Как да настроите Amazon Fire TV Stick за първи път

>

Телевизионното гледане бързо се променя по целия свят с предсказанието на услуги за стрийминг на видео като Hulu, Netflix, Hotstar, Amazon Prime и др. DTH може много скоро да се превърне в минало и ще бъде за добро. Услугите за видео стрийминг не само предлагат много повече и по-добро съдържание, но и дават на зрителите истински избор. Те могат да избират каквото пожелаят от над милиони телевизионни предавания, филми, документални филми и др. Последният запис в сегмента за поточно видео е Amazon Fire TV Stick.

FireStick е ексклузивно предложение на Amazon и предлага множество услуги като Amazon Prime Video, Hotstar, Netflix, Gaana и много други. Но това не е единственият момент на Fire Stick. Правилно сте се досетили. Дистанционното за Fire Fire се предлага с поддръжка на Alexa. Така че можете просто да седнете отново на дивана си и да контролирате всичко чрез гласа си. Невероятно, нали??

как да настроите Amazon Fire TV телевизионен стик

Ако ще закупите Amazon Fire TV Stick или вече сте го закупили и се притеснявате как да го настроите, тогава седнете и се отпуснете. Тук сме, за да ви помогнем с настройката на Amazon Fire TV Stick за първи път на вашия телевизор. Просто следвайте внимателно тези стъпки и всичко ще се превърне в торта.

Но преди да започнем с този урок, нека първо да ви разкажем няколко от предварителните изисквания. Това са нещата, от които ще се нуждаете настройте и стартирайте своя Amazon Fire TV Stick. Моля, обърнете внимание, че тези неща очевидно няма да бъдат включени във вашата Fire Stick Box !!! Това са:

  • Съвместим телевизор: Това очевидно е най-важното изискване. Ще ви е необходим поне HDTV с HDMI порт, за да използвате Fire Stick.
  • Интернет връзка: Fire Stick няма собствена интернет връзка. Ще трябва да свържете своя Fire Stick към активна и силна WiFi връзка, така че да може да предава видеоклипове с висока разделителна способност правилно.
  • Амазонски акаунт: Не на последно място, трябва да регистрирате своя Amazon Fire Stick във вашия Amazon акаунт. Ако поръчате Fire Stick от акаунта си в Amazon, той вече ще е регистриран в него. Можете дори да го промените по всяко време.

Инструкции за настройка на Amazon Fire Stick

Сега, когато сте готови, нека започнем Ето как да настроите вашия Amazon Fire TV Stick за първи път. Разделих процеса на настройка на 4 подходящи части, за да улесня нещата.

Част 1: Първи стъпки

ЕТАП 1: Вземи твоя Fire TV Stick устройство. Там ще намерите micro-USB порт и HDMI. Сега включете USB захранващия кабел към micro-USB порта на вашия Fire Stick и включете другия край на захранващия кабел към захранващия адаптер.

свържете firestick към захранващия кабел и захранващия адаптер

СТЪПКА 2: Сега свържете захранващия адаптер към електрическия контакт. (Забележка: Препоръчва се да използвате захранващия адаптер, а не захранваните USB портове, предлагани от няколко телевизора).

СТЪПКА 3: Сега включете Fire Stick към всеки HDMI порт на вашия телевизор. Моля, помнете номера на HDMI порта, тъй като сега ще бъдете задължени да включите съответния HDMI входен канал на вашия телевизор.

поставете firestick в hdmi порт на телевизия

СТЪПКА 4: Включете телевизора си и отворете съответния HDMI входен канал. Ще видите зареждащ екран с логото на Fire TV Stick. Може да отнеме известно време за зареждане за първи път, така че не се притеснявайте.

Стъпка 5: Сега е време да настроите вашето дистанционно Fire Stick. Първо, поставете двете AAA батерии, включени в кутията.

поставете дистанционни батерии

Сега дистанционното трябва автоматично да се сдвои с Fire Stick. Ако обаче не се сдвои автоматично, просто натиснете и задръжте бутона Home на дистанционното си за 10 секунди. Това ще изпрати вашия Fire Stick в режим Discovery и сдвояването ще бъде извършено.

След като дистанционното се сдвои с FireStick, натиснете Play / Pause бутон за стартиране на процеса на настройка

как да настроите Amazon fire stick 4k

Стъпка 6: Сега FireStick ще ви помоли да изберете предпочитания от вас език. Маркирайте желания език с помощта на навигационните клавиши на дистанционното и натиснете Изберете / OK бутон на дистанционното, за да зададете езика.

Забележка: Select / OK е кръглият бутон на дистанционното, приложен в навигационните бутони

инструкции за настройка на пожарната пръчка на Amazon

Част 2: Свържете Amazon Fire Stick към Wifi

Стъпка 7: Вашият FireStick вече ще сканира за наличните Wi-Fi мрежи в рамките на обхвата. Когато видите списъка с мрежите, изберете своя Wi-Fi и въведете своя SSID и парола (ако е необходимо), за да се свържете

как да свържете Amazon fire stick към wifi

Част 3: Регистрирайте Fire TV / Stick с Amazon акаунт

Стъпка 8: Сега е време да регистрирате устройството си в акаунта си в Amazon. Вашият Amazon Fire TV Stick ще бъде предварително регистриран, ако сте го поръчали от Amazon. Ако обаче това не е така или ако искате да се регистрирате чрез различен акаунт в Amazon, можете просто да следвате инструкциите на екрана, за да се регистрирате или премахнете регистрацията на своя Fire TV. (Можете да научите повече за това тук.)

Ако вашият FireStick не е предварително регистриран, трябва да видите следния прозорец. Ако имате акаунт в Amazon, продължете напред и изберете първата опция. Ако не, първо създайте акаунт в Amazon, като щракнете върху Аз съм нов за Амазонка. 

инструкции за настройка на пожарната пръчка на Amazon

Стъпка 9: Вашият FireStick вече ще се регистрира. Изчакайте няколко секунди.

как да настроите Amazon firestick

Част 4: Прекратяване на процеса на настройка

Стъпка 10: Когато регистрацията приключи, FireStick ще ви попита дали искате да запазите паролата си за Wi-Fi във вашия Amazon акаунт.

Ако използвате множество устройства на Amazon, регистрирани в същия акаунт на Amazon като FireStick, би било добра идея да изберете да за да позволят на тези устройства бързо да се свързват с вашата Wi-Fi мрежа. Ако нямате други устройства на Amazon и дори не възнамерявате да купувате такова в бъдеще, може също така да изберете Не 

Амазонка пожарна стик парола за wifi

Стъпка 11: Ако искате да активирате родителския контрол на вашия FireStick, щракнете Активиране на родителския контрол на следващия екран. Ако го направите, ще бъдете помолени да настроите ПИН код в следващия прозорец. Ще трябва да въведете ПИН кода за повечето дейности в FireStick.

Ако не се нуждаете от родителски контрол, просто щракнете Няма родителски контрол за да продължите.

родителски контрол на Amazon fire tv stick 4k

Стъпка 12:  Сега можете да щракнете върху Започнете и да изберете приложенията / услугите за стрийминг, които искате да инсталирате, преди да започнете с FireStick. Ако искате да ги инсталирате по-късно, щракнете Не благодаря

как да настроите amazon firestick и fire tv устройства

Ако имате FireStick 2nd Gen без дистанционни бутони за управление на телевизора (бутони за сила на звука и захранване), това е всичко, което трябва да направите, за да настроите устройството си.

Ако имате по-нов FireStick с бутони за управление на телевизора, продължете с част 5 по-долу

Част 5: Сдвоете FireStick дистанционно с телевизор

Следващите стъпки са само за дистанционни с контроли на телевизора. Ако нямате дистанционно с бутони за сила на звука, можете да пропуснете тази част и да преминете към следващия раздел.

Стъпка 13: Когато видите този прозорец, щракнете Следващия

настройте телевизионен контрол на военен

Стъпка 14: Натиснете бутоните за увеличаване и намаляване на силата на звука на вашето дистанционно управление

Уверете се, че отдалечените точки на телевизора. Бутоните за управление на телевизора използват IR профила на вашия телевизор. Следователно вашият телевизор и дистанционно трябва да са в полезрението, за да функционират функциите за управление на телевизора.

Amazon fire TV и firestick 4k настройка

Стъпка 15: Щракнете да ако сте чули звука. Ако не, щракнете НЕ, за да повторите процеса

как да настроите firestick 4k

Стъпка 16: Когато дистанционното за Fire TV успешно се синхронизира, на екрана ще видите следното съобщение

Как да настроите Amazon Fire TV Stick за първи път

Успешно настроихте своя FireStick

Как да започнете да използвате вашия Fire Stick

Сега, когато вашият FireStick е настроен, бихте искали да започнете веднага. Ето някои вълнуващи неща, които бихте искали да знаете, които със сигурност предлагат много по-добро FireStick изживяване.

Jailbreak Your FireStick

FireStick е страхотно устройство за стрийминг на медии. Тя ви позволява да гледате любимите си епизоди, филми и дори телевизия на живо чрез приложения като Netflix, Hulu, Amazon Prime и много други. Но има сериозно ограничение. Тези услуги ви струват пари, такъв вид, който лесно би могъл да намали вашия бюджет. Освен това не можете да получите всичко, което искате да гледате от една услуга. Трябва да имате няколко абонамента и това струва още повече.

Но можете лесно да изтърпите джейлбрейк FireStick и никога няма да се притеснявате да плащате стотинка за гледане на филми, предавания, телевизия на живо и почти всичко, което искате. Затвора за затвора е прост, бърз, безопасен и легален процес. Той всъщност инсталира Kodi на вашия Fire TV Stick и след това излъчва съдържание, използвайки Kodi Addons и Kodi изгражда. Накратко, той ви дава достъп до бездънен пул от безплатно съдържание.

Как да Jailbreak FireStick

Инсталирайте FireStick Apps

Нито едно медийно устройство не е полезно без неговите приложения и FireStick поддържа десетки от тях. Има много приложения, безплатни и платени, можете да инсталирате на своя FireStick и да се наслаждавате на безкрайни часове на стрийминг. Amazon Store е огромно хранилище от готини приложения като Netflix, Hulu и Amazon Prime е вградено във вашето устройство. Но ако това не е достатъчно, можете да получите множество невероятни приложения на трети страни, които ви позволяват да гледате филми и предавания безплатно.

FireStick работи на модифициран Android, но в основата му е много като всяко друго Android устройство. Ето защо множество приложения на Android за Android работят безупречно на вашия FireStick. Много от тях са удобни за дистанционно и тези, които не винаги могат да бъдат използвани с Mouse Toggle на FireStick. Разгледайте нашите най-добри FireStick приложения и започнете.

Останете защитени с VPN

Вярвам, че никога не бих могъл да кажа достатъчно за това колко е важно да проявите повишено внимание и да предприемете подходящи мерки, за да осигурите вашата онлайн безопасност. Интернет ви излага на любопитни очи на вашия интернет доставчик, трети страни като хакери и дори вашето собствено правителство. Всички ваши онлайн дейности могат да бъдат проследени лесно до вас. И когато излъчвате безплатни филми и предавания през приложения на трети страни, има шанс да се приземите.

Не одобрявам нарушения на авторските права. Но аз твърдо поддържам концепцията за правата върху нашата поверителност и тя никога не трябва да бъде компрометирана. Затова препоръчвам да използвате VPN с FireStick.

VPN пренасочва вашите онлайн дейности чрез криптиран сървър и се уверява, че вашето присъствие в интернет остава частно и анонимно. Препоръчвам ExpressVPN, тъй като това е най-бързата и надеждна VPN услуга за Fire TV Stick. Можете да разгледате това стъпка по стъпка ръководство за инсталиране & използвайте VPN на Fire Stick.

Кликнете ТУК, за да получите 3 месеца безплатно и спестите 49% от ExpressVPN

заключение

Това е. Успешно поставихте вашия Amazon Fire TV Stick за първи път и сега можете да се насладите на огромния океан от мултимедийно съдържание с помощта на различни приложения или процес на джейлбрейк, както предложих по-горе. Надявам се това да помогне. Все пак, ако срещнете някакви проблеми с настройката на Amazon Fire Stick, не се колебайте да ме уведомите чрез секцията за коментари по-долу. Преди да тръгнете, не забравяйте да проверите най-добрите настройки за Firestick, които вярвам, че всеки потребител трябва да приложи точно сега.

Свързани ръководства:

  • Как да коригирате FireStick отдалечени проблеми
  • Как да предотвратите прегряване на Firestick
  • Как да рестартирате / рестартирате FireStick
  • Как да инсталирате Mobdro на FireStick
  • Как да инсталирате Cinema APK на FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me