Waarom werkt mijn Kodi niet? Veelvoorkomende problemen en oplossingen

>

In dit artikel zullen we de verschillende Kodi-problemen en hun mogelijke oplossingen bespreken. Als uw Kodi niet werkt, kan dit verschillende redenen hebben. In mijn jarenlange ervaring met Kodi ben ik verschillende problemen tegengekomen en heb me vaak afgevraagd - nogal frustrerend - waarom werkt Kodi niet? Maar ik heb me ook gerealiseerd dat de meeste Kodi-problemen kunnen worden opgelost met een aantal vrij eenvoudige oplossingen.


Kodi werkt niet

Kodi werkt niet - Veelvoorkomende oplossingen

Ik zal de Kodi-problemen in twee brede categorieën onderbrengen: lokaal en server gerelateerd. De lokale problemen zijn iets waar we meestal de oplossing voor kunnen vinden. Als er echter een serverprobleem is, kunnen we er niet veel aan doen. Het is aan de ontwikkelaars om voor dergelijke problemen te zorgen en we kunnen alleen maar wachten.

Hier volgen de meest voorkomende problemen en oplossingen voor Kodi-mediaspeler.

# 1. Gebruik altijd een VPN met Kodi

Werkt Kodi niet? Welnu, er is een kans dat uw ISP de streamingverzoeken blokkeert die afkomstig zijn van Kodi. Ja, ISP's staan ​​bekend om dergelijke praktijken. Maar u hoeft zich er geen zorgen meer over te maken. Je kunt het vermijden door een VPN voor Kodi te gebruiken.

Een VPN maskeert eenvoudig alle streamingverzoeken van uw apparaat en uw ISP zou er zelfs geen vleugje van krijgen. Omdat uw internetprovider niet meer weet of een gegevenstransactie van Kodi is, kunnen ze deze niet blokkeren.

ExpressVPN is al heel lang mijn persoonlijk record. Het is de snelste en meest betrouwbare VPN-service die ik ooit heb gebruikt. ExpressVPN beschermt uw internetverbinding tegen degenen die nieuwsgierig zijn naar uw online activiteiten, inclusief uw ISP. Express VPN voorkomt ook dat ik via internet smoor, wat vaak de neiging heeft om mijn Kodi-ervaring te vertragen.

# 2. Kodi crasht vaak - ontvang de nieuwste update

Als Kodi te regelmatig crasht, is het eerste wat je wilt weten dat je de nieuwste versie hebt. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, is Kodi 18.5 de nieuwste stabiele en officieel uitgebrachte versie.

Volg de onderstaande stappen om de Kodi-versie op uw apparaat te controleren.

# 1. Ga naar het startscherm van Kodi en klik op het pictogram Instellingen linksboven. Instellingen is het tandwielpictogram dat onder het Kodi-logo wordt geplaatst.

Kodi werkt niet

# 2. Klik nu in het volgende venster op Systeeminformatie

Kodi werkt niet

# 3. Rechtsonder in het volgende venster ziet u de Kodi-versie. Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, is de Kodi-versie die ik gebruik up-to-date (Kodi 18.5). Als u niet over de nieuwste versie beschikt, wilt u Kodi bijwerken.

systeeminformatie kodi werkt niet

Om de een of andere reden laat Kodi je niet zichzelf updaten vanuit de applicatie. Er zijn niet veel manieren om Kodi bij te werken naar de nieuwste versie. De updatemethoden zijn meestal onstabiel en onvoorspelbaar.

Dus, wanneer er een nieuwe versie van Kodi is, is het het beste om Kodi op uw systeem te verwijderen en voor een nieuwe installatie te gaan.

Ja, ik begrijp dat u mogelijk enkele add-ons hebt toegevoegd en wijzigingen in de instellingen hebt aangebracht. Het is waar dat ze allemaal verloren gaan als je Kodi opnieuw installeert. Maar wat mij is opgevallen, is dat veel add-ons sowieso niet met de nieuwe versie werken en dat de oude instellingen niet vaak van toepassing zijn.

U kunt Kodi op Android installeren vanuit Google Play Store, op Windows vanuit Microsoft Store.

Op FireStick moet u Kodi zijdelings laden omdat het nog niet in de Amazon Store te zien is. FireStick-gebruikers kunnen ook updaten naar de nieuwere versie van Kodi zonder de gegevens te verliezen.

# 3. Kodi Repositories werkt niet

Kodi-opslagplaatsen zijn de bibliotheken die de add-ons en builds hosten. Kodi heeft een officiële repository genaamd Kodi Add-on Repository. Deze repository heeft een aantal video-add-ons, hulpprogramma's en meer. Maar het zijn de repositories van derden zoals Kodi Bae en Fusion die populairder zijn en op grotere schaal worden gebruikt.

De externe opslagplaatsen worden gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars. Er zijn tientallen repositories die niet allemaal even populair zijn.

Om een ​​Kodi-repository te krijgen, voegt u een bron toe aan Kodi en installeert u vervolgens de repository van die bron. Als een van de Kodi-repositories niet werkt, kunt u de add-ons of builds ervan niet installeren.

Dus, hoe los je dit probleem op? Helaas is er voor het grootste deel niets dat je eraan kunt doen. Zelfs wanneer u een repository lokaal installeert, wordt de inhoud ervan nog steeds op een externe server opgeslagen. Als u een add-on of build via Kodi niet kunt installeren, betekent dit meestal dat er een probleem is met de server. Hoewel populaire repositories goed worden onderhouden, zijn de niet-zo-populaire repositories dat niet. U moet wachten tot de server weer online is om de repository te laten werken. Als de repository enkele dagen niet werkt, is er een kans dat deze is stopgezet.

Als u denkt dat er een lokaal probleem is met de repository en niets te maken heeft met de server, kunt u enkele veelvoorkomende technieken voor probleemoplossing proberen.

Ga je gang en installeer de repository opnieuw. Soms kan het probleem worden opgelost. Misschien wilt u het apparaat ook opnieuw opstarten en controleren of de repository werkt. Als niets lijkt te werken, verwijdert u Kodi en installeert u het opnieuw. Het kan helpen!

Maar vergeet niet dat lokale problemen met opslagplaatsen uiterst zeldzaam zijn. Naar alle waarschijnlijkheid is er een probleem met de server.

# 4. Kodi stopte plotseling met werken

Ik heb dit probleem al lang niet meer meegemaakt, dus ik geloof dat het veilig is om te zeggen dat het probleem zeldzaam is. Maar ik herinner me nog dat Kodi plotseling stopte met werken toen het nog maar een paar uur geleden werkte. Elke keer dat ik Kodi probeerde uit te voeren, duurde het lang om te starten of gaf ik een foutmelding.

Nadat ik een tijdje achter op mijn hoofd had gekrabd, dacht ik dat ten minste één belangrijk bestand in de Kodi-installatiemap corrupt moest zijn, waardoor de app niet goed kon worden geladen. Ik heb Kodi opnieuw geïnstalleerd en het begon weer goed te werken.

Als dat het soort probleem is waarmee je vast zit, denk ik dat herinstallatie de enige oplossing is. Weet echter dat hierdoor je Kodi-gegevens verloren gaan en je geïnstalleerde add-ons verdwenen zijn. Helaas kunnen we er niet veel aan doen.

U kunt het Kodi-logbestand ook delen op het ondersteuningsforum van Kodi en controleren of zij u kunnen helpen met uw probleem.

# 5. Kodi bouwt OF / EN-add-ons werken niet

Het eerste wat ik zou willen dat u bepaalt of alle add-ons niet werken of is het slechts enkele (of waarschijnlijk slechts één).

Als de Kodi-build niet wordt geladen, werkt geen van uw add-ons. Dit lijkt meer op het probleem met de build en niet op de add-ons. Het is een goed idee om op Google (of een andere zoekmachine van uw keuze) op te zoeken en uit te zoeken of er een bekend probleem is met die specifieke build.

Gewoonlijk wordt de interface van de build geladen omdat deze lokaal op uw machine wordt opgeslagen, maar de build kan de gegevens niet van de server ophalen.

Als het probleem is met de Kodi-build, is de enige oplossing opnieuw Kodi te verwijderen en opnieuw te installeren. Het verwijderen van de build van Kodi lijkt niet eenvoudig omdat het zo'n ingewikkeld proces is. Daarom ga ik altijd met een nieuwe installatie van de app.

Als je geen build gebruikt, maar de Kodi-add-ons werken niet, controleer dan eerst de internetverbinding. Zorg ervoor dat uw apparaat is verbonden met internet.

Als het internet goed werkt, ga je gang en start je het apparaat opnieuw op. Hierdoor worden het besturingssysteem en de app vernieuwd en kan het probleem mogelijk worden opgelost.

Als u problemen ondervindt met slechts enkele add-ons, kan dit een serverprobleem zijn. Kodi-add-ons werken niet, meestal betekent dit dat ze geen streaminglinks ophalen of dat de links die ze schrappen geen inhoud streamen. Dit probleem komt vaker voor dan u zou willen en beïnvloedt vaak de minder bekende add-ons. Mijn advies is om te gaan voor een van de meer populaire Kodi-add-ons.

# 6. Kodi-bufferproblemen

Wanneer mijn Kodi niet werkt, verwijder ik meestal de app en installeer ik deze opnieuw. Het lost veel problemen op. Maar als ik Kodi-bufferproblemen tegenkom, moet ik meer doen dan dat.

Er zijn een paar manieren om de bufferkwesties op te lossen, waaronder:

  • De cache wissen
  • De videocache vergroten in Kodi
  • Een VPN gebruiken
  • Een code gebruiken

Je kunt er meer over lezen in onze speciale Kodi-buffergids.

# 7. Reset Kodi naar standaard

In deze handleiding heb ik herhaaldelijk gesproken over het verwijderen en opnieuw installeren van Kodi. Dat is een goed idee, omdat het ervoor zorgt dat ontbrekende installatiebestanden opnieuw worden geïmplementeerd op uw systeem. Maar ik moet toegeven dat niet alle Kodi-problemen opnieuw moeten worden geïnstalleerd. U kunt zelfs Kodi-gegevens wissen en opnieuw instellen op standaard. Op deze manier kunt u uzelf wat extra moeite besparen.

U kunt Kodi resetten naar de systeemstandaard met de Ares-wizard. Hier is hoe je het kunt doen:

# 1. Installeer Ares Wizard op Kodi

# 2. Ga vanuit het startscherm van Kodi naar Add-ons > Programma-add-ons en voer Ares Wizard uit

# 3. Klik op het tabblad 'Meer' rechtsboven in de interface van de Ares Wizard

Kodi stopte met werken

# 4. Klik op de knop ‘Alle gegevens wissen / Nieuwe start’

waarom werkt Kodi niet

# 5. Klik op 'Ja' wanneer de volgende prompt verschijnt

mijn kodi werkt niet

# 6. Nu ziet u het volgende venster. Kies dienovereenkomstig als u uw favorieten, bronnen en add-on-instellingen wilt behouden. De kleine grijze stip die vervolgens wordt groen bij het selecteren van het item (zie onderstaande afbeelding). Klik op de knop ‘Doorgaan’ onderaan dit venster om door te gaan

Kodi-problemen en oplossingen

U kunt Kodi-gegevens ook opnieuw instellen op FireStick en leren een back-up van uw Kodi-gegevens te maken voordat u deze reset.

Conclusie

Dat is zo'n beetje wat je kunt doen als Kodi helemaal niet werkt of zoals het hoort. Zoals overduidelijk is in deze handleiding, kunnen de meeste van uw Kodi-problemen worden opgelost door de app te verwijderen en opnieuw te installeren of door de Kodi-gegevens te wissen. Soms lost iets eenvoudigs als het apparaat opnieuw opstarten het probleem op. U kunt de meeste lokale Kodi-problemen oplossen. Serverproblemen vallen echter buiten het domein van onze controle. Ik hoop dat deze gids je heeft geholpen met je Kodi-problemen. Voel je vrij om ons in te vullen als je suggesties of vragen hebt in de commentaren hieronder.

Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me