Hur du ställer in Amazon Fire TV Stick för första gången

>

TV-tittande förändras snabbt över hela världen med uppsägning av videostreamingtjänster som Hulu, Netflix, Hotstar, Amazon Prime, etc. DTH kan mycket snart bli en saga historia och det kommer att vara för gott. Videostreamingtjänster erbjuder inte bara mycket mer och bättre innehåll utan ger också tittarna ett riktigt val. De kan välja vad de vill bland fler än miljontals TV-program, filmer, dokumentärer etc. Den senaste posten inom videostreamingsegmentet är Amazon Fire TV Stick.

FireStick är ett exklusivt Amazon-erbjudande och erbjuder en mängd tjänster som Amazon Prime Video, Hotstar, Netflix, Gaana och många andra. Men detta är inte den enda höjdpunkten i Fire Stick. Du gissade det rätt. Fire Stick-fjärrkontrollen kommer med Alexa-stöd. Så du kan bara luta dig tillbaka på din soffa nu och kontrollera allt genom din röst. Fantastiskt, är det inte?

hur man ställer in amazon fire tv stick

Om du ska köpa Amazon Fire TV Stick eller redan har köpt den och oroar dig för hur du ställer in den, luta dig tillbaka och koppla av. Vi är här för att hjälpa dig med installationen av Amazon Fire TV Stick för första gången på din TV. Följ bara stegen noga så att allt kommer att bli en cakewalk.

Men innan vi börjar med den här tutorialen, låt oss berätta några av förutsättningarna först. Det här är de saker som du kommer att behöva ställa in och köra din Amazon Fire TV Stick. Observera att dessa saker uppenbarligen inte kommer att inkluderas i din Fire Stick Box !!! Dessa är:

  • En kompatibel TV: Detta är uppenbarligen det främsta kravet. Du behöver minst HDTV med en HDMI-port för att använda Fire Stick.
  • Internet anslutning: Fire Stick har inte egen internetanslutning. Du måste ansluta din Fire Stick till en aktiv och stark WiFi-anslutning så att den kan strömma HD-videor ordentligt.
  • Amazon-konto: Sist men inte minst måste du registrera din Amazon Fire Stick till ditt Amazon-konto. Om du beställer Fire Stick från ditt Amazon-konto kommer den redan registreras med det kontot. Du kan till och med ändra det när du vill.

Amazon Fire Stick Installationsinstruktioner

Nu när ni är förberedda, låt oss börja. Så här ställer du in din Amazon Fire TV Stick för första gången. Jag har delat upp installationsprocessen i fyra relevanta delar för att underlätta saker.

Del 1: Komma igång

STEG 1: Ta din Fire TV Stick Device. Du hittar en mikro-USB-port och en HDMI där. Anslut nu USB-nätsladden till mikro-USB-porten på din Fire Stick och anslut den andra änden av nätsladden till nätadaptern.

anslut eldsten till nätsladden och nätadaptern

STEG 2: Anslut nu nätadaptern till ett eluttag. (Obs! Det rekommenderas att använda nätadaptern och inte de USB-portar som erbjuds av få TV-apparater).

STEG 3: Anslut nu Fire Stick till valfri HDMI-port på din TV. Kom ihåg HDMI-portnumret eftersom du nu kommer att behöva slå PÅ motsvarande HDMI-ingångskanal på din TV.

sätt in eldsten i HDMI-porten på tv

STEG 4: Slå på TV: n och öppna motsvarande HDMI-ingångskanal. Du ser en laddningsskärm med Fire TV Stick-logotypen. Det kan ta lite tid att ladda för första gången, så oroa dig inte.

Steg 5: Nu är det dags att ställa in din Fire Stick-fjärrkontroll. Sätt först in de två AAA-batterierna som ingår i lådan.

sätt i fjärrbatterier

Nu ska fjärrkontrollen automatiskt kopplas ihop med Fire Stick. Men om den inte går ihop automatiskt, håll bara hemknappen på fjärrkontrollen intryckt i 10 sekunder. Detta skickar din Fire Stick till upptäcktsläget och kopplingen kommer att göras.

När fjärrkontrollen är ihopkopplad med FireStick, tryck på Play / Pause för att starta installationsprocessen

hur man ställer in amazon fire stick 4k

Steg 6: FireStick ber dig nu välja ditt språk som du föredrar. Markera önskat språk med navigeringsknapparna på fjärrkontrollen och tryck på Välj / OK knappen på fjärrkontrollen för att ställa in språket.

Notera: Select / OK är cirkulärknappen på fjärrkontrollen inuti navigeringsknapparna

installationsinstruktioner för amazon fire stick

Del 2: Anslut Amazon Fire Stick till Wifi

Steg 7: Din FireStick söker nu efter tillgängliga Wi-Fi-nätverk inom området. När du ser listan över nätverk, välj din Wi-Fi och ange ditt SSID och lösenord (om det behövs) för att ansluta

hur man ansluter amazon fire stick till wifi

Del 3: Registrera Fire TV / Stick med ett Amazon-konto

Steg 8: Nu är det dags att registrera din enhet till ditt Amazon-konto. Din Amazon Fire TV Stick kommer att förregistreras om du har beställt den från Amazon. Om det inte är fallet eller om du vill registrera dig via ett annat Amazon-konto, kan du bara följa instruktionerna på skärmen för att registrera eller avregistrera din Fire TV. (Du kan lära dig mer om det här.)

Om din FireStick inte är förregistrerad bör du se följande fönster. Om du har ett Amazon-konto, gå vidare och välj det första alternativet. Om inte, skapa ett Amazon-konto först genom att klicka Jag är ny på Amazon. 

installationsinstruktioner för amazon fire stick

Steg 9: Din FireStick kommer nu att registreras. Vänta några sekunder.

hur man ställer in amazon firestick

Del 4: Avveckla installationsprocessen

Steg 10: När registreringen är klar kommer FireStick att fråga om du vill spara ditt Wi-Fi-lösenord på ditt Amazon-konto.

Om du använder flera Amazon-enheter registrerade på samma Amazon-konto som FireStick, skulle det vara en bra idé att välja Ja för att tillåta dessa enheter att snabbt ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk. Om du inte har några andra Amazon-enheter och inte ens tänker köpa en i framtiden, kan du lika gärna välja Nej 

amazon fire stick wifi lösenord

Steg 11: Om du vill aktivera föräldrakontroll på din FireStick klickar du på Aktivera föräldrakontroll på nästa skärm. Om du gör det kommer du att bli ombedd att ställa in en PIN-kod i det följande fönstret. Du måste ange PIN-koden för de flesta aktiviteter på FireStick.

Om du inte behöver föräldrakontroll klickar du bara på Inga föräldrakontroller att fortsätta.

föräldrakontroll på amazon fire tv-stick 4k

Steg 12:  Du kan nu klicka på Kom igång och välja de appar / strömningstjänster du vill installera innan du börjar med FireStick. Klicka på om du vill installera dem senare Nej tack

hur man ställer in amazon eldstick och brand-tv-enheter

Om du har en FireStick 2nd Gen utan TV-kontrollknappar (volym- och strömknappar) på fjärrkontrollen, är detta allt du behöver göra för att ställa in din enhet.

Om du har en nyare FireStick med TV-kontrollknappar, fortsätt med del 5 nedan

Del 5: Koppla ihop FireStick-fjärrkontroll med TV

Följande steg är endast för fjärrkontroller med TV-kontroller. Om du inte har fjärrkontroll med volymknappar kan du hoppa över den här delen och gå till nästa avsnitt.

Steg 13: När du ser detta fönster klickar du på Nästa

ställa in tv-kontroll på eldsten

Steg 14: Tryck på knapparna Volym upp och Volym ned på fjärrkontrollen

Se till att fjärrkontrollen pekar på TV: n. TV-kontrollknapparna använder IR-profilen för din TV. Därför måste din TV och fjärrkontroll vara i sikte för att TV-kontrollfunktionerna ska fungera.

amazon fire tv och firestick 4k installation

Steg 15: Klick Ja om du hörde ljudet. Om inte, klicka på NEJ för att upprepa processen

hur man ställer in eldstick 4k

Steg 16: När Fire TV-fjärrkontrollen har synkroniserats ser du följande meddelande på skärmen

Hur du ställer in Amazon Fire TV Stick för första gången

Du har konfigurerat din FireStick

Så här börjar du använda din eldpinne

Nu när din FireStick är klar, skulle du komma igång direkt. Här är några spännande saker du vill veta som säkert kommer att erbjuda en mycket bättre FireStick-upplevelse.

Jailbreak Your FireStick

FireStick är en fantastisk media streaming enhet. Det låter dig titta på dina favoritavsnitt, filmer och till och med live-tv genom appar som Netflix, Hulu, Amazon Prime och många fler. Men det finns en allvarlig begränsning. Dessa tjänster kostar dig pengar, den typ som lätt kan besvärja din budget. Dessutom kunde du inte få allt du vill titta på från en tjänst. Du måste ha flera prenumerationer och det kostar ännu mer.

Men du kan enkelt jailbreak FireStick och aldrig behöva oroa dig för att betala ett öre för att titta på filmer, program, live-tv och nästan vad du vill. Jailbreaking är en enkel, snabb, säker och juridisk process. Det installerar faktiskt Kodi på din Fire TV Stick och strömmar sedan innehåll med Kodi Addons och Kodi builds. Kort sagt ger det dig tillgång till en bottenlös pool med gratis innehåll.

Hur man Jailbreak FireStick

Installera FireStick-appar

Ingen medieenhet är bra utan sina appar och FireStick stöder dussintals av dem. Det finns många appar, både gratis och betalade, du kan installera på din FireStick och njuta av oändliga timmar med strömning. Amazon Store är ett enormt arkiv av coola appar som Netflix, Hulu och Amazon Prime är inbyggd i din enhet. Men om det inte räcker kan du få massor av fantastiska tredjepartsappar som låter dig titta på filmer och program gratis.

FireStick körs på en modifierad Android, men i dess kärna är den ungefär som alla andra Android-enheter. Det är därför många Android-appar från tredje part fungerar felfritt på din FireStick. Många av dem är fjärrvänliga och de som inte alltid kan användas med Mouse Toggle på FireStick. Ta en titt på våra bästa FireStick-appar och kom igång.

Håll dig skyddad med ett VPN

Jag tror att jag aldrig kunde säga tillräckligt om hur viktigt det är att vara försiktig och vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa din online säkerhet. Internet exponerar dig för din ISP: s intressanta ögon, tredjeparter som hackare och till och med din egen regering. Alla dina online-aktiviteter kan enkelt spåras tillbaka till dig. Och när du strömmar över gratis filmer och show genom appar från tredje part finns det en chans att du kan landa i problem.

Jag godkänner inte brott mot upphovsrätten. Men jag upprätthåller starkt begreppet rättigheter till vår integritet och det får aldrig äventyras. Därför rekommenderar jag att du använder ett VPN med FireStick.

En VPN omdirigerar dina onlineaktiviteter via en krypterad server och ser till att din närvaro på internet förblir privat och anonym. Jag rekommenderar ExpressVPN, eftersom det är den snabbaste och mest pålitliga VPN-tjänsten för Fire TV Stick. Du kan kolla in den här steg-för-steg-guiden att installera & använd en VPN på Fire Stick.

Klicka HÄR för att få 3-månaders gratis och spara 49% på ExpressVPN

Slutsats

Det är allt. Du har framgångsrikt konfigurerat din Amazon Fire TV Stick för första gången och nu kan njuta av det stora havet med multimediainnehåll med hjälp av olika appar eller jailbreak-processen som jag föreslog ovan. Jag hoppas att detta hjälpte. Om du fortfarande stöter på några Amazon Fire Stick-installationsproblem kan du gärna meddela mig genom kommentarerna nedan. Innan du åker, glöm inte att kontrollera de bästa inställningarna för Firestick som jag tror att alla användare bör ansöka just nu.

Relaterade guider:

  • Hur du åtgärdar FireStick-fjärrproblem
  • Hur man förhindrar att Firestick överhettas
  • Hur du startar om / startar om FireStick
  • Hur man installerar Mobdro på FireStick
  • Hur man installerar Cinema APK på FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me