Hoe Trakt op Kodi te installeren en in te stellen

>

In dit artikel zullen we leren hoe Trakt op Kodi 18.5 te installeren en in te stellen & lagere versies. Trakt is een service van derden die controleert waar u naar kijkt en deze synchroniseert met uw Trakt-account. De methode die in deze handleiding wordt getoond, kan worden toegepast op alle door Kodi ondersteunde apparaten, waaronder FireStick, Windows PC, Android, enz.

Wat is Trakt op Kodi?

Trakt is een online platform dat integreert met Kodi en scrobbelt de films en tv-programma's die u bekijkt. 'Scrobbelen' betekent eenvoudigweg bijhouden waar u naar kijkt. Deze tool houdt uw kijkactiviteiten bij en helpt u nieuwe inhoud te vinden op basis van uw geschiedenis. Trakt is echter meer dan alleen een recordhouder. Hiermee kunt u ook in contact komen met mensen van over de hele wereld die dezelfde interesses delen.

Trakt houdt niet alleen bij wat u al hebt bekeken, maar helpt u ook bij het maken van een volglijst van alles wat u wilt bekijken. Het is waar dat je favorieten kunt toevoegen aan de add-ons, maar met Kodi Trakt-add-on ingeschakeld, is je enkele watchlist automatisch beschikbaar voor alle add-ons. Met andere woorden, u hoeft de lijst niet voor elke add-on afzonderlijk bij te houden. Een ander goed punt van Trakt is dat je Kodi niet nodig hebt om de volglijst te maken of bij te houden. Het enige dat u nodig hebt is een apparaat met een internetverbinding waarmee u naar de website van Trakt.tv kunt gaan en u kunt aanmelden bij uw account.

En laten we niet vergeten dat Trakt een multi-platformservice is en verschillende apps ondersteunt. Alles gescrobbeld vanaf één apparaat wordt gesynchroniseerd met uw Trakt-account en beschikbaar op alle apparaten waarop u deze service gebruikt. U moet er alleen voor zorgen dat u bent aangemeld bij Trakt op alle apparaten met hetzelfde account.

Hoe Trakt op Kodi te installeren

Laten we nu leren hoe we ons kunnen aanmelden voor Trakt, hoe Trakt op Kodi te installeren en hoe Trakt op Kodi in te stellen. 

Trakt is een freemium-service. De gratis versie van Trakt wordt door advertenties ondersteund. U kunt de advertentievrije, VIP premium-service kopen voor de abonnementen vanaf $ 2,50 per maand.

Aanmelden voor Trakt.TV-account

U moet zich eerst aanmelden voor een Trakt.tv-account. Je account slaat alle gegevens op die je hebt gesynchroniseerd met Kodi en andere apps. Dit zijn de stappen om u te registreren voor een account.

Stap 1: Toegang tot https://www.trakt.tv op elke computer of mobiele browser. Wanneer de bestemmingspagina wordt geladen, klikt u op de link ‘Doe gratis mee met Trakt’

hoe trakt op kodi te installeren

Stap 2: Voer uw e-mailadres in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 3: Klik op de knop ‘Join Trakt’ om door te gaan

Opmerking: u kunt zich ook aanmelden met uw sociale media-account, waaronder Twitter, Facebook of Google

trakt kodi

Stap 4: Voer uw persoonlijke gegevens op de volgende pagina in, inclusief de weergavenaam, locatie, geslacht, geboortedatum.

Stap 5: Klik op ‘Next Step’

kodi trakt

Stap 6: Het volgende dat u wilt doen, is uw favoriete genres uit de lijst selecteren. Als u klaar bent, klikt u op ‘Volgende stap’

trakt voor kodi

Stap 7: Op de volgende pagina kunt u de films en tv-programma's toevoegen die u hebt bekeken (of die u momenteel bekijkt). U kunt ervoor kiezen om helemaal niets toe te voegen. Klik nogmaals op ‘Volgende stap’

voeg trakt toe aan kodi

Stap 8: Als u uw activiteiten op Social Media wilt delen, klikt u op ‘Connect’ naast het gewenste platform. Als u uw activiteiten niet wilt delen, selecteert u geen platform voor sociale media. Klik nog een keer op ‘Volgende stap’

wat is trakt op kodi

Stap 9: Als u pushmeldingen wilt ontvangen, selecteert u een van de beschikbare opties. Klik op 'Doorgaan naar dashboard' om door te gaan.

trakt.tv

U hebt zich aangemeld voor Trakt-services en een account gemaakt. We zullen nu leren hoe Trakt op Kodi te installeren.

Stappen om Trakt op Kodi te installeren

Trakt Kodi is een onderdeel van de officiële Kodi Add-on Repository. Dit betekent dat deze service officieel beschikbaar is op Kodi en dat u de onbekende bronnen niet hoeft in te schakelen.

Kodi Add-on repository wordt vooraf geïnstalleerd met Kodi.

Volg de onderstaande stappen om Trakt voor Kodi te krijgen:

Stap 1: zorg ervoor dat je op het startscherm van Kodi bent. Klik nu op ‘Add-ons’ in het linkerdeelvenster / zijbalk

trakt kodi

Stap 2: Klik vervolgens linksboven in het scherm op het pictogram van het open vak (ook wel Pakketinstallatie genoemd)

Pakket installateur

Stap 3: Wanneer u de volgende opties ziet, klikt u op 'Installeren vanuit repository'

installeer vanuit repository op kodi

Stap 4: Ga je gang en klik op de ‘Kodi Add-on repository’ in het volgende venster.

Notitie: Als u geen extra repositories van derden heeft geïnstalleerd, ziet u hier niet de ‘Kodi Add-on repository’. In plaats daarvan worden de repository-opties direct geopend (zie de afbeelding in de volgende stap). Als u deze repository niet ziet, gaat u naar de volgende stap.

Zoals je kunt zien, heb ik andere repositories geïnstalleerd, daarom heb ik hier de ‘Kodi Add-on repository’

kodi addon repository

Stap 5: Klik vervolgens op ‘Programma-add-ons’

hoe trakt op Kodi toe te voegen

Stap 6: scrol omlaag en klik op ‘Trakt’

Mogelijk ziet u ook 'Trakt.tv List Manager'; er is NEE moet het installeren.

hoe trakt op Kodi te krijgen

Stap 7: Klik nu onderaan rechts op ‘Installeren’

hoe trakt op kodi te installeren

Opmerking: op Kodi 18 ziet u een pop-up nadat u op Installeren hebt geklikt. Klik OK in die pop-up

Stap 8: Wacht op de melding 'Trakt Add-on geïnstalleerd'. Het verschijnt rechtsboven

trakt voor kodi

Stap 9: Hiermee wordt de Kodi Trakt-add-on succesvol geïnstalleerd. Ga nu terug naar het startscherm van Kodi en navigeer naar Add-ons> Programma-add-ons. U vindt de Trakt-add-on hier vermeld

trakt kodi

We zullen nu leren hoe Trakt op Kodi te configureren.

Aandacht KODI-gebruikers: Lees voordat u doorgaat

Kodi-add-ons / builds bieden onbeperkte streaming-inhoud, maar kunnen je ook in juridische problemen brengen als je wordt betrapt op het streamen van gratis films / tv-shows / sport. Kodi-gebruikers wordt sterk aangeraden om altijd een VPN te verbinden tijdens het online streamen. Een goede Kodi VPN verbergt uw identiteit, omzeilt overheidstoezicht, geo-geblokkeerde inhoud en ISP-beperking (wat ook helpt bij buffervrije streaming).

Ik gebruik ExpressVPN, de snelste en veiligste VPN. Het is heel eenvoudig te installeren op elk apparaat inclusief Amazon FireStick. U krijgt 3 maanden gratis en bespaart 49% op de jaarplannen. Het komt ook met een 30-dagen geld-terug-garantie. Als u niet tevreden bent, kunt u altijd om terugbetaling vragen.

Klik HIER om 3 maanden gratis te krijgen en 49% te besparen op ExpressVPN

Lees: Hoe een Kodi VPN te installeren en gebruiken

Hoe Trakt op Kodi in te stellen

U moet Trakt op Kodi op twee niveaus autoriseren. Eerst moet u de Trakt-add-on op Kodi configureren. Ten tweede moet u Trakt voor elke add-on afzonderlijk autoriseren.

Laten we beide een voor een bekijken.

Autoriseer Trakt Kodi Add-on

Ga vanuit het startscherm van Kodi naar Add-ons > Mijn add-ons

hoe trakt op kodi in te stellen

Klik vervolgens op 'Programma-add-ons'

hoe trakt op kodi te installeren

Klik op 'Trakt'

trakt instellen op kodi

Klik onderaan op de knop 'Configureren'

hier is hoe trakt account te configureren op Kodi

Er verschijnt een venster met de naam ‘Instellingen - Trakt’.

Notitie: U kunt ook naar Add-ons gaan > Programmeer add-ons vanaf het Kodi-startscherm en klik met de rechtermuisknop op het pictogram Trakt. Wanneer het contextmenu verschijnt, klikt u op ‘Instellingen’ en opnieuw wordt het venster Instellingen - Trakt geopend

trakt kodi

Zorg ervoor dat in het venster Trakt Kodi het tabblad Algemeen links is geselecteerd.

Klik op de optie ‘Hoe autoriseer ik de trakt-add-on voor toegang tot mijn trakt.tv-account?’

kodi trakt

U ziet het dialoogvenster ‘Trakt-accountautorisatie’ met een QR-scancode en een alfanumerieke activeringscode. U kunt Trakt met beide integreren in Kodi.

Als u de mobiele Trakt-app gebruikt, scan dan de code van de app en de autorisatie zal onmiddellijk plaatsvinden.

trakt activeringscode op kodi

Als u de Trakt-webservice gebruikt, gaat u naar https://www.trakt.tv/activate. Meld u aan met uw Trakt-account die u eerder hebt gemaakt en voer de code in die wordt weergegeven in het Kodi-venster (zie onderstaande afbeelding)

Klik op 'Doorgaan'

tract toestemming

Bevestig uw intentie door in het volgende scherm op de knop 'Ja' te klikken. Hierin wordt u gevraagd 'Trakt toestaan ​​dat Kodi uw account gebruikt?'

trakt activering voor kodi

U krijgt de volgende melding te zien wanneer u Trakt op Kodi hebt geactiveerd

activeer trakt voor kodi

Ga nu terug naar Kodi en open Trakt-instellingen opnieuw. Als je Kodi met Trakt-account hebt geactiveerd, zie je bovenaan je Trakt-accountnaam.

hoe trakt op kodi te installeren

Autoriseer Trakt voor elke Kodi-add-on afzonderlijk

Eerst moet u ervoor zorgen dat u een van de voor Trakt ingeschakelde Kodi-add-ons hebt (ja! Niet alle add-ons ondersteunen Trakt). Gelukkig ondersteunen de meeste populaire add-ons, zoals Exodus Redux, Yoda, Exodus, Trakt.

Dus hier is hoe u Trakt op Kodi kunt autoriseren op het add-on-niveau

Ga naar het startscherm van Kodi en navigeer naar Add-ons > Mijn add-ons. Klik nu op 'Video-add-ons'. U ziet hier een lijst met al uw video-add-ons.

Klik op de add-on die u met Trakt wilt integreren. Ik kies Exodus

trakt voor exodus

Klik in het volgende scherm op de knop ‘Configureren’

exodus trakt

Selecteer de optie ‘Accounts’ in het linkerdeelvenster

hoe trakt op kodi te installeren

Klik nu op 'Autorisatie ...' in het gedeelte Trakt

trakt voor kodi

U ziet nu een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd https://trakt.tv/activate te bezoeken en de weergegeven code in te voeren.

Ga je gang en activeer de add-on op de manier waarop je Trakt eerder hebt geautoriseerd

trakt op kodi

Zodra de autorisatie is voltooid, ziet u de naam van uw Trakt-account in het gedeelte Trakt (zie onderstaande afbeelding)

trakt kodi

Hoe Ad-Free Premium Trakt-account te kopen

Als u een advertentievrije ervaring wilt hebben, kunt u zich abonneren op een van de VIP-abonnementen. Trakt heeft twee VIP-abonnementen:

  1. $ 2,50 per maand: dit plan biedt u toegang tot alle VIP-functies
  2. $ 5 per maand: met dit plan krijgt u alle VIP-functies en het Executive Producer-tegoed

Meld u aan bij uw Trakt-account op om u te abonneren op het VIP-abonnement https://www.trakt.tv en klik op de VIP-link bovenaan. U kunt de betaling uitvoeren met PayPal of creditcards.

hoe trakt op kodi te installeren

Afsluiten

Nu je Kodi Trakt-add-on hebt geïntegreerd in je Trakt-account, kun je beginnen met het bekijken van je favoriete films en tv-programma's. Trakt wordt op de achtergrond uitgevoerd en synchroniseert uw activiteiten stil. Maar u kunt ook de instellingen wijzigen zodat u een melding krijgt telkens wanneer er een Trakt-activiteit op Kodi is. Trakt leert geleidelijk uw kijkgedrag kennen en stelt dienovereenkomstig films en tv-programma's voor. Ga naar https://www.trakt.tv en bekijk alles wat Trakt voor u heeft gevolgd.

Verwant:

Hoe Kodi op FireStick te installeren
Hoe Real Debrid op Kodi te installeren
Hoe VPN op FireStick te installeren
Kodi-bufferproblemen oplossen
Hoe te repareren Kan de afhankelijkheid van Kodi niet installeren

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me