave z odstranjevanjem TV terarij

Če še vedno ne deluje, sledite korakom za ponastavitev daljinskega upravljalnika in ga znova združite s FireStickom:

Opomba: Naslednji koraki NE ponastavite FireStick-a na tovarniške nastavitve. Preprosto ponastavijo in odpravijo vaš daljinski upravljalnik ter ga znova združijo s FireStickom

1- Odklopite svoj FireStick iz vira napajanja (bodisi odklopite napajalnik iz vtičnice ali iz naprave FireStick)

2- Sedaj držite naslednje gumbe (vsi skupaj) vsaj 20 sekund:
– Gumb za nazaj
– Gumb v meniju
– Levi del navigacijskega obroča

daljinski gumbi firestick ne delujejo

3- Snemite baterije z daljinskega upravljalnika FireStick

4- Vklopite FireStick in počakajte, da na televizorju zagledate začetni zaslon

5- Vstavite baterije nazaj v daljinski upravljalnik FireStick

6- Počakajte 1-2 minuti

7- Vaš FireStick daljinec mora biti že seznanjen. Če se ni seznanil, držite gumb Domov gumb najmanj 10 sekund

4. Ali je vaš Fire Stick Remote združljiv?

To vprašanje ni namenjeno tistim, ki imajo težave s svojim daljinskim upravljalnikom. Govorim o daljinskih vozilih, kupljenih posebej. Obstaja spodoben obseg notranjih in zunanjih daljincev, ki delujejo s FireStickom & Požarne TV naprave.

FireStick podpira tudi Amazonove in zunanje krmilnike za igre, ki jih lahko uporabljate kot daljince za interakcijo z napravo. Vsak uradni izdelek Amazon, ki jasno navaja njegovo združljivost s FireStickom, bo deloval z vašo napravo. Če pa razmišljate o nakupu zunanjega daljinskega upravljalnika ali igralnega krmilnika, preverite, ali je zasnovan za delo z napravo Fire TV ali FireStick.

Obstaja tudi nekaj poceni kopij daljinca z isto zasnovo in postavitvijo. Ti izdelki zlahka odstopijo kot originalni, vendar sčasoma ne delujejo. Preden kupite Amazon Fire Stick daljinac, preverite pristnost prodajalca.

5. Ali je vaš FireStick oddaljen poškodovan? 

Če imate originalni izdelek, ste vstavili tudi nove baterije in preizkusili vse druge rešitve, verjetno je to čas, da razmislite o možnosti, da je daljinski upravljalec poškodovan.

V tem primeru je edina možnost nakup nadomestnega daljinca. Dobra novica je, da zamenjava daljinskih ne stane veliko. Lahko jih kupite za približno 10 dolarjev. Pojdite pogledat Amazon. Našli boste veliko možnosti. Morda boste našli tudi daljinski upravljalnik po meri z dodatnimi namenskimi gumbi za Netflix in druge aplikacije. Nekateri daljinci imajo tudi nadzor glasnosti.

Ne pozabite, da daljinski upravljalniki po meri niso nujno iz Amazona. Kupite izdelek z visoko oceno (vsaj 4) in pozitivnimi ocenami.

6. Amazon Fire TV Remote App – Vaša varnostna kopija 

Ali daljinski upravljalnik Amazon Fire TV še ne deluje? Ali pa vam je samo še polnoči zmanjkalo baterij in rezervnih baterij ni.

  Kako namestiti Beast TV IPTV na Firestick

Za to ni treba, da bo vaša FireStick naprava neuporabna. Napravo lahko še vedno upravljate z aplikacijo Amazon Fire TV Remote.

Amazon firestick daljinski ne deluje

Ta aplikacija pretvori vaš pametni telefon v oddaljen in vam omogoča interakcijo s FireStickom tako, kot bi to storili s fizičnim daljincem.

Aplikacija Amazon Fire TV Remote je na voljo tako za platforme Android kot iOS. Nadaljujte in prenesite aplikacijo ter jo nastavite s svojo napravo FireStick ali Fire TV. Prepričajte se le, da sta vaš pametni telefon in FireStick naprava povezana v isto omrežje Wi-Fi.

7. Druge splošne rešitve

Obstajajo tudi drugi razlogi, ki lahko povzročijo težave na daljavo. Te so ponavadi malo verjetne, vendar bi bilo odpuščanje, da jih ne omenjam.

  • Pri tem je treba upoštevati tudi oddaljenost Amazon Fire Stick od naprave. Daljinec dobro deluje, če je le 10 metrov od naprave. Če imate veliko sobo ali dvorano, približajte daljinski upravljalnik televizorju.
  • Daljinec FireStick se na napravo poveže prek Bluetooth in ne infrardečih žarkov. To pomeni, da daljinski upravljalnik in FireStick ne bosta morala biti drug na drugem. Če pa naprava drži v omari ali v zaprtem prostoru, lahko ovira signale. Dobro bi bilo, da ga predstavite na prostem in preverite, ali je to tisto, kar povzroča težavo
  • Poskusite, da v bližini FireSticka ne ostane veliko električnih naprav, saj lahko to povzroči motnje v signalu.

Pozor uporabnikov FireStick: Pred nadaljevanjem preberite

Vlade in ponudniki internetnih storitev po vsem svetu spremljajo spletne aktivnosti svojih uporabnikov. Če na svojem Fire TV Stick najdete pretočno vsebino z avtorskimi pravicami, lahko pridete v resne težave. Trenutno je vaš IP viden vsem. Toplo vam priporočam, da dobite dobro FireStick VPN in skrijete svojo identiteto, tako da se vaša izkušnja gledanja filmov ne bo spremenila.

jaz uporabljam ExpressVPN ki je najhitrejši in najbolj varen VPN v panogi. Zelo enostavno je namestiti na katero koli napravo, vključno z Amazon Fire TV Stick. Priložena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja. Če vam storitev ni všeč, lahko vedno zahtevate vračilo. ExpressVPN ima tudi posebno ponudbo, kjer lahko dobite 3 mesece brezplačno in prihranite 49% na letnem načrtu.

Tu so razlogi, zakaj morate ves čas uporabljati VPN.

Zaključek

Vse težave na daljavo Fire Stick, ki sem jih doživel doslej, so bile vedno povezane z baterijami. Daljine izpraznijo baterijo hitreje, kot mi je všeč. Zato vedno shranim rezervne dele. Na svoj telefon sem kot rezervno napravo namestil tudi aplikacijo Amazon Fire TV Remote. V tem članku sem poskušal zajeti vse možne vzroke, ki bi vas lahko spravili v oddaljene težave in vse možne rešitve. Če imate kakšne nove ali drugačne izkušnje, bi zelo rad, da to delite z nami v spodnjem razdelku s komentarji. Hvala za branje!

Sorodno:

Kako Jailbreak FireStick
Kako posodobiti Kodi na FireSticku
Najboljši VPN za FireStick
Najboljše aplikacije Amazon Fire Stick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me