Kako prvič postaviti Amazon Fire TV Stick

>

Gledanje televizije se po vsem svetu hitro spreminja z glasnikom storitev pretočnega videa, kot so Hulu, Netflix, Hotstar, Amazon Prime, itd. DTH bi lahko zelo kmalu postali preteklost in bo na dobro. Storitve video pretoka ne samo da ponujajo veliko več in boljše vsebine, ampak tudi gledalcem nudijo resnično izbiro. Izberejo lahko karkoli želijo iz več milijonov TV-oddaj, filmov, dokumentarnih filmov itd. Zadnji vnos v segmentu pretakanja videov je Amazon Fire TV Stick.

FireStick je ekskluzivna Amazonova ponudba in ponuja številne storitve, kot so Amazon Prime Video, Hotstar, Netflix, Gaana in številne druge. Vendar to ni edini vrhunec ognjene palice. Prav ste uganili. Daljinec Fire Stick prihaja s podporo Alexa. Tako lahko zdaj preprosto sedite na svoj kavč in nadzirate vse s svojim glasom. Neverjetno, kajne?

kako namestiti Amazon fire tv palico

Če boste kupili Amazon Fire TV Stick ali ste ga že kupili in vas skrbi, kako bi ga nastavili, se usedite nazaj in se sprostite. Tu smo, da vam pomagamo pri namestitvi Amazon Fire TV Stick prvič na vašem televizorju. Samo natančno sledite tem korakom in vse bo potekal popestritev.

Toda preden začnemo s to vadnico, naj vam najprej povemo nekaj predpogojev. To so stvari, ki jih boste potrebovali nastavite in zaženite svoj Amazon Fire TV Stick. Upoštevajte, da te stvari očitno ne bodo vključene v vaš Fire Fire Stick Box !!! To so:

  • Združljiv televizor: To je očitno glavna zahteva. Za uporabo Fire Stick-a boste potrebovali vsaj HDTV s priključkom HDMI.
  • Internetna povezava: Fire Stick nima lastne internetne povezljivosti. Potrebno bo povezati svoj Fire Stick z aktivno in močno povezavo WiFi, da bo lahko pravilno pretakala videoposnetke visoke ločljivosti.
  • Amazonski račun: Nenazadnje morate registrirati svoj Amazon Fire Stick na svoj račun Amazon. Če boste Fire Stick naročili iz svojega računa Amazon, bo ta račun že registriran. Lahko ga celo spremenite kadarkoli želite.

Navodila za uporabo Amazon Fire Stick

Zdaj, ko ste pripravljeni, začnimo. Tukaj je opisano, kako lahko prvič postavite svoj Amazon Fire TV Stick. Postopek nastavitve sem razdelil na 4 ustrezne dele, da olajšam stvari.

1. del: Uvod

KORAK 1: Vzemi svoje Požarna TV Stick naprava. Tam boste našli vrata za mikro-USB in HDMI. Zdaj priključite napajalni kabel USB na vrata micro-USB vašega Fire Stick-a in drugi konec napajalnega kabla priključite na napajalnik..

priključite firestick na napajalni kabel in napajalnik

2. KORAK: Zdaj priključite napajalnik v vtičnico. (Opomba: Priporočljivo je, da uporabite napajalnik in ne napajalnike USB, ki jih ponuja nekaj televizorjev).

3. KORAK: Zdaj priključite Fire Stick na katero koli vrata HDMI na televizorju. Ne pozabite na številko vrat HDMI, saj boste zdaj morali vklopiti ustrezen vhodni kanal HDMI na televizorju.

vstavite firestick v hdmi vrata televizije

KORAK 4: Vklopite televizor in odprite ustrezen vhodni kanal HDMI. Prikaže se zaslon za nalaganje z logotipom Fire TV Stick. Prvič se lahko naloži nekaj časa, zato ne skrbite.

5. korak: Zdaj je čas, da nastavite svoj daljinski upravljalnik Fire Stick. Najprej v polje vstavite dve AAA bateriji.

vstavite oddaljene baterije

Zdaj se mora daljinski upravljalnik samodejno povezati z Fire Stick-om. Če pa se ne združi samodejno, samo pritisnite in držite gumb Domov na daljinskem upravljalniku 10 sekund. S tem boste svoj Fire Stick poslali v način Discovery in seznanjanje bo končano.

Ko je daljinski upravljalnik seznanjen s programom FireStick, pritisnite Predvajanje / premor gumb za začetek postopka nastavitve

kako namestiti Amazon fire stick 4k

6. korak: FireStick vas bo zdaj prosil, da izberete želeni jezik. Označite želeni jezik s pomočjo navigacijskih tipk na daljinskem upravljalniku in pritisnite Izberite / V redu gumb na daljinskem upravljalniku, da nastavite jezik.

Opomba: Izberi / V redu je krožni gumb na daljinskem upravljalniku, ki je priložen navigacijskim gumbom

navodila za nastavitev amazonske požarne palice

2. del: Povežite Amazon Fire Stick z Wifi

7. korak: Vaš FireStick bo zdaj pregledal razpoložljiva omrežja Wi-Fi v dosegu. Ko vidite seznam omrežij, izberite svoj Wi-Fi in vnesite svoj SSID in geslo (če je potrebno) za povezavo

kako povezati amazonsko požarno palico na wifi

Del 3: Registrirajte Fire TV / Stick z Amazonovim računom

8. korak: Zdaj je čas, da napravo registrirate v računu Amazon. Vaš Amazon Fire TV Stick bo predregistriran, če ste ga naročili pri Amazonu. Če pa to ni tako ali če se želite registrirati prek drugega računa Amazon, lahko samo sledite navodilom na zaslonu, če želite registrirati ali odjaviti svojo požarno televizijo. (Več o tem lahko izveste tukaj.)

Če vaš FireStick ni predhodno registriran, bi morali videti naslednje okno. Če imate račun za Amazon, pojdite naprej in izberite prvo možnost. Če ne, ustvarite račun Amazon najprej s klikom Sem nov za Amazon. 

navodila za nastavitev amazonske požarne palice

9. korak: Vaš FireStick se bo zdaj registriral. Počakajte nekaj sekund.

kako nastaviti amazon firestick

Del 4: Prekinitev postopka namestitve

10. korak: Ko bo registracija končana, vas bo FireStick vprašal, če želite shraniti geslo za Wi-Fi na svoj račun Amazon.

Če uporabljate več naprav Amazon, registriranih na istem računu Amazon kot FireStick, bi bilo dobro izbrati Da da se lahko te naprave hitro povežejo z omrežjem Wi-Fi. Če nimate drugih naprav Amazon in jih v prihodnje sploh ne nameravate kupiti, boste morda prav tako izbrali Ne 

Amazonsko geslo za wifi geslo

11. korak: Če želite na svojem FireSticku omogočiti starševski nadzor, kliknite Omogoči starševski nadzor na naslednjem zaslonu. V tem primeru boste v naslednjem oknu morali vnesti kodo PIN. Za večino dejavnosti na FireSticku boste morali vnesti kodo PIN.

Če ne potrebujete starševskega nadzora, preprosto kliknite Brez starševskega nadzora nadaljevati.

starševski nadzor na amazonski ogenj tv palico 4k

12. korak:  Zdaj lahko kliknete Začni in izberete aplikacije / storitve pretakanja, ki jih želite namestiti, preden začnete s FireStickom. Če jih želite namestiti pozneje, kliknite Ne hvala

kako nastaviti Amazon firestick in Fire TV naprave

Če imate FireStick 2. gen brez daljinskih upravljalnih gumbov (tipke za glasnost in napajanje) na daljinskem upravljalniku, je to vse, kar morate storiti, da nastavite svojo napravo.

Če imate novejši FireStick s kontrolnimi gumbi televizorja, nadaljujte s 5. delom spodaj

5. del: seznanite daljinski upravljalnik FireStick s televizorjem

Naslednji koraki so samo za daljince z upravljalniki televizorja. Če nimate daljincev z gumbi za glasnost, lahko ta del preskočite in se premaknete na naslednji razdelek.

13. korak: Ko vidite to okno, kliknite Naslednji

nastavite nadzor televizije na firestick

14. korak: Pritisnite gumba za povečanje in zmanjšanje glasnosti na daljinskem upravljalniku

Prepričajte se, da so oddaljene točke na televizorju. Gumbi za nadzor televizorja uporabljajo IR profil vašega televizorja. Zato morata biti televizor in daljinski upravljalnik viden, če želite upravljati funkcije televizije.

Amazon fire TV in firestick 4k nastavitev

15. korak: Kliknite Da če ste slišali zvok. Če ni, kliknite NE, da ponovite postopek

kako nastaviti firestick 4k

16. korak: Ko se bo daljinski upravljalnik požarne televizije uspešno sinhroniziral, se na zaslonu prikaže naslednje sporočilo

Kako prvič postaviti Amazon Fire TV Stick

Uspešno ste nastavili svoj FireStick

Kako začeti uporabljati svoj Fire Fire

Zdaj, ko je vaš FireStick vse nastavljen, bi želeli začeti takoj. Tu je nekaj vznemirljivih stvari, ki jih želite vedeti in ki zagotovo ponujajo veliko boljšo FireStick izkušnjo.

Jailbreak Your FireStick

FireStick je osupljiva naprava za pretakanje medijev. Omogoča vam gledanje svojih najljubših epizod, filmov in celo televizije v živo prek aplikacij, kot so Netflix, Hulu, Amazon Prime in številne druge. Vendar obstaja resna omejitev. Te storitve vas stanejo denarja, ki bi lahko zlahka zmanjšal vaš proračun. Poleg tega iz ene storitve ne bi mogli dobiti vsega, kar si želite ogledati. Morate imeti več naročnin in to stane še več.

Ampak, FireStick lahko preprosto zaprete in vam ni treba skrbeti za plačilo denarja za gledanje filmov, oddaj, TV v živo in za karkoli želite. Prekinitev zapora je preprost, hiter, varen in zakonit postopek. Pravzaprav namesti Kodi na vaš Fire TV Stick in nato pretaka vsebino s pomočjo Kodi Addons in Kodi gradi. Skratka, omogoča dostop do bazena brez vsebine brez dna.

Kako Jailbreak FireStick

Namestite FireStick Apps

Nobena medijska naprava ni nič dobrega brez svojih aplikacij in FireStick jih podpira na desetine. Obstaja veliko brezplačnih in plačljivih aplikacij, ki jih lahko namestite na svoj FireStick in uživate v neskončnih urah pretakanja. Amazon Store je ogromno skladišče kul aplikacij, kot so Netflix, Hulu in Amazon Prime, vgrajeno v vašo napravo. Če pa to ni dovolj, lahko dobite številne neverjetne aplikacije drugih proizvajalcev, ki vam omogočajo brezplačno gledanje filmov in oddaj.

FireStick deluje na spremenjenem Androidu, vendar je v svojem bistvu podobno kot katera koli druga naprava Android. Zato veliko drugih aplikacij za Android deluje brezhibno na vašem FireSticku. Veliko jih je oddaljenih in tistih, ki jih ni mogoče vedno uporabiti z Mouse Toggle na FireSticku. Oglejte si naše najboljše FireStick aplikacije in začnite.

Ostanite zaščiteni z VPN

Verjamem, da nikoli ne bi mogel povedati dovolj o tem, kako pomembno je biti previden in sprejeti ustrezne ukrepe za zagotovitev svoje spletne varnosti. Internet vas izpostavlja radovednim očem vašega ponudnika internetnih storitev, tretjih oseb, kot so hekerji in celo vaše vlade. Vse vaše spletne aktivnosti je mogoče preprosto zaslediti. Ko pa prenašate brezplačne filme in oddaje prek programov drugih proizvajalcev, obstaja možnost, da boste morda prišli v težave.

Ne odobravam kršitev avtorskih pravic. Vendar trdno podpiram koncept pravic do naše zasebnosti in nikoli ne sme biti ogrožen. Zato priporočam uporabo VPN-ja s FireStickom.

VPN preusmeri vaše spletne aktivnosti prek šifriranega strežnika in poskrbi, da bo vaša prisotnost v internetu ostala zasebna in anonimna. Priporočam ExpressVPN, saj gre za najhitrejšo in najbolj zanesljivo storitev VPN za Fire TV Stick. Oglejte si ta navodila po korakih za namestitev & uporabite VPN na Fire Stick-u.

Kliknite TUKAJ, če želite dobiti 3-mesečno brezplačno in prihraniti 49% na ExpressVPN

Zaključek

To je to. Uspešno ste prvič postavili svoj Amazon Fire TV Stick in zdaj lahko uživate v velikem številu večpredstavnostnih vsebin s pomočjo različnih aplikacij ali postopka jailbreak, kot sem že predlagal zgoraj. Upam, da je to pomagalo. Če pa naletite na težave pri nastavitvi Amazon Fire Stick, nam to sporočite v spodnjem razdelku s komentarji. Preden odidete, ne pozabite preveriti najboljših nastavitev za Firestick, za katere verjamem, da bi jih moral uporabnik uporabiti prav zdaj.

Sorodni vodniki:

  • Kako popraviti težave na daljavo FireStick
  • Kako preprečiti, da se Firestick pregreje
  • Kako znova zagnati / ponovno zagnati FireStick
  • Kako namestiti Mobdro na FireStick
  • Kako namestiti Cinema APK na FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me