Hvorfor fungerer ikke min Kodi? Vanlige problemer og rettelser

>

I denne artikkelen vil vi diskutere de forskjellige Kodi-problemene og deres mulige løsninger. Hvis din Kodi ikke fungerer, kan det skyldes mange årsaker. I min flere års erfaring med Kodi har jeg løpt på flere problemer og har ofte lurt - ganske frustrerende - hvorfor fungerer ikke Kodi? Men jeg har også innsett at de fleste av Kodi-problemene kan tas vare på med noen ganske enkle rettelser.

kodi fungerer ikke

Kodi fungerer ikke - vanlige fikser

Jeg vil sette Kodi-problemene i to brede kategorier - lokale og serverrelaterte. De lokale problemene er noe vi vanligvis kan finne løsningen på. Men hvis det er et serverproblem, er det ikke mye vi kan gjøre med det. Det er opp til utviklerne å ta seg av slike problemer, og alt vi kan gjøre er å vente.

Følgende er de vanlige problemene og løsningene for Kodi media player.

#1. Bruk alltid en VPN med Kodi

Kodi ikke fungerer? Det er en sjanse for at Internett-leverandøren din blokkerer strømningsforespørslene fra Kodi. Ja, Internett-leverandører er kjent for slik praksis. Men du trenger ikke å bekymre deg for det lenger. Du kan unngå det ved å bruke en VPN for Kodi.

En VPN vil bare maskere alle streamingforespørsler fra enheten din, og Internett-leverandøren din vil ikke engang få en piff av det. Siden Internett-leverandøren din ikke lenger kan si om en datatransaksjon tilhører Kodi, vil de ikke kunne blokkere den.

ExpressVPN har vært mitt personlige beste i lang tid nå. Det er den raskeste og mest pålitelige VPN-tjenesten jeg noensinne har brukt. ExpressVPN beskytter internettforbindelsen din mot de som lurer på dine online aktiviteter inkludert ISPen din. Express VPN forhindrer meg også i å internettrottling, som ofte har en tendens til å bremse Kodi-opplevelsen min.

# 2. Kodi krasjer ofte - få den siste oppdateringen

Hvis Kodi krasjer for regelmessig, er det første du vil konstatere at du har den nyeste versjonen. I skrivende stund denne artikkelen ble skrevet, er Kodi 18.5 den siste stabile og offisielt utgitte versjonen.

Følg trinnene nedenfor for å sjekke Kodi-versjonen på enheten din.

#1. Gå til Kodi-startsiden og klikk på Innstillinger-ikonet øverst til venstre. Innstillinger er tannhjulikonet som er plassert under Kodi-logoen.

kodi fungerer ikke

# 2. Nå, klikk på Systeminformasjon i neste vindu

kodi fungerer ikke

# 3. Nederst til høyre i neste vindu ser du Kodi-versjonen. Som du kan se på bildet nedenfor, er Kodi-versjonen jeg bruker oppdatert (Kodi 18.5). Hvis du ikke har den nyeste versjonen, vil du oppdatere Kodi.

systeminformasjon kodi fungerer ikke

Av en eller annen grunn lar Kodi deg ikke oppdatere seg fra applikasjonen. Det er ikke mange måter å oppdatere Kodi til den nyeste versjonen. Oppdateringsmetodene er vanligvis ustabile og uforutsigbare.

Så når det er en ny versjon av Kodi der ute, er det best å avinstallere Kodi på systemet ditt og gå til en ny installasjon.

Ja, jeg forstår at du kanskje har lagt til noen tillegg og gjort endringer i innstillingene. Det er riktig at alle av dem vil gå tapt når du installerer Kodi på nytt. Men det jeg har lagt merke til, er at mange tillegg ikke fungerer med den nye versjonen uansett, og de gamle innstillingene er ikke ofte aktuelle.

Du kan installere Kodi på Android fra Google Play Store, på Windows fra Microsoft Store.

På FireStick må du laste Kodi siden den ennå ikke er omtalt i Amazon Store. FireStick-brukere kan også oppdatere til den nyere versjonen av Kodi uten å måtte miste dataene.

# 3. Kodi-lagre fungerer ikke

Kodi repositories er bibliotekene som er vert for addon og bygger. Kodi har et offisielt repository kalt Kodi Add-on Repository. Dette depotet har en rekke videotillegg, verktøy og mer. Men det er tredjepart-depotene som Kodi Bae og Fusion som er mer populære og mer brukt.

Tredjeparts depotene er opprettet av uavhengige utviklere. Det finnes dusinvis av lagre der ute, og ikke alle av dem er like populære.

For å få et Kodi-lager, legger du til en kilde til Kodi og installerer deretter depotet fra den kilden. Hvis noen av Kodi-lagringene ikke fungerer, vil du ikke kunne installere tilleggene eller bygge fra dem.

Så, hvordan løser du dette problemet? Dessverre er det for det meste ingenting du kan gjøre med det. Selv når du installerer et depot lokalt, lagres innholdet fortsatt på en ekstern server. Hvis du ikke kan installere en addon eller en build gjennom Kodi, betyr det vanligvis at det er et problem med serveren. Mens populære lagringsplasser er godt vedlikeholdt, er de ikke så populære. Du må vente til serveren er pålogget igjen for at depotet skal fungere. Hvis depotet ikke fungerer på flere dager, er det en sjanse for at den er avviklet.

Hvis du tror det er et lokalt problem med depotet og ikke har noe med serveren å gjøre, kan du prøve noen vanlige feilsøkingsteknikker.

Gå videre og installer depotet på nytt. Noen ganger kan det løse problemet. Det kan også være lurt å starte enheten på nytt og sjekke om det gjør at depotet fungerer. Hvis ingenting ser ut til å fungere, må du avinstallere Kodi og installere det på nytt. Det kan hjelpe!

Men husk at lokale problemer med depoter er ekstremt sjeldne. Det er etter all sannsynlighet et problem med serveren.

# 4. Kodi sluttet å jobbe plutselig

Jeg har ikke møtt dette problemet på lenge, så jeg tror det er trygt å si at problemet er sjeldent. Men jeg husker at Kodi sluttet å jobbe plutselig for meg da det bare hadde fungert for et par timer siden. Hver gang jeg prøvde å kjøre Kodi ville det enten ta lang tid å lansere eller kaste feil.

Etter å ha skrapet bakhodet på en stund, regnet jeg med at minst en viktig fil i Kodi-installasjonsmappen må ha blitt skadet og forårsake at appen ikke lastes ordentlig. Jeg installerte Kodi på nytt, og det begynte å fungere fint igjen.

Hvis det er den typen problemer du sitter fast med, regner jeg med at reinstallasjon er den eneste løsningen. Imidlertid vet at dette vil føre til at du mister Kodi-dataene og at installerte tilleggsprogrammer vil bli borte. Dessverre er det ikke mye vi kan gjøre med det.

Du kan også dele Kodi-loggfilen på Kodi supportforum og sjekke om de kan hjelpe deg med problemet ditt.

# 5. Kodi Builds OR / AND Tillegg fungerer ikke

Det første jeg ønsker at du skal bestemme om alle tilleggene ikke fungerer, eller om det bare er noen (eller sannsynligvis bare en).

Hvis Kodi-bygget ikke lastes, vil ingen av tilleggene dine fungere. Dette ser mer ut som problemet med build og ikke addons. Det ville være en god ide å slå opp på Google (eller hvilken som helst annen søkemotor etter eget valg) og finne ut om det er et kjent problem med den aktuelle bygningen.

Vanligvis laster grensesnittet til builden opp fordi det lagres lokalt på maskinen din, men buildet kan ikke hente dataene fra serveren.

Hvis det er problemet med Kodi build, er den eneste løsningen igjen å avinstallere Kodi og installere den på nytt. Avinstallering av build fra Kodi virker ikke ganske enkelt, da det innebærer en så komplisert prosess. Dette er grunnen til at jeg alltid går med en ny installasjon av appen.

I tilfelle du ikke bruker noen build, men det er Kodi-tilleggene som ikke fungerer, er det første du ønsker å gjøre å sjekke internettforbindelsen. Forsikre deg om at enheten din er koblet til internett.

Hvis internett fungerer bra, kan du starte enheten på nytt. Dette vil oppdatere OS så vel som appen og kan løse problemet.

I tilfelle du opplever problemer med bare noen tillegg, kan dette være et serverproblem. Kodi-tilleggere som ikke fungerer, betyr vanligvis at de ikke henter noen streamingkoblinger, eller koblingene de skraper ikke strømmer noe innhold. Dette problemet er mer vanlig enn du ønsker, og påvirker ofte de mindre kjente tilleggene. Mitt råd er å gå for en av de mer populære Kodi-tilleggene.

# 6. Kodi Buffering Issues

Når min Kodi ikke fungerer, avinstallerer jeg appen og installerer den på nytt. Det løser mange problemer. Men når jeg får problemer med Kodi-buffering, trenger jeg å gjøre mer enn det.

Det er noen måter å ta seg av buffringsproblemene på, inkludert:

  • Tømmer hurtigbufferen
  • Øke videobufferstørrelsen i Kodi
  • Bruker en VPN
  • Bruke en kode

Du kan lese mer om det i detalj i vår spesielle Kodi-bufferingsguide.

# 7. Tilbakestill Kodi til standard

I denne guiden har jeg flere ganger snakket om å avinstallere og installere Kodi på nytt. Det er en god idé, siden det sørger for at eventuelle manglende installasjonsfiler blir distribuert på systemet ditt. Men jeg vil innrømme at ikke alle Kodi-problemene krever installering på nytt. Du kan til og med tømme Kodi-data og tilbakestille dem til standard. På denne måten kan du spare deg litt ekstra.

Du kan tilbakestille Kodi til systemstandard ved å bruke Ares Wizard. Slik kan du gjøre det:

#1. Installer Ares Wizard på Kodi

# 2. Fra Kodi-startskjermen går du til tillegg > Programmer tillegg og kjør Ares Wizard

# 3. Klikk på kategorien ‘Mer’ øverst til høyre i Ares Wizard-grensesnittet

kodi sluttet å jobbe

# 4. Klikk "Slett alle data / Ny start" -knappen

hvorfor fungerer ikke kodi

# 5. Klikk "Ja" når følgende ledetekst vises

min kodi fungerer ikke

# 6. Nå vil du se følgende vindu. Hvis du vil beholde favoritter, kilder og tilleggsinnstillinger, velger du deretter. Den lille grå prikken neste blir grønn når du velger elementet (se bildet nedenfor). Klikk "Fortsett" -knappen nederst i dette vinduet for å fortsette

kodi problemer og fikser

Du kan også tilbakestille Kodi-data på FireStick og lære å sikkerhetskopiere Kodi-dataene før du tilbakestiller dem.

Konklusjon

Det er ganske mye det du kan gjøre når Kodi ikke jobber i det hele tatt eller slik den skal. Som det er tydelig i denne guiden, kan de fleste av Kodi-problemene løses ved å fjerne appen og installere den på nytt eller ved å fjerne Kodi-dataene. Noen ganger kan noe så enkelt som omstart av enheten ta seg av problemet. Du kan fikse de fleste av de lokale Kodi-problemene. Serverproblemer er imidlertid utenfor domenet vi kontrollerer. Jeg håper denne guiden hjalp deg med Kodi-problemene dine. Du kan gjerne fylle oss hvis du har noen forslag eller spørsmål i kommentarfeltet nedenfor.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me